(3) kommenttia

Painia portsareiden kanssa, asiakkaalle sakkoa ja kuluja yli 4 200 euroa – kaikki alkoi sähkökatkoksesta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on yrittänyt selvitellä perusteellisesti, mitä ravintolan edessä Veikkolassa tapahtui pimeässä illassa kaksi vuotta sitten.

Oikeuden ratkaistavaksi mennyt tapahtumaketju lähti liikkeelle, kun Veikkolassa oli sähkökatkos ja ravintolassa syntyi oikeudessa kuultujen kahden järjestyksenvalvojan mukaan mellakkaa, jolloin ravintola piti tyhjentää asiakkaista.

Rauhaton meno jatkui sitten ravintolan edustalla. Järjestyksenvalvojat menivät ensin yhden seurueen riidan väliin, kunnes huomasivat kauempana kahden miehen painivan.

Järjestyksenvalvojat tarttuivat kiinni miehiin ja vetivät heidät erilleen. Nujakka ei rauhoittunut siihen vaan, toinen miehistä pääsi potkaisemaan ja lyömään toista järjestyksenvalvojaa päähän.

Tilanne rauhoittui vasta, kun järjestyksenvalvoja käytti sumutinta ja toinen tappeluun osallistunut mies saatiin käsirautoihin.

Painiin ja tappeluun osallistuneella miehellä oli oikeudessa toisenlainen versio tapahtuneesta.

Hän kiisti potkaisseensa tai lyöneensä ketään ja joutuneensa aluksi tappeluun tahtomattaan.

Mies väitti, että hänen päälleen oli suunnattu pippurisumutetta täysin varoittamatta eikä hän tajunnut, että järjestyksenvalvojat ovat osallisena nujakassa.

Oikeus piti järjestyksenvalvojien selostusta uskottavampana ja langetti miehelle sakkotuomion pahoinpitelystä.

Sakkoa tuli maksettavaksi 1 120 euroa. Lisäksi mies määrättiin maksamaan järjestyksenvalvojalle kivusta ja särystä korvausta 750 euroa ja 10 euron kipulääkkeet.

Oikeus langetti vastaajan maksettavaksi lisäksi järjestyksenvalvojan oikeudenkäyntikulut vajaat 2 200 euroa ja muita kuluja valtiolle 310 euroa.

Sähkökatkokseen päättyneelle ravintolaillalle tuli siis hintaa ainakin lähes 4 400 euroa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi kansliapäätöksen 27.11. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, siihen voi hakea muutosta.  

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Hmm, kuuluuko portsarin toimivalta myös piha-alueelle?
Anonyymi
Missä kuppilassa meillä on portsari?
Haukkis
Onpa outo uutinen, mutta Veikkolan väelle varmasti tuiki tarpeellinen pubiin mennessä:)
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx