(1) kommentti

Posti kirjastoon – muuta paikkaa ei löytynyt

Masalan kirjastosta löytyvät jatkossa myös postipalvelut.

Itella siirtää Masalan postin kirjaston yhteyteen huhtikuun lopussa pakkoraossa. Muuta sopivaa paikkaa asiamiespostille ei Masalasta löytynyt.

Asiamiesposteja on joissakin kirjastoissa kuten Loviisan Tesjoella. Kirkkonummen kirjastontoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen arvelee kuitenkin, että Masalan kirjasto on jatkossa suurin kirjasto, jossa toimii asiamiesposti. Muut kirjastopostit ovat pienissä kylissä tai taajamissa.

Masalan posti toimii vielä pari kuukautta K-marketissa, jonka kauppias ilmoitti viime lokakuussa luopuvansa postipalveluista muun muassa tilasyiden takia. Sen jälkeen postille on Masalassa etsitty paikkaa.

Itella otti lopulta yhteyttä kirjastoon. Posti sopii Kull-Poutasen mielestä kirjaston yhteyteen ihan hyvin. Tosin postin kannalta aukioloajat ovat aika niukat. Masalan kirjasto on avoinna vain 30 tuntia viikossa. Yleensä Itella hakee asiamiesposteille paikkoja, jotka ovat auki joka päivä aamusta iltaan.

- Masalan kannalta on kirjastoposti kuitenkin parempi kuin ei mitään, Kull-Poutanen pohtii.

Kirjastoon yksi postityöntekijä

Masalan kirjastoon palkataan yksi työntekijä hoitamaan postipalveluita. Kull-Poutasen laskee, että Itellan maksama korvaus kattaa työntekijän palkkakulut. Myös muu henkilökunta koulutetaan postia varten, jotta he tarvittaessa voivat palvella myös postiasiakkaita.

Mitä hyötyä postista kirjastolle voi olla? Kull-Poutanen otaksuu, että ainakin kirjaston asiakasmäärä kasvaa jopa huomattavasti.

Kull-Poutasen mukaan posti kirjastossa saattaa olla väliaikainen ratkaisu, jos asiamiespostille löytyy jossain vaiheessa paikka, jonka aukioloajat ovat selvästi pidemmät kuin Masalan kirjaston.

Postipalveluiden sijoittaminen osaksi kunnan kirjastoa on Kull-Poutasen mukaan sikälikin poikkeusratkaisu, että kunta ei voi lähteä havittelemaan sellaisia kaupallisia palveluita joita myös yritykset haluavat tuottaa.

Pääkirjoitus: Miksi postikonttori ei kelpaa?

(18.2.) Masalan kirjastosta tulee myös posti

(18.1.) Veikkolan posti muuttaa R-kioskiin       


(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Liekö tuo paikka työkkärin sivuilla haussa vai meneeköhän sisäisenä, onko tietoa?
Janne Hiltunen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä