(3) kommenttia

Pursiseura haki PM-kisoja – kunnalta pyydetään tukea hankkeelle

Kantvikin Purjehtijat hakee Kirkkonummelle junioriluokkien PM-kilpailua ensi vuodeksi. Kisakeskus olisi Kantvikin pienvenesatamassa.

Kirkkonummen kunta harkitsee takaavansa omalta osaltaan Kantvikin Purjehtijoiden hanketta saada junioriluokkien Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ensi vuoden kesänä Kirkkonummelle.

Kantvikin Purjehtijat on hakenut purjehduskilpailujen järjestelyvastuuta. Viiden vuoden välein Suomessa pidettävä kilpailu purjehditaan 20.-26.7.2015. Viisi vuotta sitten kilpailut järjestettiin Helsingissä.

PM-kilpailuihin osallistuu 400 venettä ja 700 – 800 purjehtijaa. Kaiken kaikkiaan kilpailun lasketaan tuovan paikkakunnalle yli 2 000 ihmistä.

Kantvikin Purjehtijoiden anovat kisaisännyyttä siten, että kilpailun pääpaikka olisi Kantvikin pienvenesatama ja läheinen jollaranta. Lisäksi avajaisia ja lotettajaisia varten tarvittaisiin keskustan urheilupuistoa ja joitakin muita kunnan alueita.

Jotta pursiseura voisi hoitaa kisajärjestelyt, Kantvikin pienvenesataman kenttä ja jollaranta pitäisi kunnostaa eli lähinnä tasoittaa alueet.

Yhdyskuntatekniikan toimialalta saadun alustavan kustannusarvion mukaan kunnan toteutettaviksi esitetyt maansiirto- ja kunnostustyöt maksavat arviolta 100.000 - 200.000 euroa.

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio esittää, että kunta lupautuisi kenttien kunnostustöihin, jos pursiseura saa kisat Kirkkonummelle. Kunnanhallitus käsittelee esitystä ensi maanantaina. Suomen Purjehdus ja Veneily ry päättää pitopaikan toukokuun aikana.

Suuruusluokaltaan ja kestoltaan tapahtuma on Aarnion mielestä ainutlaatuinen ja sen odotetaan virkistävän alueen kauppa-, virkistys- ja majoituspalvelujen kysyntää merkittävästi. Toisaalta mahdolliset pienvenesataman kunnostustyöt auttaisivat Aarnion mukaan jatkossakin purjehduksen harrastusmahdollisuuksia Kirkkonummella.

PM-kisojen yhteydessä ja niihin liittyen voidaan järjestää myös purjehduskisoista riippumattomia oheistapahtumia, jotka ovat sekä osallistujien sekä kaikkien alueen asukkaiden hyödynnettävissä, Aarnio perustelee.

Arkisto (23.4.) Pursiseura haluaisi järjestää PM-kisat Kirkkonummella

Pääkirjoitus: Nyt voisi lunastaa imagoalupauksia

 

 

 


(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Tässä taloustilanteessa olisi kova päätös kunnalta laittaa yli 100 000 € pääosin ulkokuntalaisten ja -maalaisten purjehdusharrastuksen tukemiseen. Samaan aikaan kilometrin päässä Kantvikin koulu ja päiväkoti ovat lomautusten kourissa.
Kantvikista
Kirkkonummen kunnan talous on kuralla, henkilöstöä on irtisanottu ja lomautukset on toteutumassa.
KUINKA ihmeessä kunnalla nyt riittää rahaa mm tällaiseen, jos omaan toimintaan ei rahaa ole ?
Yhteistyö mm naapurikunnan kanssa olisi ainakin huomattavasti parempi vaihtoehto, jos nyt ylipäätään kunnan rahatilanne sallii tällaisen etukäteen suunniittelemattoman rahan menon.

Mistä sitä rahaa nyt äkkiseltään sitten löytyykin, kun ollaan todettu, että rahaa ei ole ???
Rikas kunta ja rahaa kuitenkin on
Kannattaisi kyllä harkita yhteistyötä Siuntion venekerhon kanssa. Siuntion venekerholla kotisatamassaan olis aikalailla hyvät puitteet jo valmiina.
Meidän pitäisi tällaisia hankkeita viedä läpi yhdessä eikä aina yksin omissa nurkissa.
kari vierinen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä