(2) kommenttia

Poliisi: Tällainen on petos, jossa huijataan toimitusjohtajan alaisia – ulkomaille meni 50 000 euroa, tuplasumman siirto estettiin

Länsi-Uudenmaan poliisi varoittaa yritysten maksuja ja laskuja hoitavia henkilöitä niin kutsutuista toimitusjohtajapetoksista, joita tapahtuu edelleen säännöllisesti.

Viimeisimmässä tapauksessa Länsi-Uudellamaalla toimivan yrityksen maksuliikenteestä vastaavaa henkilöä erehdytettiin siirtämään ulkomaiselle pankkitilille noin 50 000 euroa.

Toinen yli 100 000 euron siirto onnistuttiin pysäyttämään pankkien välisellä kansainvälisellä yhteistyöllä.

Tyypillinen tekotapa näissä rikoksissa on, että rahaliikennettä hoitavalle lähetetään toimitusjohtajan tai muun korkeassa asemassa olevan nimissä kehotus maksaa lasku tai siirtää rahaa.

− Lähetetyt viestit voivat olla täysin aidon näköisiä ja näyttää siltä, että ne olisi lähetetty yrityksen sisältä, kertoo rikosylikomisario Kari Siivo Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi kehottaa yrityksiä informoimaan henkilöstöä erilaisista rikoksentekotavoista ja huolehtimaan maksuliikenteen turvatoimista.

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Itse hoidan myös maksuliikennettä ja saan ko. viestejä välillä. Onneksi sähköpostiohjelma tunnistaa ne roskaksi ja varoittaa. Itselle pomo on niin tuttu että tiedän millaisia viestejä hän kirjoittaa.
Keijo
Toisin kuin otsikko sanoo, tässä ei varsinaisesti huijata toimitusjohtajaa, vaan tämän alaisia esiintymällä (esim. sähköpostissa) toimitusjohtajana.
Kide

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä