(14) kommenttia

Pahoja sisäilmaongelmia: Kunnantalosta kaksi kerrosta evakkoon – lattiapinnat vaihtoon

Kirkkonummen kunnantalon tekniset ongelmat jatkuvat. Kaksi kerrosta joudutaan tyhjentämään.

Kirkkonummen kunnantalossa esiintyneet tekniset ongelmat vain jatkuvat. Sisäilmaongelmien takia kaksi kerrosta joudutaan tyhjentämään väistötiloihin. 

Henkilöstön muutot alkavat jo tällä viikolla, kun kunnantalon toinen kerros tyhjennetään. Kerros on perusturvan käytössä.

Suurin osa kerroksen henkilöstöstä eli vajaat 50 työntekijää muuttaa vanhalle kunnantalolle Heikkilään. Talo on remontin jälkeen hyvässä kunnossa ja tyhjänä. (sijainti, katso kartta alla)

Vanhalle kunnantalolle siirtyvät perheneuvola, aikuissosiaalityö, lastensuojelu, perhepalvelut, lastenvalvoja ja velkaneuvoja. 

Evakko kestää ainakin useita viikkoja, kun lattiapintoja vaihdetaan.

Seuraavana remonttivuorossa on kunnantalon kolmas kerros, joka on sivistystoimen käytössä.

Kunnantalossa on havaittu rakennusvirheitä ennenkin. Mittaviin korjaustöihin joudutaan ryhtymään, koska useat talossa työskentelevät kunnan työntekijät ovat oireilleet huonon sisäilman takia.

Kunnantalon omistaa Keva, ja kunta on siinä vuokralaisena. Kunta maksaa talosta vuokraa noin 105 000 euroa kuukaudessa.

> Vihdoin sopimus kunnantalon virheistä - 222.000 € alennusta (Viisykkönen 16.2.)


(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Kuka korvaa henkilöstölle myrkkyjen aiheuttamat ansionmenetykset ja lääkärimaksut ja lääkelaskut ja korvauksen menetetystä terveydestä?
Em asiathan eivät ole henkilöstön itsensä aiheuttamia.
Aiheellista olis korvata haitat.
Kuka korvaa
Jospa mentäisi ongelman ytimeen ..... Kirkkonummen rakennusvalvonta....
Onko kyse ammattitaidosta, saamattomuudesta vai "maasuttamisesta"?
Nämä rakennustekniset haasteet kunnassamme ovat enemmänkin sääntö, kun poikkeus.
Pitäisikö kunnanjohdon viimeinkin jo ymmärtää toimia asian suhteen. Vuodesta toiseen toistuvat kuntalaisten valitukset eivät aiheuta toimenpiteitä, koko virkamiespoppoo "pakenee jatkuvasti pykälien taakse".
Enään tässä vaiheessa ongelmana ei ole se, kuka maksaa vaan MIKSI TÄLLAISEN HOLTITTOMUUDEN ANNETAAN JATKUA?????
rukiveer
Hei "Pettynyt Kirkkonummeen"
Kunnantalo pannaan kuntoon nopeasti siksi, että korjaukset maksaa vuokraisäntä Keva, ei kunta. Eli tuo remonttiraha ei nyt ole muilta pois.
Anonyymitär
Niin mites koulujen sisäilma ongelmat? Mites vanhusten? Ei ole kuulemma heilläkään asiat niin hyvin kuin annetaan uskoa. Kyllä se on hyvä että ekana laitetaan kunnantalo kuntoon.

Kirkkonummella on monta vuokra asuntioakin missä on jos jonkinlaista ongelmaa mutta eihän niistäkään välitetä.

PETTYNYTKIRKKONUMMEEN
Hienoa, että kerrankin tehdään jotain liikkeitä ihmisten siirtämiseksi pois.
Toivon, että suunta jatkuu samana ja myös muiden ongelmakiinteistöjen käyttäjien tilanne hoidetaan samalla lailla.
Päiväkodeissahan ja kouluissahan linja on tuntunut olevan se, että korjaukset ja remontit tehdään toiminta-aikana, altistaen lapset ja henkilökunnan kaikille sille, mikä rakenteista purkaantuu, sekä myös metelille.
Kunta on mennyt metsään monen kiinteistön osalta, ihmisiä on pidetty terveydelle vaarallisissa tiloissa. Toivottavasti asioihin aletaan puuttua toisella tavalla.
Pitäkää ihmiset ääntä omista ja omienne asioista, vaatikaa ja kyseenalaistakaa. Kaikki ilmoitukset sisäilmaan liityvistä ongelmista kirjallisesti eteenpäin, kunnan tilojen osalta niiden tulee päätyä sisäilmatyöryhmän pöytäkirjoihin.
nrh
Laajennetaan parakkikylää. Isommat pomot voisivat kokeilla kokoustaa huoneissa, joista kuuluu kaikki puhe käytävälle.
Luottamuksellisia keskusteluja käynyt
Jos lattiat saneerataan, niin uskoisin että tasoitteen ei ole annettu kuivua riittävästi ennen lattiapäällysteen asentamista. Aika yleinen virhe nykyään nimittäin.
Anonyymi
105 000 euroa kuukaudessa vuokraa rakennuksesta, joka on vakava riski käyttäjien terveydelle! Toivottavasti kenellekään ei ole tullut pysyvää terveyshaittaa altistumisesta. Haloo, kuka päätti kunnantalon rakennuttamisesta näillä hinnoilla, ja kuka valvoi suunnittelua ja toteutusta? Mitenhän käy pikavauhdila rakennettavan oppimiskeskuksen?
Kirkkonummi = Katastrofi
ne talot jota piirrettii aikoina klubi askin kanteen , ni niitä saneerataan ... ja ne talot jotka koulutetut suunnittelijat on suunnitellu ni puretaan :) .. onko vika koulutuksessa vaiko ymmärryksessä ... vai ihan vaan suunnittelun ohjauksen koulutuksessa tai sen ohjeistamisessa
mää vaa ihmettelen
Rakentamisen laatu, voi hyvää päivää että näitä tapauksia riittää... Aika kova vuokra kylläkin, reilu 1,2 milliä per vuosi. Eikös tuolla hintaa kannattaisi jo rakennuttaa/ostaa oma kiinteistö?
Lyhyt matematiikka
Olisi kiva kuulla ja lukea jotain myönteisiäkin asioita Kirkkonummen kunnan taholta, mutta taitaa olla nykymaailman tilanteessa turha toivomus....
Anonyymi
Pahalta näyttää sisältäpäin vaikka on komea kuparipinta ulkopuolella. Miten tämä voi olla mahdollista " korkean teknologian mallimaassa" ?
Järkyttävää ja edelleen järkyttävää. Siuntiossa kaikki koulut ovat sisäilmaongelmissa kun asioita ei ole hoidettu kuntoon vaikka vuosikausia olen ainakin itse siitä ääneen puhunut. Kukaan ei kuuntele lautakunnissa ja valtuustossa ja ketään ei näytä nämä asiat kiinnostavan vai eivätkö vain ole ymmärtäneet mistä on kyse.
kari vierinen, Siuntio
Eikö kukaan ole vastuussa tehdyistä selkeistä rakennusaikaisen valvonnan laiminlyönneistä? Anybody?
somebody?
Entäs nämä meidän pienet pallerot kouluissa ja henkilökunta???
Mia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä