(4) kommenttia

Päiväkodin ruoka voi olla nyt diplomin arvoinen – K-nummella kokeiltu

Ensimmäiset päiväkodit ovat saaneet ruokadiplomeja. Kuvassa ruokapalvelujohtaja Toini Linnanmäki (vas. ylhäällä) ja keittiöpäällikkö Seija Hulkko Kirkkonummelta. Eturivissä vasemmalla päiväkodin johtaja Tuula Nyman.

Tästä lähtien päiväkodin ruoka ja ruokailu voidaan noteerata valtakunnallisella diplomilla. Jakoperusteita on pilotoitu viidessä päiväkodissa, josta yksi on Kirkkonummella.

Päiväkodin ruokadiplomi on jatkoa kolme vuotta sitten lanseeratulle kouluruokadiplomille. 

Luokituksen on kehittänyt alan valtakunnallinen yhdistys Ammattikeittiöosaajat, joka pitää kotipaikkanaan Kirkkonummea. Yhdistyksen toimisto on Jorvaksessa.

Kartanonrannan päiväkoti ja Kirkkonummen ruokailupalvelut on ollut mukana, kun diplomin kysymyssarjaa on laadittu vuoden ajan ja sitä on testattu useaan otteeseen.

− Tavoitteenamme on ollut toteuttaa käytäntöön soveltuva työkalu, joka tukee aidosti päiväkodin, ruokapalveluntuottajan ja kotien välistä yhteistyötä, kertoo hankkeen projektipäällikkö Virpi Kulomaa.

Pohja hyville ruokailutottumuksille luodaan Kulomaan mukaan jo varhaislapsuudessa.

− Kukapa ei muistaisi lapsuuden positiivisia ruokaelämyksiä vielä aikuisenakin. Ammattikeittiöosaajien tuottama Makuaakkoset-diplomi kannustaa päiväkoteja luomaan ruokailutilanteistaan myönteisiä, syömään kannustavia ja sosiaalisesti virikkeisiä hetkiä.

− Koulujen ja päiväkotien diplomimallit tukevat kansallisten ravitsemussuositusten jalkauttamista ja nostavat suomalaisen joukkoruokailun ja sen tekijöiden arvostusta, yhdistyksen toiminnanjohtaja Marjut Huhtala toteaa.

Makudiplomia voivat hakea niin kunnalliset kuin yksityisetkin päiväkodit. Diplomin hakuvaiheessa päiväkodeissa käydään moniammatillisesti läpi 45-kohtainen kysymyssarja.

> Lue lisää diplomista ja sen hakemisesta täältä

 

(4) kommenttia

Kommentit (4)

On aika hassua, että joillakin on sellainen käsitys, että lapsia "Myrkytetään" päiväkotiruualla. RUokailua suunnittelevat ja toteuttavat ammattilaiset - osaavat sellaiset. Ravitsemussuosituksia noudatetaan. Kirkkonummella tehdään hyvää työtä. Kiitos ruokapalveluille! On mahtavaa, että pedagogiikka otetaan mukaan ja koko henkilöstö osallistetaan ruokakasvatukseen. Myös vanhemmat.
MammaMuu
Sokeri on luonnon tuote, lisäaineet eivät ole. Toivottavasti käyttävät voita ja sokeria niin hyvää tulee, lapset vaan liikkumaan niin kasvaa niistäkin terveitä aikuisia.
Pullamössöpoika
Myrkytetäänkö lapset sokerilla tässäkin päiväkodissa?
Anonyymi
Ok. Rohkenen olla "vähän" eri mieltä, mutta sillä ei ole mitään merkitystä .
Työntekijä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx