(0) kommenttia

Pojat vaviskaa – tytöt tulevat jäälle!

Salamoitten Bianca Kanerva (vas.) ja Erica Korhonen. Caj Grönlund valmentaa.

Hyvin maskuliinisena lajina pidetty jääkiekko on jo vahvasti naisten peli, nyt tulevat perässä myös tytöt. Kirkkonummella tyttöjääkiekko on startannut vauhdilla.

Kirkkonummen jäähallissa laitetaan Salamoitten tyttöjoukkueen pukuhuoneessa vielä vähän raukeasti varusteita päälle, sillä on lauantaiaamu vähän yhdeksän jälkeen. Tällä kertaa ollaan aika harvalukuisesti paikalla, koska toinen joukkue on joukkueenjohtaja Mari Alén-Kinnusen kanssa Porissa turnauksessa.

Valmentaja Jani Korhosen pitää vähän patistaa tyttöjä kiertämään kaukaloa, jääaika on arvokasta, sitä ei kannata minuuttiakaan heittää hukkaan.

Jäällä on myös toinen valmentaja Caj Grönlund. Hän tuli jääkiekon pariin tyttären kanssa silloin kun Salamoitten tyttötoiminta alkoi. – Itse en ole pelannut enkä kovin seurannutkaan jääkiekkoa. Nyt siihen tahtoo mennä koko vapaa-aika tyttöjoukkueiden kanssa ja myös isien joukkueessa itse pelaten, Grönlund valottaa nopeaa jääkiekkouraansa.

- Pääasia tässä on se, että saa lapset harrastamaan jotain, etteivät ole toimettomina muuta miettimässä. Se on myös hauskaa, että lapset saavat uusia kavereita, Grönlund sanoo.

Myös pojat tyttöjä vastaan ja sekaisin

Jääkiekko ei ole vielä laajasti tyttöjen lajia. Salamoiden tytöissä pelaa kaksi joukkuetta, mukana on 24 pelaajaa. Grönlundin mukaan lisää tyttöjä otettaisiin toimintaa mielellään. Nykyisessä laajuudessa 35 tyttöä menisi oikein hyvin, silloin saisi koottua kolme joukkuetta. Tyttöjä toivotaan eritoten siksi lisää, että saataisiin jatkuvuutta vuodesta toiseen.

- Mutta toki toimintaa voidaan laajentaa, kaikki ovat tervetulleita ja uusia joukkueita on mahdollista perustaa sitä mukaan.

Juniorikiekkoilussa ei tehdä kovin suurta eroa poikien ja tyttöjen välillä. Pojat pelaavat tyttöjä vastaan ja myös sekajoukkueina pelataan. Myöskään pokien ja tyttöjen peleissä ei ole Grönlundin mukaan kovin suuria eroja.

- Näyttää kyllä siltä, että tyttöjen on helpompi pelata joukkueena, muistetaan syöttää kaverillekin. Pojat tahtovat enemmän pelata omaa suoritusta ja vähän rajummin kuin tytöt. Sen kyllä huomaa kun sekajoukkue pelaa, silloin peli sähköistyy ja kaikilla on päällä 110 prosentin tehot, Grönlund naurahtaa.

Jääkiekkoa pelaavat Grönlundin mielestä hyvin monenlaiset tytöt, ei ole tyypillistä jääkiekkotyttöä. – En usko, että koululuokassa kukaan pystyy sanomaan, että tuo tyttö on tyypillinen jääkiekkotyttö ja tuo ei.

Kirkkonummella on Grönlundin mielestä ihan hyvät olosuhteet juniorikiekkoilulle. Jääaikaa on hyvin tarjolla, ajat vaihtelevat, ettei samojen joukkueiden tarvitse aina olla ani varhain sunnuntaiaamuna hallilla.

Harrastamisen hinta on Grönlundin mielestä saatu myös pidettyä kohtuullisena. Tyttöjen kuukausimaksu on 90 euroa. Jääharjoituksia on kaksi kertaa viikossa ja kerran muuta harjoittelua Laajakallion koululla.

Takana hämmästyttävä kausi

Kirkkonummen Salamoitten tyttöjoukkueilla on ollut huikea turnauskevät. GHD-tyttöjen (-04 syntyneet ja nuoremmat) joukkue on kiertänyt turnauksia Urjalassa, Heinolassa ja Porissa. Joukkue on voittanut kaikki pelinsä selvin numeroin.

E-tyttöjoukkue taas kävi Piispalassa, missä vain Mikkelin Jukurit ylsi tasapeliin, ja Salamat olivat turnauksen paras maalieron 23 - 4 perusteella.

Tyttöjoukkueen kausi huipentuu omaan yhdessä Salamat 05-poikien kanssa järjestettävään turnaukseen ensi viikonloppuna Karjaalla. Sen jälkeen toiminta jatkuu läpi kesän viikoittaisina oheisharjoituksina. Jäälle palataan loppukesästä leireilyjen merkeissä, ja jääharjoitukset alkavat elokuussa.

Lisää Salamoitten tyttöjääkiekosta

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä