(0) kommenttia

Pullopalautuksen arpajaisilla tuetaan nuorten harrastuksia – näin apua on jaettu Kirkkonummella

Pullojen ja tökkien palautuksen yhteydessä kysytään Kirkkonummellakin kiinnostusta arpajaisiin ja hyväntekeväisyyteen, jolla voi auttaa vähävaraisten perheiden lapsia ja nuoria.

Muutamia vuosia toimineiden arpajaisten tuotto jaetaan Pelastakaa Lapset ry:n paikallisyhdistysten kautta.

Kirkkonummella vähävaraisille perheille jaettiin tukea järjestön tiedotteen mukaan viime vuonna yhteensä noin 7 500 euroa, ja sillä tuettiin 42:ta lasta.

Kirkkonummella tuetuista lapsista 9 sai tukea oppimateriaaleihin ja 33 harrastuksiin.

– Minulle tuki mahdollista sen, että sain hankittua kouluun tarvittavat välineet. Koska kirjojen lisäksi tietokone ja ammattiin tarvittavat työvälineet täytyi hankkia itse, eivät rahat olisi riittäneet niihin ilman apua. Olen tuesta hyvin kiitollinen, kertoo Eväitä Elämälle -ohjelman kautta oppimateriaalitukea saanut nuori.

− Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten jokainen pienelläkin teolla voi olla osana mahdollistamassa isoja ja merkittäviä asioita, kertoo Kirkkonummen Pelastakaa Lapset ry:n puheenjohtaja Susanna Lankinen.

Viime vuonna pulloja palauttamalla kerättiin koko Suomessa runsaat 80 000 euroa suomalaisten vähävaraisten lasten tukemiseen.

Ohjelman kautta jaettu oppimateriaalituki oli noin 314 euroa yhdelle opiskelijalle ja harrastustuki 213 euroa yhdelle lapselle.

Arpajaisia on automaateissa kaikissa Lidleissä ja monissa K-ryhmän kaupoissa sekä S-ryhmässä VBO:n 18 myymälässä kuten esimeriksi Kirkkonummen Prismassa.

Arpajaisten päävoitto on 10 000 euroa. Järjestelmä on ollut käytössä muutaman vuoden ja idea siitä on Norjasta, jossa se on huomattavan suosittu. Siellä arpajaisvoitto voi olla miljoonan, tosin Norjan kruunuissa.

Suomessa panttiarpajaiset on lähtenyt hitaanlaisesti liikkeelle ja suurin osa tuotoista menee vielä käytännön kuluihin. Tavoitteena on, että puolet keräystuotoista voitaisiin lahjoittaa eteenpäin.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx