(4) kommenttia

Oppimiskeskuksen työmaalla juhlittiin − Kirkkonummen suurin rakennushanke ja suurempia on vielä tulossa

Rakennuttajainsinööri Hanne Nylund Kirkkonummen kunnalta kertoi, mitä lieriöön laitetaan. Sinne meni muun muassa Viisykkösen Jokirinne-juttuja. Kimmo Hyry ja Outi Lehtinen SRV:ltä auttavat.

Jokirinteen uuden oppimiskeskuksen rakennustyömaalla vietettiin torstaina juhlaa, joka rakentamisen perinteissä on kaikkein vanhin.

Oppimiskeskuksen perustuksiin kätkettiin lieriö ja kuvaannollisesti muurattiin rakennuksen peruskivi.

Tapa juontaa juurensa jopa tuhansien vuosien taakse, toisin kauan sitten aseteltiin juhlallisesti rakennuksen ensimmäinen kivi.

Peruskoulun ja päiväkodin sisältävä oppimiskeskus on tällä hetkellä yksi Suomen suurimpia kouluhankkeita.

Hanke on ollut tähän saakka pitkä ja kivinen. Nimiä ja sijoituspaikkoja on ollut useita. Vieläkin saattaa kuulla puhuttavan Vesitorninmäen koulusta.

Sivistystoimenjohtaja Hannele Kujala muisteli tilaisuudessa varhaisimpia vuosiaan Kirkkonummen kunnan palveluksessa.

− Noista ajoista on jäänyt mieleen erityisesti kaksi rakennushanketta: uimahalli ja Vesitorninmäen koulu. Uimahalli on ollut käytössä nyt 18 vuotta.

Jokirinteen oppimiskeskukseen muuttavat parin vuoden kuluttua koko Kirkkoharjun koulu ja Finnsbackan päiväkoti.

Tilat on suunniteltu 1 340 lapselle ja nuorelle. Keskukseen tulee myös iso liikuntahalli, jollaista on Kirkkonummelle kaivattu pitkään.

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio muistutti puheessaan, että Kirkkonummi ja sen asukkaat ovat koulutustasoltaan Suomen kärkeä.

− Vaikka koulutus ei periydykään, mutta koulutusmyönteisyys voi periytyä.

Aarnion mielestä kuntien ensisijainen tavoite on nykyisin houkutella osaajia kunnan asukkaiksi. − Kun osaajia saadaan, perässä tulee myös yritystoimintaa.

Jokirinteen oppimiskeskuksen pääurakoitsijana on SRV. Yhtiöllä on menossa parhaillaan Jokirinteen lisäksi viisi kouluhanketta eri puolilla maata kuten Espoon Leppävaarassa Monikko ruotsin -ja suomenkielisille kouluille. 

SRV:n urakkahinta itse koululle ja päiväkodille on noin 33 miljoonaa euroa. Yhtiö ylläpitää kiinteistöä 10 vuotta noin 6,4 miljoonalla eurolla.

Oppimiskeskuksen suunnittelussa on energiasiat otettu huolella huomioon. Noin 70 prosenttia lämmityksestä hoituu maalämmöllä.

Jokirinne sekä pääkirjaston laajennus ja remontti ovat vasta alkua Kirkkonummen kunnan suurelle rakennusbuumille.

Terveys -eli hyvinvointikeskushanke odottaa viimeisiä päätöksiä. Pitkälti yli 40 miljoonan euron keskus on tarkoitus rakentaa lähelle uutta oppimiskeskusta.

Vähintään yhtä suuri rakennushanke kuin Jokirinteen oppimiskeskus, on Gesterbyn koulukeskuksen kokonaan uudelleen rakentaminen.

Myös Masalassa Nissnikun koulu aiotaan korvata kokonaan uudisrakennuksella. Veikkolassa alkaa piakkoin koulun laajennus ja uuden päiväkodin rakennustyöt.

Kirkkonummen lukioita on puolestaan kaavailtu saman katon alle pääkirjaston viereen.

> Kirkkonummen tähän saakka suurin rakennushanke käynnistyi − kaksi vielä suurempaa tulossa (Viisykkönen 31.10.)

> Nyt mietitään, siirretäänkö kaksi lukiota samaan paikkaan aiottua aikaisemmin − uusi koulurakennus (Viisykkönen 21.11.)

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Kirkkonummen kunnan missio on tällä hetkellä kestävä kehitys, mutta ei tätäkään rakennusta voitu tehdä puusta, vaikka se asia esillä olikin. Olisi ollut loistava tilaisuus tehdä jotain järkevää, mutta eeeeiiihhhh.
Anonyymi
Ei taida olla paikkaa josta ei valitusta tule aina löytyy joku
Ainaiset valittajat
Sitä olen minäkin katsonut.Kiva asua vieressä ,kun välituntikellot kilkattaa ja oppillaat mekastaa.Sääliksi käy asukkaita.Taas aivan typerä paikka koululle.
Jepulis
Kyllä käy tuon keskuksen naapurostossa asuvia ihmisiä sääliksi. Iso rakennus tulee peittämään pihat ja vie kauniin maiseman sekä auringonvalon talojen takapihalta. Asuntoja on tulevaisuudessa varmasti vaikeata saada kaupaksi. Kuka but omalta pihaltaan haluaa koulun seinää katsella. Ja levottomuus joka tuolle alueelle kasvaa on iso. Mutta... Jos hyvin käy niin tuo rakennus ei ehdi edes harjakorkorkeureensa vielä vuosiin. Ensin tulee konkurssi, sitten vesivahingot ja home. Ja niiden jälkeen uusintakierros siitä kuka rakentaa rakennuksen loppuun
:)
Ei tuo tule olemaan poikkeus

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx