(7) kommenttia

Pitkän hiljaiselon jälkeen valmistuu taas kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja − uusi 114 pienasunnon kohde vireillä

Tolsan aseman lähelle valmistuu uusia vuokra-asuntoja ensi vuoden alussa. (havainnekuva: A-Kruunu)

Useita vuosia lamaannuksissa ollut kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuotanto on selvästi virinnyt Kirkkonummella. Välillä oli 10 vuoden tauko.

Valtion ja kunnan tukemia uusia vuokra-asuntoja valmistuu lähikuukausina Kirkkonummelle 131 kappaletta.

Kunnan omistaman Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:n 48 asunnon kohde sijaitsee Kantvikissa, ja valtion omistaman Kruunu-A:n uudet 83 vuokra-asuntoa valmistuvat Tolsan aseman lähelle.

Lisäksi on vireillä Sarvvikissa Avain Asunnot Oy:n 114 vuokra-asunnon hanke, joka alkaa näillä näkymin ensi keväänä. Hanke maksaa noin 23 miljoonaa euroa.

Kohteissa vuokra-asunnot ovat valtion tukemaa kohtuuhintaista asuntotuotantoa. Vuokrat on säännelty ja ovat noin 12 euron luokkaa neliöltä.

Uudet vuokra-asunnot ovat yleensä pieniä kaksioita tai kolmioita, joista on eniten kysyntää.

Asuntojen vuokraamisessa pitää ottaa huomioon asukkaiden varallisuutta, tuloja ja asunnon tarvetta.

Kirkkonummella niin sanottu sosiaalinen asuntotuotanto oli pysähdyksissä välillä kokonaisen vuosikymmenen, kunnes kunnan vuokra-asuntoyhtiölle valmistui kolme vuotta sitten uusia asuntoja Kantvikiin ja sen jälkeen valtion A-Kruunulle Kolsariin.

Kirkkonummen kunnan pitäisi valtion kanssa tehdyn Mal-sopimuksen mukaan pitää huoli siitä, että kuntaan valmistuu vuosittain vajaat 400 uutta asuntoa, joista valtion tukemia kohtuuhintaisia asuntoja olisi oltava noin 80.

Kunnan oman vuokra-asuntoyhtiön jono on pysynyt viime vuodet aika lailla samoissa.

Tällä hetkellä vuokra-asuntoa jonottaa noin 800 taloutta. Toimitusjohtaja Juha Marjamon mukaan lähes puolet jonottajista asuu jo yhtiön asunnoissa ja haluisi vaihtaa asuntoa. Yhtiöllä on yli 1 100 asuntoa.

Kantvikiin valmistuvassa uudessa kohteessa on asukasvalinta juuri käynnissä. Suurta ryntäystä ei asuntoihin ole ollut.

Asuntoja on Marjamon mukaan vielä jakamatta, mutta anomuksiakin on vielä käsittelyssä. Marjomo on kuitenkin varma, että kaikki uudet asunnot saadaan vuokratuksi.

Kirkkonummen vuokra-asuntoyhtiöllä on vireillä myös uusia vuokratalohankkeita.

Masalassa Tinanpuiston alueella on yhtiölle varattu kaksi tonttia, joihin kaavaillaan lähes 100:aa uutta vuokra-asuntoa. Alueelle rakennetaan parhaillaan kunnallistekniikkaa.

− Haluaisimme rakentaa Masalan tonteille puukerrostalot. Kunnan kanssa on vielä neuvoteltavaa, koska kaavamääräysten mukaan talojen olisi oltava tiiliverhoiltuja.

Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:n suurin lähiajan projekti on Gesterbyssä noin 150 asunnon peruskorjaus, joka alkaa ensi keväänä ja jatkuu yhdeksän kuukautta. Taloihin asennetaan samalla hissit.

Kirkkonummelle on rakennettu muutamassa vuodessa myös useita vapaarahoitteisia vuokrakerrostaloja, joissa vuokria ei ole säännelty.

Neliövuokrat liikkuvat uusissa asunnoissa 16 ja yli 20 euron välillä riippuen asunnon koosta.

Tällä hetkellä esimerkiksi vuokraovi.com -sivustolla on Kirkkonummella tarjolla vajaat 120 vuokra-asuntoa.

(7) kommenttia

Kommentit (7)

Sivut

Kuinka voi yritykset tulla niin kaun kun jarrumiehet ovat ohjaimissa kaikkihan pitää häätää täältä pois.
Rakennuslupa !!!!!!!!
Yritykset kyllä tulevat, kun kunnassa löytyy asuntoja työntekijöillekin.
Puusta tultiin alas jo aikoja sitten.
Sepä hienoa, pakolaisille tottakai ?Kela hyväksyy vaan 650e vuokran ajetaan eläkeläinen kadulle kun vuokra 1010e omavastuu n
. 700e, halvempaa ei löydy kela päätti vetää. Asumistukea pois eli elä sitten 120e kk., Hulluksi oman maan kansa, luonnollinen poistuma lähellä,,!!!???
Sippe
Kokoomuskaan on näitä vuokra-asuntoja vastustanut. Hyvä, että järki voittaa!
Tero
Mahtaakohan kirkkonummen ne asuttomat nyt sitten vihdoinkin saada asunnon näistä uusista asunnoista jotka syrjäytettiin asunnon saannissa kun lähes sadalle pakolaiselle annettiin asunnot kunnalta??? Tasaarvon nimissä näin kuuluu nyt menellä.
Tasaarvo esille nyt!

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx