(21) kommenttia

Pitkä vai lyhyt? On tullut aika päättää taas koulujen syyslomasta− kysely ei anna selkeää vastausta

Jokasyksyinen kuuma kysymys koulujen ensi vuoden syyslomasta on jälleen ajankohtainen. Noin 2 300 huoltajaa on kertonut mielipiteensä.

Kirkkonummen kouluissa pidettiin kuluneena syksynä ensimmäistä kertaa viikon syysloma. Aikaisemmin loma on ollut kaksi päivää eli pidennetty viikonloppu.

Viikon syysloman jälkeen kunnan sivistystoimi pyrki kysymään mielipiteitä laajasti. Kyselyä varten lähti sähköpostiviesti noin 6 750 huoltajalle, joista 2 300 kävi vastaamassa kyselyyn.

Aikaisempien vuosien tapaan syysloma jakaa mielipiteet loman pituudesta melko tasan.

Tällä kertaa huoltajista 48,2 prosenttia kannatti pitkää syyslomaa ja 46,2 prosenttia lyhyttä.

Oppilaiden mielipiteitä kartoitettiin oppilaskuntien kautta. Vastauksia saatiin 14:stä koulusta, joista kaikki kannattivat pitkää syyslomaa.

Asia on esillä sivistys -ja vapaa-ajan lautakunnassa 12.12. Sivistystoimenjohtaja Hannele Kujala esittää, että ensikin vuonna on Kirkkonummella viikon syysloma.

Näin ollen koulutyö alkaisi ensi syksynä 8.8. Joululoma olisi 15 päivää ja koulu päättyisi 30.5. Välissä on talviloma perinteisesti viikolla 8.

(21) kommenttia

Kommentit (21)

Sivut

Olen kyllä samoilla linjoilla "missä ongelma?":n kanssa, meillä lapsukaiset ovat pärjänneet ihan hyvin itsekseen kotona. Nyt kun isoimmat ovat muuttaneet omilleen, niin nuorimmainen hoitaa yksin eläimet ja annetut askareet kotona vanhempien ollessa töissä. Ja joo lomalla saa olla myös padilla, vaikka koko loppu päivän kun on hommat hoidettu. Vastuunotto tuo myös vapauksia.
Tilda
Elikkä notkuilee pad:in äärellä tuntitolkulla...
@missä ongelmaa
Kiitos mielummin lomaa valoisaan ja lämpimään kesään kuin pimeään syksyyn
Lp
Minä en ymmärrä miten vanhempien työ tähän vaikuttaa millään lailla. Meillä on kaikki lapset oppineet olemaan yksin kotona tarvittaessa esikoulusta saakka mikäli vanhemmat on päivät töissä. Itse ovat ruokansa saaneet lämmitettyä, käyttäneet koiran ulkona ja osanneet touhuta omiaan. Ei siinä tarvitse aikuisen koko päivää seistä selän takana vahtimassa seitsemän vuotiaan tekemisiä, saati työntää väkisin jonnekin leirille. Kysyttävää jos päivän mittaan tulee, niin kännykkä on aina taskussa mukana, niin tytöllä kun isälläkin. Omatoimisuutta kun opettaa pienestä saakka, niin ei tarvitse stressata mokomasta syyslomasta ja omista työvuoroistaan.

Aikuiset tehkööt töitä ja lapset lomailkoon, sen he ansaitsevat.
Missä ongelma?
Koulua enemmän pientä alakouluikäistä stressaa mennä leirille, jossa hyvällä säkällä tuntee jonkun tai sitten ei. Ainakin kaikki aikuiset on vieraita. Siihen verrattuna koulussa olo on lepoa.

Turvaverkoton

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx