(13) kommenttia

Pieni riita heti valtuuston aluksi

Antti Lavanti arvosteli heti valtuuston aluksi miksi kokoukset eivät ala ajallaan. Vieressä Kati Kettunen (kok.)

Kirkkonummen kunnanvaltuusto istuu todennäköisesti myöhään iltaan ennen kuin pitkä lista talousasioita on käsitelty.

Valtuusto aluksi tuli jo pieni riita puheenjohtaja Ulf Kjerin (RKP) ja varavaltuutettu Antti Lavantin (kok.) kesken. Lavanti ihmetteli ääneen miksi valtuuston kokoukset eivät ala ajallaan. Kello 18 valtuustosali oli lähes tyhjä.

Lanvanti pyysi työjärjestyspuheenvuoron ennen kuin puheenjohtaja oli varsinaisesti avannut kokouksen. Lavanti paheksui sitä, että kokoukset eivät koskaan ala ajoissa.

Lavanti kinasi Kjerinin kanssa hetken, jonka jälkeen Kjerin uhkasi jo häätää Lavantin ulos kokouksesta, koska hän häiritsee puheenjohtajan mielestä kokousta.

Valtuustolla on edessä pitkä kokous. Listalla on esimerkiksi viime vuoden tilinpäätöksen hyväksyminen.

Sen käsittelyn yhteydessä pidetään ryhmäpuheenvuorot, joiden pituudeksi on sovittu korkeintaan viisi minuuttia. Ryhmäpuheenvuorojen läpikäynti vie jo yksistään tunnin, kun kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kunnanjohtaja saavat myös pitää puheenvuoronsa.   

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Nimimerkille Paikalla ollut; Kokous alkoi myöhässä, huomion kiinnittäminen siihen on asiallista ja oikein. Kiivas keskustelu on myös aivan normaalia. Uhkailu ei puolestaan ole asiallista. Ehkä Kjerinin olisi kannattanut myöntää virhe eikä puolustaa sitä, että hän aloittaa kokouksen koska lystää. Se olisi varmasti estänyt kinastelun. Lavanti hiljeni viisaana miehenä. Oli saanut sanottua asian ja ehkä ensi kerralla kokous alkaa silloin kun pitää.
Ryhtiliike valtuustoon
Aika hyvin ovat kommentoijat samoilla linjoilla! On totta että on ihan farssia seurata kokousten alkua. Ihmiset juttelee pitkin poikin ja on kuin ellun kanat. Siitä että ollaan naamakirjassa kokouksen aikana en sanoisi pahaa. Olkoot vaan kunhan jotkut muutkin nettisivut edes vilahtavat (eli se esityslista) kuin iltalehden ja ollaan kärryillä kokouksen kulusta.
Mutta ei valtuuston kokoukset sentään hautajaiset ole. Saa siellä nauraakin. Pahempaa on se, että jotkin valtuutetut eivät tunnu tajuavan asioista pätkääkään saatika ole kiinnostuneita.
Ellun kanat
Taitaa olla joillekin yllätys, että jotkut pystyvät kuuntelemaan samanaikaisesti aktiivisesti, kun kirjoittavat. Itsellä tämä taito ainakin on. Valtuustossa ei voi istua vain paikallaan, on keskusteltava käänteistä myös ryhmän kanssa ja jotkut käyttävät keskusteluun Facebookia, jotta eivät häiritse äänellään muita. Aina sekään ei ole mahdollista, varsinkin jos ja kun kaikki eivät ole Facebookissa.

Minusta nyt kommentoidaan asian sivusta turhan paljon ja puretaan jotain ihmepatoumia. Olin paikalla ja kokous olisi alkanut ihan kohtuullisesti ilman Lavantin tunteenpurkauksia, joista ei meinnannut tulla loppua, vaikka valtuuston puheenjohtaja monesti pyysi. Lopulta piti uhata salista ulosheittämisellä. Minusta Lavantin käytös oli huonoa huutamista kokouksen alussa. Asian olisi voinut tuoda fiksumminkin esille.

Perussuomalaisilla näyttää olevan ryhmäpuheensa kotisivuillaan ja jokainen voi kuunnella miten sinne niitä välikommentteja huudeltiin, "älä valehtele" jne. Se, jos mikä on minusta epäasiallista, toisten päälle puhuminen ja asiaton kommentointi ilman puheenvuoroa.
Paikalla oikeesti ollut
Kjerin hoitakoon hommansa ja pitäköön joukot ojennuksessa tai vaihdetaan sellaiseen, joka pitää.
Anonyymi
Sivistyneeseen käytökseen kuuluu olla ajoissa ja valmiina paikalla kun kokous alkaa. Sivistyneeseen käytökseen kuuluu kuunnella toisten puheenvuoroja ja olla huutelematta välihuomautuksia. Sivistyneeseen käytökseen kuuluu keskittyä käsiteltävään asiaan, eikä seikkailla netissä, naamakirjassa tai räplätä kännykkää. Näin minulle on opetettu päiväkodissa, peruskoulussa ja lukiossa. Kirkkonummen päättäjät taitavatkin olla todellisia moukkia.
opiskelija
Sitä saadaan mitä ollaan tilattu. Harmi, kun lautakuntien kokoukset ovat suljettuja.
Nils
Kokoushan oli kuin lastentarhassa: porukat puuhastelivat omia asioitaan, eivät kuunnelleet muiden puheenvuoroja ja huutelivat välihuutoja toisten puheisiin. Talousasiat osoittautuivat pääosalle valtuutetuista liian vaikeiksi ymmärtää ja se näkyi puheissa. Virkamiesten puheenvuorot ohitettiin olankohautuksella ja äänestyksiin suhtauduttiin kuin sirkustemppuihin vaikka niissä linjattiin kunnan kanta kuntalaisten kannalta merkittäviin asioihin.
Hämmentynyt
Lavanti oikeassa ja häneltä hyvä huomautus!
Tarkka
Lavanti oli aivan oikessa!
Anonyymi
Asiallinen huomautus. Miksi kokous ei ala ajallaan jolloin pöytäkirjaan jää merkintä kuka on saapunut myöhässä? Jos valtuutetut tottuvat siihen, että heitä odotetaan niin silloin myöhästymisestä tulee tapa. Antaa vaan myöhästelijöiden hiipiä saliin kesken kokouksen.
Anonyymi
Kokouksiin tullaan myöhässä, lautakuntien kokouksista ollaan paljon pois ja valtuuston kokouksissa päivitetään facebookia, ollaan Twitteristä, lueskellaan iltapäivälehtien nettisivuja. Jokinen kuntalainen voi käydä viimeksi mainitun toteamassa valtuuston yleisörivellä istuessaan. Mutta pääasiahan on olla "päättäjä" ja kuitata kokouspalkkio.
Willikalle
Onkohan kyseessä se kuuluisa akateeminen vartti eli jos porukan pitää olla paikalla klo 18 niin kokous ilmoitetaan alkavan klo 17.45
shw
Lavanti on oikeassa, luottamustoimessakin pitää olla moraali kohdillaan. Jos ei pysty suoriutumaan, eroaa. Pitäisi miettiä jo ennenkuin vaaleihin lähtee.
Nils

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä