(12) kommenttia

Poliisi: Rikosten määrä laski huomattavasti Kirkkonummella − seksuaalirikoksissa näkyy kuitenkin selvää nousua

Poliisilla oli Kirkkonummella viime vuonna hieman vajaat 6 000 erilaista hälytystehtävää.

Poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä oli viime vuonna Kirkkonummella selvässä laskussa. Rikoksia kirjattiin vuoden aikana yhteensä 800 vähemmän kuin toissa vuonna.

Kirkkonummella poliisille ilmoitettujen tai viranomaisten itse tutkinnalla löytämien rikosten määrä oli vuonna 2018 yhteensä 2 926 kappaletta, joista vakavampia eli rikoslain alaisia tapauksia oli 2 200. Molemmissa luvuissa on vähennystä runsas viidennes.

Rikosnimikkeiden päälajeissa on vähennystä kautta linjan.

Kaikentyyppisiä väkivaltarikoksia kirjattiin 198. Määrä on yhdeksän tapausta vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Väkivaltarikokset-luokassa selvää kasvua oli seksuaalirikoksissa. Niiden lukumäärä poliisin tilastossa nousi lähes puolella.

Seksuaalirikoksia tuli poliisin tietoon Kirkkonummella yhteensä 34, kun taas toissa vuonna määrä oli 23. Raiskaustapauksia oli 11, mikä on kolme enemmän kuin vuonna 2017.

Seksuaalista ahdistelua tutkittiin 7 tapauksessa. Edellisenä vuonna poliisin tiedossa oli vain yksi ahdistelutapaus.

Lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyviä rikoksia poliisi kirjasi 11, toissa vuonna määrä oli 10.

Ulkomaalaisten osuudesta seksuaalirikosiin on puhuttu paljon viime aikoina. Poliisi ei julkaise kuntakohtaisia lukuja rikokseen epäiltyjen taustoista.

Koko Länsi-Uudenmaan poliisin alueella, jossa Espoo on suurin, ulkomaalaisia epäiltyjä oli kaikissa seksuaalirikoksissa viime vuonna 53 ja suomalaisia 152.

Ulkomaalaisten määrä oli pienentynyt 18:lla ja suomalaisten epäiltyjen lukumäärä kolminkertaistunut.

Henkirikoksia eli tapauksia joissa uhri menehtyi, oli Kirkkonummella tutkittavana viime vuonna kaksi. Kahtena edellisenä vuonna henkirikoksia ei Kirkkonummella kirjattu.

Huumerikoksia poliisin tilastoihin kertyi Kirkkonummelta viime vuonna 108. Vähennystä oli huomattavasti, 64 tapausta vuodentakaiseen.

Erityyppisiä omaisuusrikoksia poliisi kirjasi viime vuonna 1 082 kappaletta. Lukumäärässä on vähennystä noin 25 prosenttia.

Poliisille tuli vuonna 2018 Kirkkonummen alueella 5 922 hälytystehtävää, vähennystä vuodessa oli 754.

(12) kommenttia

Kommentit (12)

Sivut

@Veonen ja Saivartelija, etninen tausta on merkittävä jos halutaan oikeasti miettiä ratkaisuja ongelmaan. Uutisessa mainittu suomalaisten tekijöiden määrän kolminkertaistuminen on tästä hyvä esimerkki: onko todennäköisempää että kantasuomalaiset ovat intoutuneet tekemään seksuaalirikoksia kolminkertaisen määrän vai että kantasuomalaisten rikoksista on ilmoitettu aiempaa tehokkaammin esimerkiksi metoo-kampanjan johdosta vai että rikoksia ovat tehneet Suomen kansalaisuuden saaneet ulkomaalaiset. Jos tilastoinnissa ei oteta huomioon tekijöiden etnistä taustaa niin todelliset syyt tilastojen muutoksiin jäävät hämärän peittoon eikä ilmiöihin silloin voida tehokkaasti puuttua.

Epämääräiset tilastot aiheuttavat myös niiden luovaa tulkintaa. Kun tiedetään että kansalaisuuden saaneet ulkomaalaiset luokitellaan suomalaisiksi niin tuo suomalaisten tekijöiden määrän kolminkertaistuminen tarkoittaa monen korvassa sitä, että tuo kasvu johtuu suoraan kansalaisuuksien myöntämisestä turvapaikanhakijoille. Jos etnistä taustaa halutaan varta vasten piilotella niin tämä vain vahvistaa epäilyjä.

Asiasta toiseen, mitä tulee poliisin tietoon tulleiden rikosten määrään niin se ei tarkalleen ottaen ole sama asia kuin kirjattujen rikosten määrä. Jos poliisi päättää jättää kirjaamatta "vähäisiä" rikoksia niin tilastot kaunistuvat vaikkei todellisuus muutu. Toimittaja on toivottavasti ollut tarkkana ja varmistanut, että kirjaamisperusteet ovat varmasti säilyneet samoina.
M
Kuinka monta sukupolvea pitää olla ollut syntyperäinen Suomen kansalainen, jotta hän olisi suomalainen? Tai kantasuomalainen? Kolme? Kuusi? Vaiko vielä enemmän? Entä jos noiden geenitesti paljastaa, että rikokseen epäillyllä onkin 5-10% geeneistään Suomen ulkopuolelta? Onko hän silloin ulkomaalainen?
Juuri paljastui kymmenkunta vuotta kestänyt lapseen kohdistunut seksuaalirikos Itä-Suomessa. Ne uutiset, jotka minä näin, eivät kertoneet tekijän kansalaisuutta tai etnistä taustaa. Onko siis olettamus, että tekijä on ulkomaalainen vai voidaanko ajatella, että seksuaalirikoksiin syyllistyy myös suomalaisia (miehiä)?
Saivartelija
tässä faktaa se ei sulje sitä tosiasiaa että on ollut suomen kansalainen koska on voinut tulla muualta ja saanut suomen kansalaisuuden kotimaa ja lähtömaa ihan muuta
anonyymi
stickers niin nappiin mielestäni on suurin syy siihen että tietäisimme kansalaisuuden antaisi se oikean kuvan asioista ihme kyllä poliisi julkaisi sen että ulkomaalaisten tekemät rikokset ovat kasvaneet ja jos joka kerta kerrottaisiin sitten se voisi suututtaa suomalaiset nyt ollaan vain hiljaa ja kauhistellaan maailman menoa vaikka pitäisi tehdä jotain ja raiskaukset lisääntyvät kun kesä tulee ym. rikokset tsemppiä vaan poliiseille
suomalainen tallustelija
@Veonen yleensä rikosuutisissa mainitaankin, jos tekijä on kantasuomalainen. Jos ei ole, kansalaisuudesta ei ole mainintaa. Eli joka kerta, kun "suomalainen" syyllistyy rikokseen, se mainitaan kyllä.
Stickers

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx