(10) kommenttia

Osuuskauppa kiri koronasta huolimatta plussalle – Masalaan valmistuu lähes 5 miljoonan euron investointi

Itsepalvelukassat ovat uusissa kaupoissa jo itsestään selvyys, niitä asennetaan myös Masalassa. Marketpäällikkö Sari Hakala ja kehityspäällikkö Jukka Pöyhönen.

Osuuskauppa Varuboden-Osla valmistautuu syksyyn kotikunnassaan avaamalla Masalaan uuden S-marketin, joka on VBO:n suurin valmistuva investointi toimialueellaan tänä vuonna.

Kauppa toimii uudisrakennuksessa Maslantien varrella, ja se avataan 17.9. Samalla Masalan Sale sulkee ovensa ja sen vuokrasopimus päättyy.

Masalan uusi ruokakauppa on S-ryhmän tyyppimarket ja pääosin asiakkaille tuttu muualta.

Marketpäällikkö Sari Hakala lupaa kuitenkin, että paikallisuus näkyy tuotteissa ja lähiruokaa hankitaan hyllyille mahdollisimman paljon.

Sijainti Masalassa on pyritty ottamaan valikoimassa huomioon. Ympäristössä on paljon pikkuasuntoja ja rautatieasemakin on lähellä, joten valmisruokaa ja pienpakkauksisia tuotteita on tavallista enemmän. Kaupasta löytyy myös oma paistopiste.

Henkilökuntaa uudessa marketissa on noin 13. Monet työntekijät tulevat Kirkkonummen muista yksiköistä.

S-ryhmä panostaa varsinkin uusissa myymälöissään energiatehokkuuteen. Masalan myymälä on VBO:n kehityspäällikön Jukka Pöyhösen mukaan kehityksen viimeistä huutoa.

Katolla ovat aurinkopaneelit, kylmäkoneiden tuottama lämpö otetaan talteen ja päälämmitys tulee kaukolämmön avulla lattiasta, mikä on todettu myymälässä energiatehokkaimmaksi lämmitystavaksi. Lämpö pysyy ja varastoituu hyvin lattiatasossa.

Myymälän energiasysteemi on monen asian summa, jota pitää uudessa kiinteistössä säätää aika pitkään ennen kuin optimitilanne löydetään.

Esimeriksi kokemuksesta tiedetään, että kylmälaitteita kannattaa käyttää lämmön talteenoton takia vähän tavallista kovemmin. Näin energian käytössä päästään parhaimpaan lopputulokseen, Pöyhönen selventää.

S-market Masalan investointi on hieman vajaat 5 miljoonaa euroa.

Varuboden-Osla teki alkuvuonna hieman viime vuotta paremman tuloksen, vaikka koronaviruspandemia toi haasteita liiketoiminnalle.

– Vaikka osa toimialoistamme tekikin miinusmerkkisen tuloksen, niin tuloksemme on kokonaisuutena erinomainen puolustusvoitto, toimitusjohtaja Hannu Krook toteaa.

VBO:n tulos ennen veroja tammi-kesäkuussa osoittaa voittoa 4,1 miljoonaa euroa (4,0 milj. euroa 2019).

Lähes kaikki yksiköt ovat olleet auki korona-aikana, eikä henkilökuntaa ole lomautettu. Työntekijöitä on siirretty tarpeen vaatiessa marketkaupan puolelle, jossa myynti on ollut kasvussa.

VBO toimii Länsi- ja Itä-Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla. Pääkonttori on Vantaalla, mutta osuuskaupan kotipaikka on edelleen Kirkkonummi.

Henkilökuntaa oli kesäkuun lopussa noin 1 200, jossa ovat mukana myös kesätyöntekijät.

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Ainahan kaikki haluaa viihtyisän ravintolan, kahvilan ja mukavan kuppilan mistä saa tuoreita tanskalaisia voileipiä kävelymatkan päähän kotoa. Sitten kun jotain tulee, kävellään mennen tullen ohi kaupasta ostamaan pakastepiirakoita.
Keppanapubi on ainoa formaatti joka kannattaa tällaisessa kylässä, niitä janoisia riittää vielä sentään jonkun verran.
Baarimies
Kyllä Masalan keskus kaipaa siistiytymistä! Vanha rakennelma jossa ” juomala” sijaitsee, joutaa pois ja ohjattava sellainen paikka sivummalle ettei tarvitseisi hävetä tätä keskus aluetta......ei tee mieli kävellä saatikka vieraille esitellä. Toivottavasti tästä ei muodostu lähiötä jossa ei kehtaa kulkea kun hävettää tuo nyt jo olemassa oleva ”bub meininki”. Kaipaamme KUNNOLLISTA KAHVILAA ja SIISTIÄ RAVINTOLAA eikä noita ” juomis paikkoja” pilaamaan tätä kehittyvää upeaa Masalaa ! Innolla Odotamme muutosta tulevaan!!
Masala fani
Masalassa on jo kauppa, sanoinko että vanhassa on jotain vikaa? Minusta ei ole.
Juha
Juha, Mitä vika vanhassa on ?
Masalassa on jo kauppa.
Kiva saada uusi kauppa tänne masalaan
Juha
Varuboden-Oslalla menee hyvin ja taitaa olla kunnan suurin veronmaksaja. Isot peukut tästä. Ovat myös rekrytoinneissa kunnostautuneet yhteiskuntavastuullisena työnantajana.
Arto
Nuori, monet tulevat tulevat Kirkkonummen muista yksiköistä, eivät kaikki. Ne loput saattavat tulla vaikka TE-toimiston kautta.
Vanha asiakas
"Henkilökuntaa uudessa marketissa on noin 13. Monet työntekijät tulevat Kirkkonummen muista yksiköistä".
Miksi sitten haetaan työntekijöitä TE-keskuksen kautta?
nuori kaupan alalta
Itsepalvelukassat: työt pois ja voitot kauppiaille! En käytä koskaan. Kannatan työllisyyttä. Kannattaa ajatella.
Niin kiire ei ole
Hieno juttu!
Tietääkö kukaan mikä tuon Salen kiinteistön kohtalo on? joku juottola siinä kai vielä on.
Saisi kyllä purkaa ja hyödyntää paremmin. Ollaan kuitenkin ihan aseman vieressä.
Kuntalainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx