(0) kommenttia

Pappilalle vuokra - 500 €/kk karsittin alaspäin

Pappila on Kirkkonummen keskustan ehkä historiallisesti arvokkain rakennus kirkon ohella.

Pitkään valmisteltu kirkkoherran virka-asunnon vuokra on saatu vihdoinkin päätettyä. Alkuperäisestä ehdotuksesta yli 1 500 eurosta vuokra painettiin alle 1 000 euroon kuukaudessa.

Ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherran käytössä oleva täysin remontoitu pappila on jo odottanut asukasta vuokraneuvottelujen takia. Ongelmana on ollut se, kuinka paljon kookkaasta pappilasta katsotaan kirkkoherran asunnoksi ja mikä taas seurakunnan muuhun käyttöön tarkoitetuksi.

Ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherralla on velvollisuus asua pappilassa. Käytäntö on nykyisin hyvin harvinainen. Kirkkoherra Lars-Henrik Höglund on hyväksynyt asumiesehdon virkaan tullessaan.

Seurakunnan yhteinen kirkkoneuvosto päätti torstai-iltana, että kirkkoherran asuintilaksi katsotaan pappilassa 108 neliötä. Vuokraksi tulee siten 981 euroa kuussa.

Asian esittelijä talousjohtaja Sirkkaliisa Cavonius esitti alunperin, että asuinpinta-ala on 150 neliötä, jolloin vuokraksi tulisi 1 556 euroa kuussa verohallinnon ohjeiden mukaan.  Torstain kokoukseen Cavonius oli karsinut neilömäärää ja vuokran 1 317 euroksi. Cavonius on koko ajan esittänyt, että pappilan vuokra-asiasta pitäisi hakea verohallinnon ennakkopäätös.

Onko iso sali asunto vai ei?

Kirkkoneuvosto päätyi kuitenkin omaan ratkaisuun eli asuintila on 108 neliötä, eikä asiassa aiota hakea ennakkopäätöstä verohallinnolta. Cavonius ja neuvoston puheenjohtaja kirkkoherra Timo Posti jättivät asiassa eriävät mielipiteet.

Kiistan ydin on pappilan 42 neliön sali, jota voidaan käyttää seurakunnan tilaisuuksiin. Kirkkoneuvoston mielestä se voidaan erottaa kirkkoherran asunnosta paljeovella. Talousjohtaja on eri mieltä, ja siksi asiasta pitäisi hakea ennakkoratkaisu verottajalta.

Lue: Tästä taustaa pappilasta ja vuokrakiistasta


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä