(18) kommenttia

Pohjolan Liikenteen busseja seisoo lakon takia torstaina − yhtiön mukaan Kirkkonummen liikenne hoidetaan

Pohjolan Kaupunkiliikenne Oy:n Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella liikennöiviä bussilinjoja jää ajamatta torstaina työnseisauksen vuoksi.

Bussit eivät kulje aamuliikenteen alusta lähtien, ja työnseisaus jatkuu torstain ja perjantain väliseen yöhön. 

Pohjolan Liikenteen mukaan yhtiön bussit ajavat normaalisti kehyskunnissa kuten Kirkkonummella ja muualla Länsi-Uudellamaalla.

Esimerkiksi Jorvin sairaalaan ei kuitenkaan torstaina ilmeisesti pääse bussilla. 

Pohjolan Liikenne hoitaa lähes kokonaan HSL:n bussiliikenteen Kirkkonummella.

Työnseisauksen syystä ei ole julkisuuteen tullut ihan täyttä varmuutta. Työntekijäpuoli on vedonnut siihen, että asiaa hoidetaan yhtiössä sisäisesti.

Työnantaja eli Pohjolan Liikenne kertoi puolestaan, että kuljettajat järjestävät työnseisauksen potkut saaneen kuljettajan takia ja vaativat hänen työsuhteen palauttamista.

Kyse on kuljettajasta, joka nujakoi liputta ajaneen matkustajan kanssa Matinkylässä ja jonka yhtiö irtisanoi tapauksen johdosta.

− Ihmettelen suuresti, että henkilöstön edustajat vaativat palauttamaan sellaisen kuljettajan työsuhteen, joka on pahoinpidellyt matkustajaa, kertoo Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko.

Torstaina ajamatta jäävien vuorojen määrää on vaikea arvioida etukäteen, sillä koko henkilökunta ei välttämättä osallistu työnseisaukseen, arvio Pohjolan Liikenne tiedotteessaan.

(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

bussikuskiksi pääsee nykyään kuka vaan espoossa ulkomaalainen kuljettaja aiheutti kauhunhetkiä matkustajille ajoi nimittäin ihan holtittomasti
anonyymi
yksityisautoilija myös kiitos joku sentään on järjissään ....
kuka heittää jne.
ja näin kaikki ei sovi asiakkaaksi menköön omilla autoilla !
ajat ovat muuttuneet
Nimimerkille ”Lähijunaa suosiva”: Jos asut Kirkkonummella maksat tyhjistä busseista ihan yhtä lailla Sinäkin. Ja mitä tulee HSLn ”demokraattisesti” pystyyn pistettyyn hallitukseen: käypäs Googlettamasss - aivan sama onko hallituksessa Kirkkonummen edustajaa vai ei!
”Josko muualle muuttais”
Ja bussikuskin tehtäväkö on alkaa lakia lukemaan matkustajille???
Ei ole ensimmäistäkään syytä siihen että kuljettajalla on oikeuksia käydä kehenkään kiinni ja alkaa pahoinpitelemään!!! Eiköhän tuokin kuski ole ohjeensa saanut ja niitä on varmasti vuosien aikana kerrattu useampaan kertaan hänelle. Ei kuljettaja mikään pyhä tai jumala ole.
Ihan oikein että sai potkut. Jos on pinna noin kireällä ei todellakaan kuulu asiakaspalveluun.
Pistää todellakin miettimään uskaltaako busseilla enään matkustaa.
Potkut oli oikein
Kuten Pekka Möttö totesi Talouselämä-lehdessä – “Mikään ei ole niin kallista kuin bussien ajaminen tyhjinä.”

Kävin kopioimassa tähän viittaamani kommentin.
Sama kuin edellinen
Onnibussin perustaja sanoi tänään TV:ssä ja netissä jokseenkin näin että tyhjä bussi on suurin kustannustekijä. HSL eli Helsingin Seudun Liikenne ajattaa tyhjiä busseja ympäri kuntaamme. Kuka maksaa? Eivät ainakaan HSL:llä töissä olevat suunnittelijat eikä HSL:n demokraattisesti valittu hallitus.
Lähijunaa suosiva
No annetaan bussikuskit lyödä asiakkaat vaan koska onhan nyrkkeilykin sallittua ja siitä saa jopa raha.
Mieleen tuli kun me miehen kanssa oltiin Pariisissa ja piti ostaa junalippu. Ei me ymmäretty mitä piti ostaa kun oli pelkästään ranskaksi kaikki ohjeet automaatissa. Ostettiin kahdet liput ja mentiin junaan. Onneeksi ei ollut Suomalainen veturinkuljettaja koska jälkeenpäin huomatiin että meillä oli lastenliput. Olisi varmaan tullut turpaan ja meitä olisi heitetty pellolle junasta.
Tuo bussikuski ei sovi as.palveluun.
Samoissa mietteissä kuin nimimerkki "turpiin vaan ja onnea" - mielestäni potkut saaneen kuskin hyvästä luonteesta (kuskia tietämättä) todisteena on se, että puolet kanssakuskeista on ollut valmiita protestoimaan hätäisiä potkuja vastaan.
Kuinka moni tämän nettijulkaisun lukijoista olisi valmis ottamaan sylkeä, haukkuja ja fyysistä uhkaa vastaan, kuten mm. bussikuskit tekevät tavallisen työnsä ohessa? Ja en ole bussikuski enkä edes tunne ketään bussikuskia, joten ei ole oma lehmä ojassa.
Toivon, että tilanne selviää ja tähän saakka työnsä ilmeisesti moitteetta hoitanut kuski saa työnsä takaisin. Hatun nosto kollektiivisuudelle!
yksityisautoilija
Jatkossa kuljettavat eivät provosoidu, jos heitä provosoidaan. He ymmärtävät poistua ajoissa paikalta ja antaa lipuntarkastajien hoitaa heille kuuluva hommansa. Pummilla matkustaminen on väärin ja siihen on omat sanktionsa, mutta kuljettajan asia ei ole ryhtyä liputonta asiaksta oikomaan. Hän ajaa ja lipuntarkastaja huolehtii liputtomista asiakkaista.
Veonen
Hyvä, että tästä puhutaan. Matkustajat tuntuvat nykyään saavan tehdä busseissa ihan mitä haluavat. Hyviä esimerkkejä tällaisista maailman omistavista pummilla kulkevista matkustajista löytyy Kirkkonummeltakin. Tälle on tultava loppu. Jos ei ole rahaa kaljaan, sitä ei kaupasta saa. Jos ei ole rahaa bussilippuun, ei matkaakaan pitäisi kuljettajalta saada.
Linja-autonkuljettaja
kuljettaja on vastuussa matkustajien turvallisuudesta tässä on toimittu täysin oikein toivottavasti pääsee jatkamaan työtään ja me matkustajat turvallisen matkan
anonyymi
turpiin vaan ja onnea, no ei se ole bussikuskin asia jos joku haluaa matkustaa pummilla, sitä varten on vartiat ja lipuntarkastajat. Ja tässä tapauksessa ei asiakas lyönyt kuskia vaan tuli bussiin ilman lippua.
Jos tällaisesta potkusta koko pääkaupunkiseutu pitää kärsiä niin kyllä bussiluskit ovat melkoisia kuninkaita.
väärässä olet
Jatkossa kuskit sitten ottavat kiltisti turpiinsa ja kääntävät vielä toisen poskenkin, ettei vahingossakaan pääse liian helpolla tilanteesta. Pummilla matkustava, päätä aukova ja päälle käyvä matkustaja on kingi. Eikö?
turpiin vaan ja onnea
täällä ei kannata älämölöä pitää koska kukaan ei tiedä asioiden oikeaa laitaa itse olen kerran ollut bussissa jossa asiakas alkoi riehumaan eikä kukaan tehnyt mitään ehti muutamaa jo mättämään kunnes lähti karkuun voi olla lääkkeissä huumeissa tai muuten aggressiivinen yleensä jos sanotaan että ulos bussista niin tulee tehdä jos ei tee voi sellaisen henkilön kanssa tulla ajon aikana ongelmia sinä joka täällä mesoat teetkö itse mitään jos jotain sattuu no et tee.....
sumutin kuskeille
Jatkossa kysytään kuskeilta tuon yhtiön busseissa:"ethän lyö?"
Anonyymi
Juurikin näin, ei sota yhtä miestä kaipaa eikä etenkään bussikuskia...vai? Mutta kyllähän liputta matkustaminen on tietty väärin ja näiden onnettomien kurmuuttaminen kuuluisi paremmin palkatuille lipuntarkastajille....
Anonyymi
No jääköön kuskit lakkoon vaikka vuodeksi. Kyllä on maailma ainakin Suomi mennyt ihmeeliseksi. Vanhukset saa makaa paskavaipoissa se ei haittaa ketään mutta annas kun bussikuski saa potkut silloin koko pääkaupunkiseutu kärsii!
Voi hyvä sylvi taas kerran.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä