(1) kommentti

Ovatko Kirkkonummen julkiset paikat turvallisia? – HS julkaisi poliisin vertailulukuja eri paikkakunnilta

Ainakin ennen aseman alikulkua pidettiin yleisesti turvattomana paikkana. Nyt tunneli on saneerattu ja kameravalvottu. (arkistokuva/2018)

Julkisten paikkojen tuvallisuus on kestokeskustelun aihe, niin Kirkkonummellakin. Erityisesti kuntakeskuksen tilanne Kirkkonummella kirvoittaa kommentteihin.

Poliisi seuraa kuntakohtaisesti kehitystä katuturvallisuusindeksin perusteella. Indeksin lukuun otetaan huomioon sellaisia rikoksia, joita tehdään tyypillisesti julkisilla paikoilla.

Indeksissä on mukana muun muassa rattijuopumuksia, pahoinpitelyjä, ryöstöjä ja vahingontekoja. Rikokset on suhteutettu asukaslukuun.

Helsingin Sanomat sai Poliisihallitukselta tiedot kuntien turvallisuustilanteesta.

Kirkkonummen katuturvallisuusindeksi oli viime vuonna 115. Hyvä vai huono, riippuu paljon mihin vertaa. Koko maan keskiarvo on 101.

Espoo on indeksin mukaan suurista kaupungeista katuturvallisin indeksillä 109. Mitä suurempi luku, sitä parempi turvallisuustilanne on.

Vihdin katuturvallisuusindeksi on 107 eli melkein sama kuin Kirkkonummella. Nurmijärvellä tilanne on parempi (142) ja varsinkin Tuusulassa (201).

Pääradan varren kaupungit Keravan ja Järvenpää poikkeavat selvemmin muista kehyskunnista. Niissä indeksi on 80 ja 84. Vantaa on samassa sarjassa (84).

Luvuista ei kannata aivan suoraan vetää johtopäätöksiä todellisesta tilanteesta, sillä indeksi kuvaa vain tiettyjen rikosten osalta tilannetta.

Toisaalta turvallisuus on myös subjektiivinen tunne, sitä ei voi indekseillä kuvata.

Kuvaako poliisin tilasto ja indeksi todellista tilannetta esimerkiksi Kirkkonummen keskustassa ja Masalassa, entä Veikkolassa?

Kommentoi jutun jälkeen. Klikkaa ”Kommentit”, niin pääset ottamaan kantaa.

> Poliisi: Rikosten määrä laski huomattavasti Kirkkonummella − seksuaalirikoksissa näkyy kuitenkin selvää nousua (Viisykkönen 1.2.2019)

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Valitettavasti sekavassa tilassa olevien tyyppien määrä kasvaa koko ajan. Varsinkin CM:n ja aseman luona roikkuu näitä välillä uhkaavasti käyttäytyviä. Poliisipartioita pitäisi saada lisää jopa päiväsaikaan, rauhoittaisi ehkä?
Hörhöjääää

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx