(13) kommenttia

Oikeus antoi luvan: Roska-autot saavat kolistella pihoille jo kello 6 tai vielä iltamyöhällä

Jäteautot saivat luvan tulla tyhjennystöihin jo kello 6. (kuva:HSY)

Jäteastioita voidaan Kirkkonummella tyhjentää ensi viikosta lähtien entistä aikaisemmin aamulla ja myöhemmin illalla. Sallitu tyhjennysaika pitenee kahdella tunnilla.

HSY perustelee muutosta sillä, että eritoten kaupungeissa aamuisin jätteiden tyhjennys ja kuljetus voidaan aloittaa ennen aamuruuhkaa.

Helsingin kantakaupungissa roska-autot voivat tulla jatkossa jo kello 5, muualla pääkaupunkisedulla ja Kirkkonummella kello 6 ja jatkaa tyhjennystöitä arkisin kello 22:een.

HSY:n hallitus päätti uusista tyhjennysajoista viime tammikuussa, mutta kaupungit valittivat siitä hallinto-oikeuteen erityisesti roska-autojen aamumelun takia.

Esimerkiksi autojen peruuttaminen ja varoitusääni voi kuulua hyvin asuntoihin sisälle.

Korkein hallinto-oikeus on antanut luvan tyhjennysaikojen muutoksiin, vaikka valitusten käsittely on kesken.

Viikonvaihteessa sallittu tyhjennysaika on kello 7-21.

> Uusia määräyksiä: Roska-auto voi tulla pihalle jo kello 6 − muovin lajittelu tulee pakolliseksi (Viisykkönen 18.1.)

(13) kommenttia

Kommentit (13)

Sivut

Roskakuski on aivan oikeassa. Mitä huonompi äänenvaimennin menopelissä on sitä kovemmin pitää kaasutella ja revitellä renkaita yötä myöten. Ei hyvää työtä tekevien kuskien aamutyöt ketään häiritse jos ei varta vasten hae maristavaa.
Roskakuskeille työrauhaa
Meluhaitoista suurimmat ovat mopot ja moottoripyörät. Työssään toimivien autojen työn äänet ovat normaalia kaupunkimaista hälinää jota tulisi ymmärtää jos haluaa asua siinä ympäristössä.
Roskakuski
Vähemmän jätettä, vähemmän melua hyvät asukkaat eli jokaisen oma juttu....
Smör mamma sentään
On se niin kumma, kun vuorokaudessa on niin monta tuntia tehdä asia ja sekään ei riitä näille mölyapinoille. Jokainen jäteastia käydään tyhjentämässä eri autolla. Porukkaan kuuluvat myös rakennnusfirmat. Varsinkin in Kyrkslätt.
Melusaastetta
Jos vali, vali olisi töissä ja varsinkin vuorotöissä saattaisi ääni kellossa muuttua!!! Yörauha kuuluu kaikille eikä moporallia/humalaisten mesomista todellakaan tarvitse sietää varsinkaan öisin! Ottakaa kuvia näistä.. Saattaa porukat kadota kummasti tai poliisit paikalle.
Joku roti

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx