(3) kommenttia

Poliitikkojen "pulpetteihin" istuivat vuorostaan koululaiset ja puhuivat päättäjien kanssa

Valtuustosali ja päättäjien paikat oli varattu tällä kertaa koulujen oppilaskuntien edustajille. Äänestys on parhaillaan menossa.

Kirkkonummen kunnantalon valtuustosalissa pistettiin keskiviikkona roolit ja ikäpolvet päälaelleen. Päättäjien paikoilla olivat koululaiset ja kuntapoliitikot kuuntelivat.

Suomen UNICEF on myöntänyt toissa vuonna KIrkkonummelle Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen. (Viisykkönen 23.11.2017)

Vuoropuhelun edistäminen lasten ja kuntapäättäjien välillä on yksi toimintamuoto, jota on pyritty kehittämään.

Kaksi vuotta sitten koululaiset ja päättäjät kohtasivat ensimmäisen kerran valtuustosalissa.

> Kerrankin valtuustosalissa puhuttiin ”oikeista” asioista – lapset tenttasivat poliitikkoja (Viisykkönen 11.4.2017)

Keskiviikon tilaisuudessa oli yksi teema: harrastusmahdollisuudet Kirkkonummella. Paikalla oli noin 50 oppilaskuntien edustajaa eli Kirkkonummen valtuuston verran. Valtuutettuja oli läsnä seitsemän.

Kouluissa oli valmistauduttu aiheeseen, tehty kyselyjä ja kartoitettu toiveita.

Toiveet ja kysymykset käsittelivät hyvin konkreettisia asioita. Milloin tulee lähiliikuntapaikka, saadaanko koulun pihalle liikuntavälineitä ja millaisia tiloja on kenties lähitulevaisuudessa tulossa?

Myös paikalla olleet valtuutetut saivat kysyä vuoropuhelun nimissä. "Varjovaltuusto" nosteli punaisia ja vihreitä lappuja kyllä ja ei -kysymyksiin.

Oikean valtuuston puheenjohtaja Anders Adlercreutz (r.) teki kysymyksen ja hieman yllättyi: "Pitäisikö harrastusmahdollisuudet olla heti koulun jälkeen vai illalla?

Mielipiteiden jakautuminen oli selvä: illalla. − Ehkä hieman yllättävää, tuntuu, että vanhemmat ainakin toivovat harrastusmahdollisuuksia heti koulupäivän jälkeen, Adlercreutz sanoi.

Oppilaiden kanssa olivat Adlercreutzin lisäksi keskustelemassa puheenjohtajana Linda Basilier (r.), Maarit Orko (vihr.), Ulf Kjerin (r.), Antti Kilappa (vihr.), Markus Myllymäki (sd.) ja Pekka Sinisalo (sin.) sekä kunnan viranhaltijoita.

Kaikkien valtuustoryhmien edustajia oli pyydetty mukaan.

Kyselytunnin voi katsoa kunnan Youtube-kanavalta.

(3) kommenttia

Kommentit (3)

Poissaolollaan loistaneet valtuutetut osoittivat näin mielenkiintonsa tulevien kuntalaisten mielipiteisiin. Jos tilaisuus oli päivällä, niin jotenkin ymmärtää, ettei kaikki päässeet, mutta silti varsin vaisu osallistumisprosentti.
Ketähän he äänestävät?
Sanonta "totuus kuullaan lasten suusta" on ilmeisesti varsin kiusallista tietyille politiikkaan sekaantuneille henkilöille?
Anonyymi
Ja kokoomusta ei kiinnostanut pienten kuntalaisten ja tulevaisuuden veronmaksajien asiat? Missä Timo ja Raija? Kuitenkin jopa Anders paikalla!
Häpeä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx