(0) kommenttia

Pursiseuralle rantakahvila Kantvikin venesatamaan

Kantvikin pienvenesatamassa saattaa olla rantakahvila jo kesän alkaessa.

Kantvikin pienvenesatamaan yritetään jo kesän alussa saada kauan kaivattu rantakahvila. Asialla on satamaa ylläpitävä pursiseura.

Kantvikin Purjehtijat ry sai tostai-iltana liikuntalautakunnalta luvan viedä kahvilahanketta eteenpäin. Satama-alue on Kirkkonummen kunnan ja siksi alueen omistajan lupa tarvittiin.

Kantvikin Purjehtijoiden kommodori Sami Sailo kertoo, että pursiseuralla on nyt yrittäjä, joka haluaa lähteä pitämään kahvilaa. Satamaan on tarkoitus alkuvaiheessa tuoda kontti ja rakentaa terassi.

- Jos kunnalta saadaan lupa-asiat kuntoon nopeasti, niin kahvila toimii jo muutaman viikon päästä. Aluetta on siistitty ja kaivinkone tulee tasoittelemaan aluetta huomenna lauantaina, Sailo kertoo.

Aluksi kahvilatoimintaa kokeillaan ja jos se toimi, pursiseuran haaveena on Sailon mukaan saada rantaan kunnollinen paikanpäällä rakennettu ravintola. Kahvila ja pursiseuran alue ovat kaikille avoinna.

Sailo pitää kahvilahanketta erittäin tärkeänä koko kunnan ja sen imagon kannalta. – Vaikka Kirkkonummi mainostaa itseään merikuntana, ihmisillä ei ole mitään kunnollista paikkaa päästä merenrantaan. Porkkalanniemi on liian pitkän matkan päässä. Kantvik on se paikka, missä pitää olla kenellä tahansa pääsy käydä näkemässä merta ja veneitä, Sailo sanoo.

Vesiurheilukeskus myös haavena

Kantvikin Purjehtijoilla on Sailon mukaan kunnollisen ravintolan lisäksi toinen iso haave alueella: vesiurheilukeskus. Parhaillaan vieressä olevan Helsingin kaupungin ja Kirkkonummen kunnan omistuksessa olevan yli 50 hehtaarin alueen uusi kaava on valmistelussa.

Uusi kaava mahdollistaa venesataman laajentamiseen nykyisen pienvenesataman lähistölle saman lahden rannalle. Helsingin kaupunki on valmis kehittämään veneilytoimintaa alueella.

Kantvikin Purjehtijat on hoitanut kunnan venesatamaa nyt kolmisen vuotta. Pursiseuralla on 440 jäsentä, ja venepaikkoja Kantvikissa on 280.


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä