(3) kommenttia

Palkittu yrittäjä myi Abban fanituotteita yhtyeen alkuvuosina

Yrittäjä Marjut Tolkki sai Kirkkonummen Yrittäjien elämäntyöpalkinnon.

Pitkän linjan kirkkonummelainen yrittäjä Marjut Tolkki otti uransa ensiaskeleet yhdessä Abban kanssa. 15-vuotias nuori hoiti idolibändinsä fanipostia ja myi Abba-tuotteita.

Kirkkonummen Yrittäjät ojensi Tolkille (50) elämäntyötunnustuksen maanantai-iltana.

Tolkit ja Kaisan Kello-ja Kultaliike ovat olleet osa kirkkonummelaista katukuvaa yli 30 vuotta. Itse asiassa näin ei pitänyt alun perin käydä.

Liikkeen nimellä ei ole mitään tekemistä Kaisa-nimen kanssa, vaan nimi tulee yrityksen sijainnista Helsingin Kaisaniemenkadulta.

Kello-ja kultaliike toimi Helsingissä vuodesta 1957 aina 1980-luvulle saakka, jolloin se joutui kahden muuton jälkeen Helsingissä kodittomaksi rakennustöiden alta.

− Mummoni oli tullut Kirkkonummelle heti Parenteesin jälkeen 1950-luvulla. Kävimme paljon mummon luona, ja siitä syntyi ajatus tuoda yrityskin tänne, Tolkki kertoo.

Kivijalkaliike ja nettikauppa

Vanhemmat Raili ja Eelis ryhtyivät pitämää kello-ja kultaliikettä vuonna 1983 samaisessa liikehuoneistossa, jossa yritys vieläkin toimii.

Marjutilla oli työn suhteen nuorena toisenlaiset ajatukset kuin yrittäjän ura Kirkkonummella.

− Opiskelin USA:ssa vuosia kansainvälistä kaupankäyntiä ja ajattelin jäädä Englantiin. Äitini kuoli vuonna 1990, jolloin tulin sitten Kirkkonummelle auttamaan, Tolkki kertoo.

Alkuperäisellä paikallaan toimiva täydenpalvelun kulta-ja kelloliike on tätä nykyä vain osa Tolkin yritystä. Kauppaa käydään yhä enemmän netissä, sillä Tolkilla on myös verkkokauppa.

− Tällä hetkellä verkkokaupan osuus on liikevaihdosta yli puolet. Nimittäin nettikauppa tuo asiakkaita ostamaan esimerkiksi kihloja ihan fyysisesti Kirkkonummen liikkeeseen aina Kotkasta ja Tampereelta saakka, Tolkki kertoo.

Keskustan kuihtuminen harmittaa

Tolkki on pitänyt sitkeästi liikettään auki, vaikka onkin harmissaan vanhan keskustan hiljenemisestä ja kuihtumisesta.

Tolkki sai maanantai-iltana Yrittäjiltä tunnustuksen elämäntyöstään yrittäjänä.

− Olen erittäin otettu, että tämmöinen huomionosoitus on minulle annettu. Yrittäjyys on elämäntapa. On ihana tehdä, ideoida ja saavuttaa jotain. Vaikka kyllähän tämä nuorallatanssimistakin on. Aina ei onnista, Tolkki pohtii.

Tolkki arvelee, että tunnustuksen myöntämiseen on vaikuttanut myös hänen toimintansa ennen Kirsikan kauppiasyhdistyksessä ja sittemmin vanhan keskustan kauppiaiden kanssa, kun alueen kaupantekoa on yritetty yhdessä piristää tempauksin.   

Kaisan Kello-ja Kultaliike ja Tolkki palkittiin maanantaina Kirkkonummen Yrittäjien syykokouksen illallisilla.

Vuoden Yrittäjä –tunnustuksen sai Mikko Hokkanen ja Planium Oy.

> Kaisankello.fi

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Onnea!

Anonyymi
Kiitos. Tämä oli ihana yllätys. :)
Marjut Tolkki
Onnea Marjut :)
asiakkaat

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx