(3) kommenttia

Paluu politiikkaan − Haapaniemi valmis valtuustoon joulukuussa

Timo Haapaniemi on innolla odottamassa valtuustotyöhön pääsemistä yli kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen.

Rikosepäilyistä vapautunut Timo Haapaniemi (kok.) on valmiina aloittamaan valtuustotyön joulukuussa.  Sitä ennen valtuuston on purettava vanha päätös luottamustehtävistä pidättämisestä.

Haapaniemi kertoo miettineensä kunnallispolitiikkaan paluuta tämän viikon ja päätyneensä siihen, että hän on heti valmis valtuustotyöhön, kun siihen on mahdollisuus.

− Olen saanut viikossa satoja sähköposteja ja runsaasti kannustusta palata politiikkaan. Ihmiset ovat olleet aidosti iloisia pitkän prosessin päättymisestä. Tosin koko tämän kolmen vuoden ajankaan en ole ollut yksin, tukea on tullut paljon, Haapaniemi iloitsee.

− Esimerkiksi tänä aamuna Kirkkonummella kahvilassa eräs nainen katseli pitkään ja tuli lopulta kysymään olenko minä Kirkkonummen päättäjiä. Mietin hetken mitähän tuohon sanoisi. Hän kertoi ongelmistaan, otin tiedot ylös ja lupasin hoitaa asiaa, Haapaniemi kertoo.

Haapaniemi vapautui rikosepäilyistä 19.11. syyttäjän päättäessä olla viemättä asiaa eteenpäin.

Kirkkonummen valtuusto pidätti Haapaniemen luottamustehtävistä keväällä 2013 rikosepäilyjen tai oikeudenkäynnin ajaksi.

Kirkkonummen kunnanhallitus käsittelee asiaa maanantaina. Kunnanjohtaja ehdottaa, että Haapaniemen valtuutetun tehtävistä pidättämistä ei jatketa, ja päätös pistetään täytäntöön heti. Lisätty (1.12. kello 9.00) Kunnanhallitus hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

Asian on tarkoitus vielä joulukuun valtuustoon (14.12.). Jos valtuusto käsittelee pykälän heti alussa, Haapaniemi voi tulla kokoukseen.

Moninkertainen kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtaja Haapaniemi on nyt valtuuston rivijäsen. Häntä ei valtuuskauden alussa valittu muihin tehtäviin.

Valtuustokautta on poikkeuksellisesti vielä jäljellä puolitoista vuotta, koska kunnallisvaalit siirretään kevääseen 2017. 

Miten muut luottamustehtävät loppukaudeksi? – Täytyy nyt katsoa, kunhan ensin pääsen taas rivivaltuutetuksi.

> Haapaniemen piina ohi: ”Olin koko ajan varma, että olen syytön” (20.11.)

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Paikallislehdessä oli Isä Aurinkoinen palaa -juttu. Tunkkainen, vanhoille vuosikymmenille paluu.
Anonyymi
Tämä on toisaalta hyvä uutinen, mutta kun tietää politiikan teon tai pikemminkin sen tekemättä jättämisen olevan jopa valtakunnan tasolla varsin kieroa leikkiä niin en tiedä....?
Uffe
Pitäisiköhän itkeä vai nauraa noille Timon jutuille...?
Toinen rivivaltuutettu

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä