(4) kommenttia

Perhe Veikkolasta purjehtii maailman ympäri – kehittää digikoulua

Meretniemen perhe on purjehtinut jo paljon yhdessä ennen maailmanympärimatkaa.

Meretniemen perhe Kirkkonummelta on kehittänyt tulevan maailmanympäripurjehduksensa oheen suomalaisen koulutusosaamisen vientiprojektin. Kuuden vuoden matka alkaa ensi kesänä.

Riikka ja Tuomo Meretniemi sekä alakouluikäiset lapset aikovat lähteä purjehdukselle Turkista ja purjehtia hitaasti maapallon ympäri Etelä-Amerikan eteläkärjen kiertäen Australiaan, Etelä-Afrikkaan, Karibialle ja USA:han, josta Atlantin yli kotiin Eurooppaan. 

− Alusta lähtien oli selvää, ettemme halunneet lähteä ”vain” purjehtimaan, vaan tehdä jotain, josta olisi hyötyä myös reittimme varrella oleville maille ja niiden lapsille, Tuomo Meretniemi kertoo.

Meretniemien projektissa on tavoitteena luoda digitaalisen oppimisen malli, joka olisi helposti ja kustannustehokkaasti käyttöönotettavissa missä tahansa maailmalla.

− Haluamme toimia digitaalisten oppimismetodien, sisältöjen ja erilaisten oppivälineiden laboratoriona. Kytkemme oppimisen vahvasti kohdemaihin, niiden ilmiöihin ja ihmisiin. Luonnollisesti myös omat lapsemme käyvät koulua näiden työkalujen avulla, Meretniemi selventää.

Suomalaiset koulut voivat seurata matkaa ensi kesästä alkaen ja käyttää veneessä tuotettua materiaalia osana opetusta.

Koulutusvientiprojektiin on lähtenyt mukaan jo 20 yritystä ja organisaatiota.

> Lue lisää Sail for good education –projektista (englanniksi)

Perhe purjehtii Suomessa rakennetulla Swahn-veneellä, joka on tällä hetkellä Turkissa. Sieltä myös pitkä purjehdus alkaa ensi vuonna.

Meretniemet asuvat vielä Kirkkonummella. Perheen talo Veikkolassa on jo myyty, ja viimeiset kuukaudet ennen matkaa he asuvat Veikkolassa vuokralla.

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Suojelusenkelit teidän matkallenne toivon
Anonyymi
Wow!!! Upeaa! Moni vain puhuu ja haaveilee - joku saa todella tehdyksi.
Minna
Kertakaikkisen rohkea ja ihailtava irtiotto ja varmasti aivan mahtava kokemus lapsille. Näistä pienistä ihmisistä kasvaa taatusti todellisia maailmanmatkaajia. Kaikkea hyvää tälle sympaattiselle perheelle, ihanaa että uskallatte elää unelmaanne!
Merimies
On meillä rohket väke tällä Veikkolassa. Toivotetaan että matka suju hyviin!!
Onnea

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx