(9) kommenttia

Poliisi tulee paikalle Kirkkonummella kuin kaupungeissa − Yle vertaili hälytysaikoja

Virkavalta näyttäisi tulevan Kirkkonummella varsin nopeasti paikalle, jos avuntarve on suuri. Maaseudun ongelmaa ei hälytysajoissa ole.

Yle on vertaillut poliisin vasteaikoja hälytystehtävissä tämän vuoden alkupuolella.

Koko maassa poliisi saapuu paikalle keskimäärin hieman yli 9 minuutissa, kun on kyse henkeä ja terveyttä uhkaavista kiireellisistä tehtävistä.

Kirkkonummella vasteaika on 8,1 minuuttia. Tulos vastaa hyvin Suomen kaupunkiseutujen kuten isojen maakuntakaupunkien hälytysaikoja.

Espoossa vasteaika on 7,2, kun taas Inkoossa saa poliisia odotella kiireellisissäkin tapauksissa yli 17 minuuttia.

Siuntiossa ja Vihdissä keskimääräinen vasteaika on noin 13 minuuttia ja esimerkiksi Sipoossa yli 15.

Poliisin saaminen paikalle vaihtelee suuresti eri puolilla maata ja myös kuntien sisällä. Jossakin päin Suomea poliisia pitää odotella yli tunti.

Keskustelu poliisin näkyvyydestä ja toimintakyvystä liittyy hallitusohjelmaan. Uusi hallitus on luvannut 300 uutta poliisia erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Kirkkonummella oli poliisilla viime vuonna hieman vajaat 6 000 hälytystehtävää. Luvussa ovat mukana aivan kaikenlaiset tehtävät, joihin poliisi hälytetään. 

> Poliisi: Rikosten määrä laski huomattavasti Kirkkonummella − seksuaalirikoksissa näkyy kuitenkin selvää nousua (Viisykkönen 1.2.)

> Ylen juttu poliisin hälytysajoista

(9) kommenttia

Kommentit (9)

Sivut

Kyllä Cittarilla (eli kauppiaalla) on velvollisuus asiakkaidensa suuntaan panostaa vartiointiin ja vartioinnin velvollisuus puolestaan on ottaa duuninsa vakavissaan, jos Cittarilla on oikeasti ongelmana ns. hörhöt (huumeidenkäyttäjät?)
vastuun paikka
Poliisilla on paljon muitakin tehtäviä kuin hörhöjen peesaaminen, muunmuassa ajelu maakunnan kauniissa maisemissa kuluttaa varsin hyvin työaikaa jos ei ole muuta ja Salessa voi käydä hakemassa hieman hiukopalaa ajankuluksi....
Anonyymi
Vasteaika on ihan hyvällä tasolla, nyt kun vielä poliisi kävisi näyttäytymässä kylillä useammin myös partioinnin merkeissä. Se, että kansalaiset näkevät poliisin(edes autossa), luo toisille turvallisuuden tunnetta ja pitää osaltaan "varjojen kulkijat" poissa avoimesta rosvoilusta.

Nuo pääsääntöisesti harmittomat cittarin "hörhöt" ovat pienin harmi mitä rikollisuuteen tulee, ainoastaan toisten silmiin pistävä epäkohta. Varmaan niitäkin ärsyttää työssä käyvät nenän nyrpistelijät, jotka kulkevat ohi irvistellen :)
Toricop
Myös Cittarin penkillä roikkuu näitä hörhöjä, ärsyttää nähdä joka kauppareissulla! Vartijat saisivat ottaa tiukemman linjan.
Pois, pois..
Taidat olla sokea anonyymi! Kamoissa olevia Kirsikan tasanteella, Cittarin edessä ja piha-alueella aina sillalle asti. Käypä tsekkaa iltaisin!
Silmät auki!

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä





Sulje ilmoitusx