(15) kommenttia

Paikkajako kunnan luottamustehtävissä on sovittu – tutut nimet nousemassa tärkeimpiin avaintehtäviin

Kirkkonummen valtuuston johdossa jatkanee Anders Adlercreutz ja kunnanhallituksen puheenjohtajana Timo Haapaniemi.

Kirkkonummen keskeiset luottamushenkilöpaikat on sovittu poliittisten ryhmien neuvotteluissa. Lopullinen nimilista puuttuu vielä.

Perinteiseen tapaan Kirkkonummellakin kuntavaalien jälkeen alkavat neuvottelut sitä mitä kukin puolue ja ryhmä saa erinäisissä kunnan päättävissä elimissä.

Aluksi on jaettu puheejohtajuudet ja kunnahallituksen paikat. 

Pohjana on vaalitulos ja apuna pisteytysysteemi ja tavoitteena, että paikat jaetaan neuvotellen. Näin on tehty kesäviikkoina ja neuvottelutulos syntynyt.

Keskeisimmät tehtävät ovat perinteisesti kunnanvaltuuston johdossa ja kunnanhallituksessa sekä lautakuntien puheenjohtajuudet.

Sekä valtuuston että kunnanhallituksen puheenjohtajuudet ovat paikkajaossa ennallaan. RKP saa valtuuston puheenjohtajan nuijan ja kokoomus kunnanhallituksen niin kuin päättyvälläkin kaudella.

RKP oli vaalissa suurin puolue, mutta kokoomus sai onnistuneella vaaliliitolla kristillisdemokraattien kanssa eniten ääniä.

Valtuuston puheenjohtajana jatkanee niin halutessaan kansanedustaja Anders Adlercreutz (r.) ja kunnanhallituksen puheenjohtajana Timo Haapaniemi (kok.).

Molemmat saivat vaaleissa eniten ääniä puolueidensa listoilla ja Adlercreutz selvästi enemmän kuin kukaan muu Kirkkonummen kuntavaaleissa.

Kunnanvaltuuston kaksi varapuheenjohtajan paikkaa saavat vihreät ja Pro Kirkkonummi.

Vihreistä selvästi eniten ääniä sai Markus Myllyniemi ja Pro Kirkkonummi -listalla Antti Kilappa.

Kunnanhallituksessa varapuheenjohtajuudet on sovittu perusuomalaisille ja RKP:lle.

PS saa ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan ja kiintiöperiaatteella se on sovittu naiselle.

Ääniharava Riikka Purra (ps.) olisi luonnollinen valinta tehtävään, jos hän haluaa.

Purra on vahvasti ehdolla koko puolueen johtoon ja saattaa joutua miettimään elokuussa, mihin tehtäviin hänellä on kuntapolittikassa aikaa.

Kunnanhallituksen paikkajakoon ei tule suuria muutoksia. SDP saa yhden paikan (-1) ja PS 2 paikkaa (+1).

Vasemmistoliitto ja keskusta jakavat kunnanhallituksessa yhden paikan 2 + 2 vuotta periaatteella.

Lautakuntien puheenjohtajuudet säilyvät pitkälti samoilla puolueilla.

Perusturvalautakunnan puheenjohtajan tehtävä siirtyy SDP:ltä vihreille ja sivistys- ja vapaa-ajanlautakunta Pro Kirkkonummelta kokoomukselle.

Perusturvalautakunta jää runsaan vuoden kuluttua turhaksi, koska sote-asiat siirtyvät kunnilta maakuntahallinnolle.

Kaikki luottamushenkilöpaikat nimineen päätetään lopullisesti 30.8. uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa.

 

(15) kommenttia
Kommentit (15)

Kommentit (15)

Onpa täällä keskustelupalstalla katkeria kommentteja Timo Haapaniemeä kohtaan. Vaalitulokset ratkaisevat! He jotka ovat olleet tekemisissä Haapaniemen kanssa tietävät osaamisen ja ammattitaidon mikä hänellä on. Niitä taitoja ei varmastikaan hetkessä hankita.
Timon äänestäjä ja ylpeä siitä
Vahasalo oli todella fiksu kun jäi pois kuntapolitiikasta, saman olisi voinut tehdä Haapaniemikin. Aika aikaansa kutakin. Kukaan ei ole korvaamaton.
Kari Kuulas
Rkp ja kokoomus samankokoisia. Lautakunta/johtokunta -puheenjohtajuuksista rkp sai 2 ja kokoomus nappasi 5.
Syynääjä
Kunnanhallituksen ikijäsenten kuvilla ja "haastatteluilla" tapetoitu paikallismedia nostaa heitä aina vaalien edellä. Ja kansa äänestää aina uudelleen näkyviä '"uudistajia" ja "vahvoja vaikuttajia". Kirkkonummella on meriitti toimia kunnanhallituksessa kahdella-kolmella vuosikymmenellä!
Dismeriitti
Yksi Suomen velkaisimmista kunnista. Ja samat kaverit jatkaa. Paikalliset tiedotusvälineet tukee hiljaisesti nykymenoa. Vaalien alla syvä hiljaisuus isoista asiakysymyksistä - puhumattakaan siitä, että ehdokkaiden välisiä linjaeroja olisi tuotu esille. Lopputulos on tässä. Kaikki tietää miten tässä tulee lopulta käymään. Pakkoliitos Espooseen häämöttää ja veikkaan/ennakoin, että näitä sotkuja selvitellään vielä jossain vaiheessa leivättömän pöydän ääressä.
Nahkurin orsilla
Puolueet päättävät edustajansa esim kunnanhallitukseen. Hiljaisesti hyväksyvät ja antavat siunauksensa näille ikuisuuspaikkojen pitäjille. Eikö ole halua/uskallusta naamojen vaihtoon? Olisi myös vastuullista sekä puolueilta että luottamusmiehiltä "kasvattaa" uusia kykyjä ja antaa heille näytön paikkoja. Mutta ei meillä.
Seisovaa vettä
Ja taantuma jatkukoon!
hip hip
Kuka äänesti samat henkilöt jatkoon?
Pk
Olisiko kuitenkin kommentoijien perusteella käynnyt niin että kansa äänesti väärin. Ja jos, niin miksi?
Keijo
Sitä saa mitä tilaa: johtotehtäviin ne jotka ovat saaneet eniten ääniä. Tässä vaiheessa on turha valittaa.
AHuu
Upea homma että PS sai vihdoin kaksi paikkaa kunnanhallitukseen ja toivottavasti saa hyvät edustukset lautakuntiin. Onnea! Hieno homma myös, ettei perussuomalaisista loikkinut, taannoin näkyvästikin kuntapolitiikassa toiminut henkilö ole enää sotkemassa perussuomalaisten luottamushenkilökuvioita.
ex-luottamushenkilö
Kunnanhallitus on ikuinen. No, naisedustus voi vaihtua, mutta sama miesporukka varmasti miehittää (!) paikkansa. Ennustan nimiä Haapaniemi, Kaurila, Kilappa, Harinen, Kjerin. Mistähän pojat löytävät kaudesta toiseen motivaation aina vaan "uudistaa ja kehittää" kotikuntaamme?
Isä&pojat
Mikään ei muutu. Montako nollaa on miljoonassa?
Roope
Timo Haapaniemi, luottamusta valtuutettuna jo vuodesta 1981,
hoh hoijaa edes Kekkonen ei pystynyt tähän.
Ikää Timolla vain 65 v. Tsemppiä jatkoon seuraavat
pari kymmentä vuotta.
Ilkka 75v
On se jännä, että taas samat naamat esillä vaikka täällä niin suureen ääneen vingutaan muutosta Kirkkonummelle!! Taisin olla ainut, joka äänesti muuta kuin vanhaa valtuutettua.. No sitä saatte mitä tilaatte:(
Just joo..

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä