(0) kommenttia

Peuramaalla toivotaan – tulisi edes sentti lunta

Janne Uotilan mukaan rinteissä riittää lunta. Kuva tammikuulta, jolloin lunta tykitettiin tauotta.

Peuramaan laskettelukeskuksessa on rinteissä metri lunta, mutta ihmiset eivät oikein usko sitä. Toimitusjohtajan mukaan senttikin lunta riittäisi kohentamaan kautta, josta on tulossa huonoin 30 vuoteen.

Tänäkin talvena tehdään ilmastohistoriaa. Peuramaan Ski Oy:n toimitusjohtaja Janne Uotila avasi keskiviikkoaamuna Vihdissä golfkentän, ja Kirkkonummella hissit vetävät laskettelijoita ylös. Helmikuussa ei liene vastaavaa tapahtunut.

Peuramaan laskettelukeskuksen kautta Uotila kuvaa ”pirun huonoksi”. Sama tilanne on pitkälle Keski-Suomeen saakka. Kausi alkoi myöhään – vasta tammikuussa, ja sitten lumet sulivat pois. Kunnon keliä on ollut vain pari viikkoa. Etelän hiihtolomaviikkokin oli surkean synkkä.

Onneksi tammikuussa oli hyvä pakkaset, jotta lumetus saatiin hoidettua. – Lumi rinteissä ei ole meille ongelma, sitä riittää. Metrin lumikerros takaa, että rinteet voivat olla auki maaliskuun loppuun, Uotila lupaa.

Ongelmana on nyt erityisesti keväinen maisema. Uotilan mukaan yksi senttimetrikin riittäisi lunta, se muuttaisi maan valkoiseksi ja auttaisi muistamaan, että on keskitalvi.

Talven jatkokaan ei näytä hyvältä – ainakaan etelän hiihtokeskusten kannalta. Ilmatieteenlaitoksen mukaan lauha sää näyttäisi jatkuvan ainakin 10 vuorokautta.

Uotilan muistin mukaan näin huonoa kautta ei ole ollut niin kauan kuin hän on ollut mukana hiihtokeskushommissa eli vuodesta 1984 lähtien. – Ehkä kausi 2007-08 oli jotain vastaavaa, muttei ihan näin huono.

(13.1.) Hiihtokeskusyrittäjä ei lannistu - tykitys käynnissä        


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx