(2) kommenttia

Poliisilla retkiratsia Nuuksiossa – korona-aika toi paljon kävijöitä ja myös ikävää käytöstä ulkoilualueilla

(kartta: Metsähallitus)

Nuuksion kansallispuistossa järjestetään ”ratsia” ensi lauantaina. Metsähallituksen ja poliisin valvontatempauksessa muistutetaan retkeilijöitä hyvistä retkeilytavoista.

Suurin osa retkeilijöistä käyttäytyy fiksusti, mutta Nuuksiossa esiintyy yhä enemmän myös ikävää käyttäytymistä, retkiratsian järjestäjät toteavat.

− Nuuksio on urbaani erämaa ja yhteinen lähiluontokohde. Meillä on vahva toive, että Nuuksiossa kunnioitetaan luontoa ja muita retkeilijöitä, sanoo Joel Heino, erikoissuunnittelija Metsähallituksesta.

Viime kesänä retkeilijöiden määrä kasvoi koronan myötä, ja poliisia kaivattiin Nuuksiossa useamman kerran.

− Retkeilyinnostuksen harmit nousivat esiin heinäkuussa, jolloin kohdistimme valvontaa Nuuksioon lisääntyneiden häiriöiden vuoksi. Suurimmassa osassa tapauksia kyse oli yöllisestä metelöinnistä, roskaamisesta ja laittomasta tulenteosta. Palautetta tuli myös liikennemääristä ja virheellisestä pysäköinnistä, kertoo ylikomisario Jussi Päivänsalo.

Rikosilmoituksiin häiriöt ulkoilualueilla johtavat vain harvoin.

Poliisi ja Metsähallitus haluavat kuitenkin muistuttaa, että rikesakko voidaan määrätä luonnolle tai muille retkeilijöille haitallisesta toiminnasta, kuten esimerkiksi roskaamisesta tai laittomasta tulipaikasta.

> Meikon ulkoilualueella ruuhkaa – yksityistien päässä pitkälti yli 100 autoa, parkkipaikkaa vaikea löytää (Viisykkönen 20.9.)

 

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Hyvä niin.. Nykyihmiset eivät osaa ajatella kuin omaa napaansa! Roskat putoaa käsistä maahan, ei kunnioiteta eläimiä/muutakaan luontoa.. Pakko mennä metsään, kun se on niin muodikasta :(
Imbesillit
Miksi ratsiasta piti ilmoittaa etukäteen?
SLF

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä