(2) kommenttia

Pursiseura haluaisi järjestää PM-kisan Kirkkonummella

Kantvikin pursiseura haluaisi kokeilla saataisiinko Kirkkonummelle ja Kantvikiin PM-tason purjehduskilpailu.

"Tämä todistaisi viimeinkin, että Kirkkonummi on merellinen kunta."

Kantvikin pienvenesatamaa ylläpitävä Kantvikin Purjehtijat olisi kiinnostunut hakemaan purjehduksen junioriluokkien Pohjoismaiden mestaruuskilpailuita Kirkkonummelle ensi vuonna.

Vuosittain järjestettävä PM-kisa on mittava purjehdustapahtuma, johon osallistuu huolto-ja taustajoukkoineen yli 2 000 ihmistä. Viimeksi kilpa oli Suomessa vuonna 2005 ja silloin Helsingissä. Kilpailu on aina heinäkuussa.

Kantvikin Purjehtijoiden kommodorin Sami Sailon mielestä kisojen hakeminen olisi tuhannen taalan paikka Kirkkonummelle. Vastaava yleisötapahtumaa ei ole ainakaan miesmuistiin kunnassa järjestetty.

- Tällainen tapahtuma todistaisi viimeinkin, että Kirkkonummi on merellinen kunta, Sailo perustelee.

Sailo pitää täysin mahdollisena, että tämän kokoluokan kilpailu pystyttäisiin järjestämään Kirkkonummella. Mereltä löytyy Sailon mukaan neljä hyvää kilparataa, maalla pitäisi tehdä kuitenkin erinäisiä järjestelyitä.

Sailo on menossa torstai-iltana (24.4.) kunnan konsernijaostoon esittelemään hanketta.  – Kunnalta pyydämme jonkinlaista sitoutumista hankkeeseen ennen kuin hakemus tehdään. Kilpailua varten pitäisi tasoittaa Kantvikin sataman kenttää jollien varikkopaikaksi ja samoin pursiseuran läheisellä jollarannalla olisi tehtävä rannan ja maaston tasoitustöitä. Mitään varsinaisia uusia rankennuksia ei tarvita, Sailo kertoo.

Kunnalta tarvittaisiin käyttöön myös keskustan urheilupuisto kilpailun avajaisia ja loppujuhlallisuuksia varten.

Kisat Suomeen joka viides vuosi

Sailon mielestä Kirkkonummella olisi mahdollisuuksia saada PM-kisa ensi vuodeksi. – Viimeksi neljä vuotta sitten Suomen PM-kilpa järjestettiin Helsingissä. Tällä hetkellä kiinnostusta kisaan ei vaikuttaisi olevan Helsingin ulkopuolella. Toisaalta tällaista kilpailua ei haluta pitää peräkkäin samalla paikkakunnalla.

Purjehduksen junioriluokkinen PM-kilpailuun osallistuu Pohjoismaiden lisäksi myös Baltian maat ja Venäjä. Luokkia on vajaat kymmenen riippuen kiinnostuksesta. PM-tasolla kilpaillaan muun muassa optimistijollilla, E-jollilla, kahdessa Laser-luokassa ja 29er-luokassa.

PM-kilpailuihin tulee yleensä noin 400 venettä, joissa on 700 – 800 kilpapurjehtijaa.

Viimeksi Ruotsissa, seuraavaksi Norjassa

Viime vuoden PM-kisa pidettiin Ruotsissa Vänersborgissa. Tulevana kesänä kilpaillaan Norjan Hortenissa, joka sijaitsee Oslonvuonon rannalla.

Sailon mukaan Kantvikin Purjehtijoissa on useita jäseniä, jotka ovat kiertäneen vuosia PM-tapahtumissa.

Hakemuksella on Sailon mukaan aika kiire, koska idea kilpailun hakemiseen syntyi vasta hiljakkoin. Ensi vuoden järjestämispaikan päättää käytännössä alan liitto Suomen Purjehdus ja Veneily. Hakemus pitäisi tehdä ensi viikolla.

Pääkirjoitus: Nyt olisi aika lunastaa imagolupauksia

Arkisto (11.4.) Pursiseuralle rantakahvila Kantvikin venesatamaan    


(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Olisipa tosiaan hienoa saada merellistä vipinää Kirkkonummelle!
Eiköhän tällainen yhteinen ponnistus keräisi hyvin talkooväkeä, ja liiketoimintamahdollisuuksiahan tämä avaisi monelle yrittäjälle ja palveluntarjoajallekin.
Ei nyt heti ammuta hyvää yritystä alas, peukut pystyyn että idea saa "tuulta purjeisiin"!
Ja sitten yhteistyöllä pursiseuralle oheispalvelut ja -tapahtumia kylälle :)
HiiOhoi
Kyllähän kunta sponssaa... rikas kunta. aina nyt rahaa löytyypi :)
Rahaa on

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä