(14) kommenttia

Päiväkodissa todettiin korona-altistumisia – lähikontaktissa olleet määrätään karanteeniin

Kirkkonummen keskustassa toimivassa Neidonkallion päiväkodissa on tullut tietoon koronavirukselle altistumisia.

Päiväkodin henkilökunnalle ja altistuneiden lasten huoltajille on lähetetty tiedote päiväkodin sähköisen järjestelmän kautta.

Kunnan tartuntatautiyksikkö on aloittanut yhteydenotot lähikontaktissa olleisiin karanteeniin asettamiseksi.

Karanteeni ei koske päiväkodin kaikkia lapsia ja työntekijöitä, kerrotaan Kirkkonummen kunnasta.

Päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti.

> Korona leviää kehyskunnissa kuten Kirkkonummella maltillisesti – Järvenpää on poikkeus

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Huolestunut äiti olet niin oikeassa täysin samaa mieltä nyt kun annettiin lupa moniin asioihin eli rajoituksia höllennettiin sen jo heti huomaa porukka alkoi liikkumaan huomattavasti enemmän ikäänkuin kaikki on nyt ohi voi ei... tervetuloa uusi aalto joka on kovempi kuin aikaisempi kannattaa jo varautua
liian aikaista
No nythän se on juurikin todettu että lapsilla onkin jokin toisenlainen tartunta eli ei ole tyypillinen koronaoireilu mitä ihmettä päättäjien päässä liikkuu tai siis ei liiku tämä on täysin hölmöläisten hommaa kahdella viikolla ja näiden rajoitusten avaamisella tehdään vain lisää tarjuntoja pitää olla realistinen minä en ainakaan halua tätä tartuntaa olen itse riskiryhmässä ja nyt lasten pitää mennä kouluun että suututtaa ensin itse pidät kaikenmaailman turvavälit ja suusuojat ja jne. ja nyt se romutetaan yhdellä päätöksellä etenkään kun mistään ei olla varmoja
onko tahallista
Samaa mieltä kuin Huolestunut äiti. Kyse ei ole siitä että mitä "saa" tehdä ja mitä ei. Järjen on nyt pysyttävä mukana kaikessa jotta päästään joskus taudista edes jotenkin eroon.
Ei ole turhaa rajoitusta
”Hyvin menee” ja ”tätä halutaan” varhaiskasvatus on ollut kokoajan auki, eli lapsia ollut päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa koko ajan. Joillain perhepäivähoitajilla tosin vain yksi lapsi hoidossa ja jossain päiväkotiryhmässä 4 hoitajaa ja 4 lasta, mutta auki on ollut.
Turha kommentoida, jos ei ota asioista ensin selvää.
Saara
Himmeetä: onhan siinä pieni ero onko päiväkodissa n.15% lapsista paikalla tai 90%.. nyt kun koulut siirtyvät lähiopetukseen ja varhaiskasvatusta koskeva vahva suositus kotona hoitamisesta ei ole enää voimassa, niin perheet uskovat, että vaara on ohi - eli viedään lapset hoitoon vaikkei olisi oikeasti tarvettakaan. Mutta koska saa viedä.
Kai 1.6 alkaen kaikki rupeavat hengailemaan 50 hengen porukoissakin, koska saa.. ja varmuuden vuoksi rynnätään ravintoloihin, kirjastoon, uimahalliin jne...koska saa..
Huolestunut äiti
Mietin juuri tätä että kun koulut avataan niin esim. kauppoihin jne. otetaan nyt vaikka Siuntion S-marketti jossa on koululaisia pilvin pimein joka päivä silloin kun on normaalitoiminta välitunneilta tulee kymmeniä oppilaita aina ostoksille kauppaan ei tietoakaan väleistä tms. viruksen torjumiseen liittyvistä toimenpiteistä tämä jos mikä on suuri riski muulle väestölle joten kauppoihin pitäisi saada nyt jonkinlainen määrä kuinka monta oppilasta saa kerrallaan tulla sisään muuten ollaan pulassa tällaisenkin kunnan kuin Siuntion kanssa jossa toistaiseksi on ollut vain 9 virustapausta. Oppilaat käyskentevät sisällä pitkiäkin aikoja ja lisäksi jäävät usein siihen oven eteen ja eteiseen notkumaan tässä tulisi koulunkin ottaa vastuuta eli välituntien aikana kaupassakäynti pitäisi kieltää ainakin nyt koronaviruksen aikana.
Kenen vastuu
"Hyvin menee..." hoi! Päiväkodit ovat olleet auki koko korona-ajan, miten nyt yhtäkkiä korona "alkaisi leviämään"? Sulla taitaa olla ihan omat "käyrät" ylhäällä.

Himmeetä
Kaikkialla ollaan huolissaan koulun opettajien mahdollisista altistumisista, mutta päiväkotien opettajat ja muu henkilökunta on ollut ja on koko ajan nenät vastakkain lasten kanssa. Päiväkodeissa kulkee vanhempia tuomassa ja viemässä lapsiaan, myös naapurit ja sukulaiset saattavat tehdä tämän. Nämä henkilöt ovat myös niitä, jotka työskentelevät eturintamassa, sairaanhoitajia, lääkäreitä, lähihoitajia, varhaiskasvattajia eri päiväkodeista, palomiehiä, poliiseja jne jne. Hirvittää kun kuulee, että myös terapiahenkilöstöä päästetään päiväkotiin hoitamaan työtään ihan lähietäisyydellä. Koulun opettajille mietitään keinoja välttää löhikontakteja tms. päiväkotien henkilökunnalle on annettu ohje, että peskää käsiä! Pikkuista eriarvoisuutta.
Puhumattakaan siitä, että päiväkotien henkilökuntaa on määrätty perusturvaan ja samaan aikaan osa on pakotettu pitämään kesälomia. Sitten tapahtuu se, että henkilökuntaa pompotellaa ryhmistä toisiin, että se ylipäätään riittää. Alunprerinkin ryhmiä yhdisteltiin ja jopa päiväkoteja pakotettiin yhteen.
Myös päiväkotien henkilökunnassa on niitä, jotka kuuluvat riskiryhmiin ja heidän perheissään on riskiryhmiin kuuluvia. Tämähän ei tunnu kiinnostavan yhtään ketään - varsinkaan varhaiskasvatuksen pomoja.
Kriisikunta
koulut ja päiväkodit olisi ehdottomasti pitänyt olla suljettuina etenkään kun aina vain sanotaan "ilmeisesti lapset ei tartuta eikä sairastu" kuka kantaa vastuun kun tauti leviää vastaus on ei kukaan vain tullaan toteamaan että ei tiedetty ja uudelleen rajoitukset voimaan..se on jo silloin myöhäistä tauti leviää ja me vanhemmat jne. saamme kärsiä seuraukset miten surullista se onkaan..
tuulia
Mikä ihmeen kiire avata kirjastot ja museot ei paljon vaikuta kansan nousuun.
Anonyymi
Lapset ovat oikea koronapommi: oireet ovat vähäiset tai niitä ei ole, eivätkä lapset muista noudattaa tartutushygieniaa kun ei kaikki aikuisetkaan. Jossain on väitetty etteivät lapset tartuta. Jos lapsella on koronavirusta ja vaikka aivastaa niin takuulla siinä aivastuksessa on viruksia. Vai minne ne lapsen kehossa jemmautuvat?
Sormi nenässä
Tahallista sairastuttamista koulujen ja päiväkotien avaaminen.
Tätä halutaan
Eiköhän tauti ala levitä, kun koulut ja päiväkodit avautuvat.. Vielä kun avataan kirjasto, kapakat ja vastaavat niin saadaan käyrät ylös:(
Hyvin menee...
Harmillista huomioiden reilun viikon päästä koittava kouluunpaluu. Varmasti Gesterbyn koulun alaluokkalaisten vanhempia ja pikkusisaruksia altistuneiden joukossa ja virus taas askeleen lähempänä koululaisia perheineen sekä koulun henkilökuntaa.
Riskiryhmään kuuluva äiti

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx