(13) kommenttia

Pitäisikö Kirkkonummella olla oma keskuspuisto?

_____________________________________________________________

Kerro oma ehdotuksesi!

Helsingillä ja Espoolla on keskuspuistonsa. Kirkkonummellakin on rakentamiselta säästynyt iso metsäalue keskellä kuntaa keskustan ja Masalan välissä. Pitäisikö sillä olla nimi?

Laaja metsäinen alue on Kirkkonummen kunnan ja lukuisten yksityisten omistajien hallussa. Koko alueelle ei ole mitään yhtenäistä suunnitelmaa, vaan kaavoitusta on tehty eri puolilta eli keskustan, Jorvaksen, Masalan ja Sepänkylän suunnasta.

Parasta aikaa on meneillään Länsi-Jorvaksen asemakaavan suunnittelu. Kaava-alue kattaa huomattavan osan metsäaluetta. Uudessa kaavassa on tarkoitus ottaa kantaa kuinka paljon metsäaluetta käytetään uusiksi omakotitonteiksi.

Kirkkonummen kunnan nimistötoimikunnassa päätettiin viime vuonna hakea keskusmetsälle nimeä, jota tällä hetkellä ei virallisesti ole.

Tavoitteena on, että nimi olisi löydetty ja päätetty ensi kevään aikana. Metsäalueen ja sen osien nimissä halutaan ottaa huomioon alueen historia ja luonto sekä tuleva käyttö. Periaate on hyvin sama kuin katujen ja teiden nimeämisessä.

Alue rajautuu Vanhan Rantatien, Masalantien, Sepänkyläntien ja Gesterbyntien väliselle metsäalueelle.

Nimiehdotuksia voi ilmoitella kuntaan. Asiaa valmistelevat kulttuuritoimenjohtaja Maaret Eloranta ja kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Mikä siis nimeksi? Keskuspuisto kuten New Yorkissa vai arkisemmin Keskusmetsä vai joku muu?

Kerro ehdotuksesi alempana olevassa komenttiosuudessa.

> 51-Arkisto (25.1.) Länsi-Jorvaksen uusi kaava: Kuinka paljon Keskusmetsää nakerretaan?


(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Ehdotan nimeksi 'Porkkalanpuisto'
J.Hedman
Kunnalle olisi kunniaksi oman niminen metsä eli Aarniometsä:)
Anonyymi
Området består till stor del av privatägd mark. Om markägarna vill avstå sin egendom och produktionsområde. är det en annan sak. Skogsbruk består i allmänhet av jordbrukslägenhetens halva inkomst. Vem av oss vill ge bort halva lönen? Området används flitigt av friluftsmänniskor. Det här tillåter allemansrätten. Planeringen får inte påverka negativt på företagsamhet. Är vi på väg mot ett totalitär samhälle?
Hans Hedberg
Tuon metsän ominaispiirteisiin kuuluvat ainakin Peurat. Niitä on siellä paljon! Ja mainio ruokkimispaikkakin löytyy tuolta läheltä Sepänkylää metsätien päästä.
Ehdotan nimeksi Peurametsä.
Mika Kostamo
Kirjoituksista huomaan, että on ilmeisesti muitakin kuin minä, joille ko. metsäalue on tärkeä, vaikka harvemmin olen kohdannut siellä muita kuin metsäneläimiä.

Siellä asuu mäyriä, kettuja, jäniksiä ja paljon piennisäkkäitä. Lähellä Hemträsketiä olevalla luonnosuojelualueella kohtasin v. 2009 syyskuussa kaksi sutta. Lintukanta on runsas ja monipuolinen kuten metsäaluekin kasvillisuutensa puolesta.

Metsä on säilynyt uskomattoman upeana ja luonnonvaraisena sen 15 vuotta, jona aikana olen siellä käynyt, kesäisin suorastaan "asunut". Joka kevät lumien alkaessa sulaa menen sinne pelko rinnassa, että moottorisaha on siellä vieraillut niin kuin Tukkitien reunoilla.

Nimimerkin "kiittivaanveetusti" kanssa olen samaa mieltä: Jätetään edes joku luonnon pyhättö rauhaan rakentamiselta! Tuskin asuisin enää Masalassa ilman tätä "henkireikää".

Tuli kaavan takia metsäalueelle nimeksi mikä tahansa, minä käytän jo olemassa olevia, jotka lausuttuina kutsuvat luokseen: Nyrödjebergen, Rävkärr, Gruvbölebergen...

Leena Outinen
Välimaastossa eli Kvisin kartanon ja Tina kartano niin yhdisty Sandberg nimi historiasta omistajana niin Sandberg puisto on ainoa nimi joka kuulu Masalan ja Jorvaksee !!!!
I-BNorrman
Keskusmetsä on jo aikalailla vakiintunut eräänlaisena työnimenä Kirkonkylän ja Masalan väliselle metsävyöhykkeelle. Metsä on kuitenkin vain osa viheralueiden ja puistojen ketjua, jollaisena Keskuspuisto esimerkiksi Helsingissä on toteutettu. Kirkkonummelainen Keskuspuisto ulottuu Kirkkolaaksosta, urheilupuiston ja selännemetsien kautta Masalan urheilupuistoon sisältäen monenlaisia osia. Siinä mielessä Keskusmetsän nimi on ihan hyvä metsälle - ainakin työnimenä.
Maija Lounamaa
Keskuspuisto on niin suuri että LänsiJorvaksen kaavan tontit ei juuri haittaisivat. Isommat tontit ovat mielestäni tärkeämpi asia asukkaiden viihtyvyyden kannalta. Kävelen itse paljon keskusmetsässä ja olen usein ihmetellyt kuinka vähän ihmisiä siellä liikkuu. Keskusmetsä on hyvä nimi mutta voi olla että löytisi parempi. Hemträskettiä ajatellen voisi kehittää Hemskogen/Kotimetsä.
Linda Enkvist
Tuolla metsässä on tullut käytyä lapsesta asti ja edelleenkin aktiivisesti. Aina me ollaan sitä Tukkitien metsäksi kutsuttu kun aikoinaan sitä metsätietä pitkin tukkeja haettiin. Nimi ehdotus: Tukkitien puisto/metsä.
ei taloja sinne
Kirkkonummen mainioiden olosuhteiden perusteella metsikön nimeksi voisi kuvitella tulevan Paratiisipuisto?
Anonyymi
Hienoa, että Kirkkonummella on säilynyt näin monimuotoinen virkistysalue. Tämä tulee olemaan Kirkkonummen vetovoimatekijä myös jatkossa, lähellä pääkaupunkia ja kuitenkin mahdollisuus luonnossa liikkumiseen. Tutkimusten mukaan jo 5 minuuttia luonnossa oloa rauhoittaa. Keskusmetsää ei pidä nakertaa kaavoittamalla sinne asuin alueita, kuten toisessa Länsi-Jorvaksen kaavassa on tehty. Kirkkonummen historiasta voisi löytyä metsälle hyvä nimi.
Minna Hakapää
Pitäisi olla oma nimi. Ja metsään ei pidä kaavoittaa asunto-, tms. rakentamista. Metsä on se syy miksi meistä monet haluavat täällä asua. On todella tärkeää että ihan vaikka joka päivä pääsee kävelylle omaan takametsään. Metsä on tärkeä meille monelle ja sieltä saa terveyttä, mielenrauhaa, sieniä, marjoja, monenlaisia luontoelämyksiä. Lapsi ehdotti nimeksi Kirkkometsää. Itse en ole vielä keksinyt omaa ehdotusta.
Katriina Könönen
Tuo metsä on toiminut mun "terapiametsänä" kohta 10 vuoden ajan. Ajatuskin siitä, että siihen kosketaan ja sinne rakennetaan taloja, tuntuu erittäin pahalta. Upeaa luontoa ja paljon upeita paikkoja, joihin vain harva löytää...
kiittivaanveetusti.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx