(3) kommenttia

Peurat ovat liikkeessä ja kolareita tulee – Kirkkonummi on hyvin riskialtista aluetta

Meneillään oleva metsästys ja peurojen kiima-aika saavat eläimet nyt erityisesti liikkeelle ja yhteentörmäyksiä sattuu hyvin paljon.

Keskiviikkona Länsi-Uudellamaalla tapahtui poliisin mukaan 17 peurakolaria ja torstainakin peurakolareita vaikuttaa sattuvan.

Länsi-Uudenmaan poliisi muistuttaa, että runsastunut peurakanta, marraskuulle ajoittuva kiima-aika sekä metsissä liikkuvien metsästäjien yhteisvaikutus lisäävät peurojen liikkuvuutta ja sitä kautta kolaririskiä.

Hämärä tai heikentynyt näkyvyys sääolosuhteiden vuoksi vaikeuttaa myös peurojen havaitsemista. Kolaririski onkin suurimmillaan aamu- ja iltahämärissä.

– Peura myös liikkuu niin nopeasti. Useista kojelautakameratallenteista on ollut havaittavissa, ettei kuljettaja ole ehtinyt reagoida yhtään ennen törmäystä, kertoo komisario Ilkka Kantola.

Länsi-Uudellamaalla peuroja on runsaasti ja useat tiet halkovat niiden asuinalueita.

Tilastojen mukaan viime vuonna valkohäntäpeurakolareissa 10 kärjessä -listalta löytyy kolme kuntaa Länsi-Uudeltamaalta: Raasepori (365 kpl), Lohja (144 kpl) ja Kirkkonummi (136 kpl).

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Tärkeää jotta nämä kolarit vähenisivät olisi ettei autoilijat vaihtaisi pimeällä pitkiltä valoilta lyhkäsiin liian aikaisin.Pitkät ajovalot pitäisi vaihtaa vasta kun valokeilat kohtaavat toisensa,näin ei jää pimeää aluetta.
Kyläläinen
Ajan tietä 51 joka yö Espooseen ja peuroja on aidan väärällä puolella aika paljon. Sinne saisi kyllä laittaa varoitusmerkit vaikka riista-aika onkin.
Työmies
Kolarilta ei voi aina välttyä mutta se voi auttaa että keskittyy ajamiseen eikä puhelimeen. Voi mahdollisesti vielä ehtiä tehdä jotain kolarin välttämiseksi.
Tarkkana

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx