(20) kommenttia

Perussuomalaiset otti jo kantaa: Ei pakolaiskeskusta Evitskogiin

Kirkkonummelle tällä viikolla avattava turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus kirvoittaa jo kovaa keskustelua. Kirkkonummen Perussuomalaiset paheksuu keskuksen avaamista.

− Perussuomalaisten mielestä on hyvin outoa, että valtion viranomainen lähettää turvapaikanhakijoita kuntaa tai kuntalaisia lainkaan kuulematta tai asiasta etukäteen ilmoittamatta, toteaa paikallisyhdistys tiedotteessaan.

Maahanmuuttovirasto ilmoitti keskiviikkona, että se avaa välikaisen vastaanottokeskuksen Evitskogiin entisiin Aktiivi-instituutin tiloihin. Paikkoja keskukseen tulee enintään 250. Kiinteistö on yksityisessä omistuksessa.

Perussuomalaiset ihmettelevät keskuksen sijaintia. – Evitskogista ovat palvelut kaukana, viranomaiset mukaan lukien.

> Evitskogiin 150-250 turvapaikanhakijaa – ensin hätämajoitusta

(20) kommenttia
Kommentit (20)

Kommentit (20)

Itse sain tuosta ulostulosta sen käsityksen, että nämä paikallispersut arvostelevat enemmänkin päätöksenteon outouksia, kuin itse paikkaa tai sinne sijoitettavia yksittäisiä henkilöitä.
tulkintajuttukokö
Hienoa! Tämä on hieno foorumi kuntalaisvaikuttamiselle ja siksipä kysynkin teiltä valtuutettuna jonka tehtävä on kunnassa tuoda kuntalaisten ääntä kuuluville: mikä on se budjetin ylijäämäprosentti jolloin kadut on kunnossa, vanhukset ja sairaat hoidettu, nuoriso sivistetty ja koulutus ja varhaiskasvatus priimakunnossa jolloin meillä on varaa käyttäytyä sivistysvaltion tavoin ja huolehtia niistäkin joilla menee vielä huonommin? Sinisalo pohtii että nyt vastaanottokeskukseen tulijat on kotimaassaan porhoja eivätkä tarvitse turvapaikkaa. Jos näin on, miksi ihmeessä he lähtevät paratiisistaan tänne jossa heille ei olla valmiita edes ihmisarvoa antamaan? Joku pohti että antakoot rikkaat päättäjät turvapaikan omasta kotoaan. Minä en ole rikas, en sinne päinkään, mutta jos jonkun henki sillä säilyy että meille tulee niin tervetuloa. Yksi asia on pomminvarma: mitä enemmän me tänne tulijoita hyljeksimme, sitä enemmän heistä tulee niitä ongelmia joita täällä maalaillaan. Ihminen on sellainen, että se vastaa niin kuin sitä kohdellaan. Jos hyljeksitään ja potkitaan päähän niin sellaisella on taipumus kertaantua. Samoin jos jollakulla on aihetta kiitollisuuteen, sekin kertautuu.
Tiina Karlsson
Rajajousepille, samoja naiveja mielipiteitä kuullaan mm. perusturvalautakunnassa niin virkamiesten kuin jäsentenkin taholta. Onkohan tuolla nyt niitä insinöörejä ja lääkäreitä, mitä vuosi sitten hehkuttivat...
Hiphip huraa
Rajajouseppi...
Otappa selvää asiasta ennenkun kijoittelet kunnan tienaamisesta.
KUNNALLA on velvoite järjestää ... koulutus, terveyspalvelut, sosiaalipalvelut.
Onko kunnalla riittävät resurssit tähän ?
Miten on ?
Melkoisen naiveja mielipiteitä täällä...kunta tienaa tällä..kun valtio maksaa.. valtio tekee millin tunnissa miinusta..niin me tienataan tällä.. oikeasti..avatkaa silmänne..
rajajouseppi
Onhan meillä varaa! Voimme aivan hyvin tinkiä lisää vanhustenhoidosta, päiväkodeista, kouluista, ennaltaehkäisevästä mielenterveystyöstä, jne. Homekoulujen ja -päiväkotien korjauksia voidaan aivan hyvin lykätä vielä vuosilla eteenpäin sillä suurin osa lapsista ja opettajista ei ole vielä sairastunut pysyvästi. Tänä vuonna Suomi ottaa vain 5 miljardia euroa entisen velan päälle. Kyllä lapsemme aivan mielellään maksavat näitä velkoja korkoineen siinä vaiheessa kun pääsevät töihin (jos ovat vielä terveitä). Eihän kaikilla tarvitse olla omaa asuntoa ja autoa. Nekin rahat säästyvät niitä enemmän tarvitseville ulkomaalaisille. Koittakaa nyt hyvät ihmiset olla suvaitsevaisia! Monikulttuurisuus on rikkaus! Ei mulla muuta.
MM
Täällä taitaa mennä puurot ja vellit sekaisin. Vastaanottokeskuksen perustamiselle ja kunnan vastaanottomilla kiintiöpakolaisilla ei ole mitään yhteyttä.
puuroa...
Ossi Heinoselle tiedoksi, eivät kuulu. Niitä tuli alkuvuodesta 17 ja toinen satsi ensi vuoden alussa.
Oikaisenpa huvikseni taas väärän tiedon
Tietääkseni nämä kuuluvat siihen kiintiöön, joista EU on sopinut ja joista Suomi on sopinut ottavansa noin 800. Myös persu oli nämä hyväksymässä. Tiedoksi Sinisalolle.
Ossi Heinonen
en ole kirkkonummelainen ,mutta silti olen samaa mieltä kuin vihainen kirkkonummelainen asiasta , miks ei voi oman maan asioita hoitaa ensin kuntoon ja ensin oman maan kansalaisien asiat , ja sitten vasta muut jos on varaa , ja mitä hyötyä on noista pakolaisista suomessa , eikä me kansalaiset ainakaan niistä hyödy mitään milläänlailla , vaan toisinpäin , pidämme pelätä perheittemme puolesta ,raiskaako, ryöstääkö , vai mitä ne tekee , jokin järki pitäis olla tässäkin asiassa ja oman maan asioitten hoidossa eikä kusta kuin puoliksi sammunut puliukko kieroon ja housuihinsa
ihmettelijä vaan
Perussuomalaisten valtuustoryhmältä voisi olettaa edes alkeellisinta ymmärrystä siitä mitä he ovat vastustamassa. Tulee pakolaisen ja turvapaikanhakijan ero heille oikeasti yllätyksenä?
abc
Tota keskustahan käytti ennen ja varmaan nytkin vielä Virolaiset työssä täällä käyvät, koska siinä on edullinen vuokra vain 350e/kk. Noiden mamujen kuluthan nyt TOISTAISEKSI maksaa Helsingin kaupunki...mut tulee niistä kaikkee oheiskuluja ihan varmasti. Ja tosiaan oman kunnan kodittomat olis nyt vähän tärkeempiä....miteäs Hesa ottaa niin paljoo pakolaisia ettei saa niit oman kunnan alueelle survottua.
Kati
Karlssonilla ei taida olla tiedossa keitä tänne tulee? Kumiveneessä toikkaroiminen tosin maksaa 20 000-30 000 euroa, mutta tietojeni mukaan tulijoilla on paremmin hallussa hiekkadyynit. Nämä tulijat eivät ole kiintiöpakolaisia, josta hallitusohjelmassa on sovittu. Tämä Ossi Heinoselle tiedoksi.
Pekka Sinisalo
No pakolaisethan menee oman väestön edelle kaikissa asioissa: Oma maan kansalaisten elämä ensin kuntoon ja sit vasta muut jos on varaa siihen. Kohta tullee vissiin kirje et kämppä oltava tyhjä kun pakolainen sen tarvii kun asuntoja kohtuuhintasii oo muutenkaan. Taas lapsiperheet ja eläkeläiset kärsii ja vanhusväestö kun niist säästetään. Jossain on pahasti vialla jokin :( Ottakoot rikkaat päättjät pakolaiset asumaan kotiinsa ja elättökööt kun niitä tänne halutaan :/
vihainen kirkkonummelainen
Luulisi rahan kelpaavan Kirkkonummelle. Majoitustilaa vuokraava yritys saa jo nyt vuokrat ja mikäli vastaanottokeskus perustetaan tarvitaan monenlaista palvelua julkisten palveluiden lisäksi. (Valtiohan turvapaikanhakijoiden kustannuksista vastaa.) Lisäksi tietysti on turvapaikanhakijoiden ostokset.)
A.R.
Lähinnä tämän perustamisesta herää ajatuksia, kuten esimerkiksi aktiivi instituutilta on parhaat yhteydet kirkkonummen keskustaan... Henkilöt asioivat keskustassa ja tuovat omat ongelmat mukanaan kuten rahattomuus ja ilkivallan protestoinnillaan. Eikö ensin kannattaisi käyttää instituutin tiloja Kirkkonummen omien varattomien/kodittomien hoitamiseen. Töistä tullessa joutuu hakemaan juna aseman parkkihallista yö aikaan autoa ja noin 3 kertaa 5 löytää parkkihallin rappukäytävästä omissa tarpeissaan makaavan miehen... Mielestäni nämä pitäisi "siivota" ensimmäisenä katukuvasta
oman kunnan kannalla
Täytyy muistaa myös, että tulijoiden SUURIN vetotekijä Suomeen on ns. taikaseinä, jonka KelaGold-kortti annetaan välittömästi.
Miksi nuoret miehet pakenevat omasta maastaan sen sijaan, että rakentaisivat siitä paremman?
Vastaus on helppo: KelaGold-kortti.
Veikko Veikkonen
Tottakait meidän on osallistuttava tähän auttamiseen. Kirkkonummen persuille toteaisin että hallitusryhmänne on asian hyväksynyt. Kirkkonummi on oikeasti varsin hyvä paikka Todennäköisesti siitä tulee ongelmia- mutta ne on vaan vastuullisesti hoidettava. EI me voida olla näin itsekkäitä!
Ossi Heinonen
Nimimerkki tiina varmaan hiffaa sen kuitenkin sen, että siinä vaiheessa kun talossa on pari sataa ihmistä eri ikäryhmistä, taustoista ja uskonnoista, voi tapahtua jotain. On se sitten fyysiseen tai henkiseen hyvinvointiin liittyvää. Haluaako Kirkoonummi uutislööppeihin siinä vaiheessa, kun jotain ikävää tapahtuu? Voisiko nimimerkki tiina esim miettiä asiaa kuntapäättäjän näkökulmasta?
mietippä
No niin. Kun ajattelee että jollakin on asiat niin huonosti että lähtee kotoaan toikkaroimaan kumiveneellä edessä mitä todennäköisemmin hukkuminen niin on tosiaan asianmukaista kysyä että onko meillä Kirkkonummella mahdollisuutta turvata heidän hyvinvointinsa. Onko täällä joku välitön uhka ja hengenvaara vai mistä Sinisalo tiedotteessaan puhuu?
tiina karlsson

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä