(4) kommenttia

PM-kisoihin tarvitaan 132.000 euron rakennustyöt

Viimeksi junioriluokkien PM-kilpailut purjehdittiin Suomessa vuonna 2010 Helsingissä. Ensi kesänä kisapaikkana on Kantvikin edustan merialue. Kuva: Esko Rechard

Ensi kesän purjehduksen junioriluokkien PM-kilpailuja varten tarvitaan Kirkkonummen kunnalta laskelmien mukaa 132 000 euron edestä kisapaikkojen kunnostustöitä.

Kantvikin Purjehtijat on saanut järjestettäväkseen ensi vuoden heinäkuussa purjehduksen junioriluokkien Pohjoismaiden mestaruuskilpailun. Tapahtuma on Kirkkonummella ainutlaatuinen. Kilpailuihin on tulossa 700 – 800 purjehtijaa ja ihmisiä yhteensä yli 2 000.

Kilpailujen keskuspaikka on Kantvikin pienvenesatamassa ja läheisessä jollarannassa. Alueet ovat kunnan omistuksessa ja vuokrattu pursiseuralle.

Järjestäjät ovat ilmoittaneet, että kilpailualueille pitää tehdä kunnostus- ja siistimistöitä ennen kuin tapahtuma voidaan järjestää. Tarvittavat työt ovat lähinnä kenttien tasoitusta ja nurmettamista.

Pursiseura ja kunta ovat laskeneet, että kaikkinensa työt maksavat enintään 132 500 euroa. Lisäksi pursiseura pyytää Kantvikin koulua ja keskustan urheilupuistoa veloituksetta käyttöön kisojen ajaksi.

Urheilupuistossa on tarkoitus järjestää kilpailuihin liittyvät suuret yleisötapahtumat.

Kirkkonummen kunnanhallitus käsittelee Kantvikin Purjehtijoiden pyyntöä maanantaina (23.6.).

LISÄTTY (24.6.) Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti PM-kisojen kustannusasian.

Arkisto (3.6.) Kirkkonummi sai purjehduksen PM-kisat

Arkisto (29.4.) Pursiseura haluaisi järjestää PM-kisat Kirkkonummella


(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Kun kunta säästelee rahaa lomauttamalla työntekijöitään, niin helppohan tuommoisille purjehduskisoille on rahoitus kasata. Eihän siinä tarvitse muuta kuin lomauttaa kahdeksi viikoksi 100 siivoojaa, perushoitajaa, päiväkotiapulaista jne. muita pienipalkkaisia työntekijöitä. Helppo nakki...
Sakari Mäkelä
Kävin vastikään kävelyllä pienvenesatamassa ja ranta-alueilla . Surullista katsottavaa. Kaikki mukavasti rempallaan tai puolitekoista, romua, sorakasoja. Ei todellakaan mikään Kirkkonummen Merikunnan ylpeys. Kunta ei ole satsannut alueeseen millään tavalla vuosiin rahapulasta johtuen. Nyt sitten tehtäisiin kiireellä jotain kallista muutaman päivän takia. Kiinnostava tuo Siuntio yhteistyötarjous.
Kävelijä
Kirkkonummi on rikas kunta, rahaa löytyy varmasti sinne, minne sitä halutaan.
Mutta sinne, minne ei haluta, ei rahaa löydy, vaikka vuosikymmeniä olisi toivottu.
Asiat laitetaan " tärkeysjärjestykseen".
Missä älyn käyttö
Kuten jo aikaisemmin esitin: Pistäkää HETI yhteistyö Siuntion venekerhon kanssa pystyyn. Siuntion venekerholta löytyy runsaasti tasaista satamatilaa ja avoimet vedet purjehdukseen sekä majakkarakennus "mutteri" aallonmurtajan päässä. Yhteistyö on voimaa ja tuosta 132 000 euron kulusta voi tulla säästöä yhteistyöllä.

Suomessa jokainen rakentaa usein omaa nurkkaansa "mustasukkaisesti" ja yhteisöllinen toiminta voisi usein tuottaa pitkälläkin tähtäimellä monenlaista hyötyä.
kari vierinen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx