(4) kommenttia

Porkkalan Merikylälle löytyi hetkessä uusi yrittäjä − samalla toimijalla Helsingin Vallisaari, ravintoloita ja vesibusseja

Porkkalan Merikylässä saadaan entiset palvelut käyntiin myös alkavaksi kesäksi. Satamassa on vierasvenesatama, polttoainemyynti, ravintola ja kahvila-kauppa. (arkistokuva)

Porkkalan vierasvenesatama ja Merikylä ehtivät hetken olla ilman yrittäjää, mutta toiminta saadaan käyntiin kesäksi uuden monialaisen toimijan voimin.

Merikylän omistaja Kirkkonummen kunta on tehnyt vuokrasopimuksen Saaristo Yhtiöt Oy:n kanssa vajaaksi vuodeksi.

Yhtiö kuuluu Juva Shipping -konserniin, jolla on hyvin monenlaista toimintaa saaristoon ja vesillä liikkumiseen liittyen.

Yhtiön osakas ja kehitysjohtaja Oskari Juva kertoo, että he haluavat olla pelastamassa Porkkalan Merikylän toiminnan, palvelut saadaan jatkumaan alkavana kesänä entiseen tapaan.

Merikylä kesä pyritään saamaan käyntiin mahdollisimman pian, kunhan tarvittavat luvat on saatu.

Porkkalan Merikylän entinen ravintoloitsija ja Ravintola Bryggan jatkavat entiseen tapaan ja avaa ovet ensi viikolla.

Juva Shippingille Porkkala on jo tuttu kohde sikäli, että polttoainemyynti on kuulunut konsernin SeaPoint -jakeluasemaketjuun.

− Taloudellisesti tämä ei ole meille kovin kannattavaa lähteä yhdeksi kesäksi pyörittämään Porkkalaa, mutta halusimme olla kuitenkin turvaamassa palvelut, Juva toteaa.

Porkkalan Merikylä jäi melko yllättäen ilman toimijaa, kun entinen yrittäjä halusi pari viikkoa sitten sanoa sopimuksen irti. (Lue: Viisykkönen 3.5.)

Kirkkonummen kunta aikoo kilpailuttaa Merikylän vuokrasopimuksen ensi kesästä lähtien.

− Olemme toki kiinnostuneita Porkkalasta jatkossakin ja monia kehitysideoita olisi jo mielessä, Juva sanoo.

Juva Shipping -konserni on veljesten Oskar ja Joonas Juvan perustama usean yhtiön kokonaisuus.

Toiminta on alkanut vesibussiliikenteestä. Viime vuonna veljesten yhtiö ryhtyi pääoperaattoriksi Suomenlinnan kupeessa sijaitsevan Vallisaaren palveluissa, kun sotilassaari avautui yleisölle.

Yritysryppääseen kuuluu myös Skiffer-ravintolat, joita on Helsingissä ja Hangossa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(4) kommenttia

Kommentit (4)

Hieno homma. Toiveissa olis myös, että veneen siellä laskevalle olisi parkkipaikkoja auto&trailerille. Nyt ei tahdo millään mahtua parkkeeraamaan em yhdistelmää, joten rannan palvelut=eurot menee ihan muualle
Veneilijä
Pysyyköhön poltoaineiden hinnat myös Suomen huipputasossa.
Anonyymi
Hienoa, että tällaisia rannikon elämän puolustajia on olemassa ja toivottavasti Porkkalakin saadaan kukoistukseen...tosin saaristossa elämä on aina luonnon ehdoilla:)
Jess..
Toivottavasti heiltä löytyy Vadelmasuklaakirsikka jäätelöä jos minun vaimoni joskus sitä haluaa. Tällaisia asiakkaita siellä käy aika usein. Onnea vaan uudelle yrittäjälle.
Aika riski peliä.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx