(4) kommenttia

Poliisi pysäytti kortitta ajaneen huumekuskin, jolla oli hallussaan myös huumeita – ei uutta rangaistusta

Arkistokuva, ei liity tapaukseen.

Kirkkonummella viime maaliskuussa poliisin pysäyttämä 24-vuotias mies ajoi ilman suomalaista ajokorttia. Autosta ja kuljettajan verinäytteestä löytyi huumeita.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen kolmesta rikoksesta, jotka ovat huumausainerikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja rattijuopumus.

Miehen autosta löytyi marihuanaa ja ekstaasipillereitä. Tätä syytetty hän ei kiistänyt, mutta hän sanoi huumeiden olevan vain omaan käyttöön. Aineiden määrän perusteellä oikeus piti väittämää mahdollisena.

Myös ajokortitta ajon mies myönsi. Sen sijaan rattijuopumuksen hän kiisti.

Mies kertoi polttaneensa kannabista kaksi päivää aikaisemmin ja kiisti, että hänen ajokykynsä olisi ollut heikentynyt, ja että hän olisi syyllistynyt rattijuopumukseen.

Oikeus oli samaa mieltä syyttäjän kanssa. Verikoe osoitti oikeuden mukaan pitävästi, että mies oli huumausaineiden vaikutuksen alainen ja siten syyllistyi rattijuopumukseen.

Rangaistusta ei miehelle kuitenkaan määrätty, vaan viitattiin viime maaliskuussa saatuun toiseen tuomioon, joka oli annettu Helsingin käräjäoikeudessa Kirkkonummen tapahtumien jälkeen.

Mies oli saanut Helsingin käräjäoikeudessa vuoden ja yhden kuukauden vankeusrangaistuksen huumausainerikoksesta.

Käräjäoikeus katsoi, että kyseinen rangaistus on laatunsa ja pituutensa vuoksi riittävä seuraamus myös nyt käsiteltävistä rikoksista.

Perjantaina (11.9.) annettu tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Amerikassa on kunnon tuomiot. Siellä jokainen rikos tuo kakkua lisää, eikä niitä voi istua kerralla, vaan kaikki tuomiot istutaan peräjälkeen. Kunnon ammattilainen saa helposti 50 vuotta kakkua, vaikka kukaan ei olisi menettänyt henkeään.
suomi on hyysäysvaltio
Paljousalennusta? mutta täysin väärässä paikassa! Näille "rangaistuksille", varsinkin ehdolliselle, pääasiassa naureskellaan.
Ei tunnu missään
Siis jos teet uusia rikoksia vanhojen lisäksi niin saat paljousalennusta tai jopa ettet saa mitään jälkiseuraamuksia. Eihän se nyt niin voi olla! Rangaustustenhan pitäisi nousta jos et ole edellisistä oppinut mitään!
Käsittämätöntä
Miksi näitä nakkeja hyyssätään?? Kovemmat sanktiot vaan ja ajoneuvo valtiolle. Tälläkin viikolla saatu lukea kuolleesta pyöräilijästä, jonka päälle vastaava kuski ajoi. Heratkää päättäjät!!!
Nollalinja!!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä