(10) kommenttia

Nyt lyödään ennätyksiä: Maailman suurin jääkaruselli pyörähtää Kirkkonummella

Helsingin jääkaruselli ilmasta kuvattuna. (kuva: Janne Käpylehto)

>  Karusellin
pyörittäminen
alkaa kello 13 

Kirkkonummen Humaljärvellä nähdään ensi sunnuntaina maailman suurin jääkaruselli. Halkaisijaltaan karuselli on 40 metriä. 

Karusellin rakentaa Kirkkonummelle Janne Käpylehto, jonka videoita kahdesta aiemmasta jääkarusellista Lohjalla ja Helsingissä on verkossa käyty katsomassa lyhyen ajan kuluessa satoja tuhansia kertoja.

Humaljärven karuselli halkaisijaltaan 40 metriä painaa arviolta 400 tonnia. Helsingin karuselli oli 36 metriä halkaisijaltaan. Karusellia pyörittää sähkökäyttöinen moottori.

Tilaisuutta isännöi Wohlsin kartano. Toiminnanjohtaja Håkan Näsman toivottaa kaikki tervetulleiksi ihailemaan suomalaista insinööriosaamista pilke silmäkulmassa.

− Näin videon viime viikolla ja lukiessani siitä viikonloppuna lehdestä ajattelin, että tämä täytyy saada Kirkkonummelle ja Wohlsin kartanoon, kertoo Näsman.

− Sain Käpylehdon kiinni sunnuntaina ja toimimme saman tien. Hän rakentaa parhaillaan versiota 2.0 koneesta, joka sahaa jäälautan irti, joten sillä on ensi-ilta sunnuntaina. Internetiin tehdään tilaisuudesta luonnollisesti myös video, Näsman kertoo.

Jään paksuudeksi mitattiin Humaljärvellä maanantaina 30 senttiä teräsjäätä, ja säätiedotus näyttää lupaavalta. (katso sijainti, kartta alla)

> Katso video Lohjan jääkarusellin rakentamisesta

PS: Totuuden nimessä ei kukaan voi täysin varmasti sanoa onko 40 metrin karuselli maailman suurin eikä Käpylehtokaan ole näin väittänyt. Onhan joku saattanut tehdä jossakin toki suuremmankin, muttei tieto ole kiirinyt laajemmin.

 


(10) kommenttia

Kommentit (10)

Sivut

Onko se siellä yhä vai oliko yhden päivän juttu?
Äiti
Vastaus Ceasarille
- tapahtuma klo 12-15, karuselli käyntiin n. klo 13. Insinöörin työtä saat tullla katsomaan vaikka jo klo 11.

Huomioikaa: Lauha sää tekee jäästä liukkaan! Paikoin jään päällä on myös vettä - eli suosittelemme kumisaappaita + nastoja/nastakenkiä.
H.Näsman/Wohls Gård
Milloinka saamme saapua!
ceasar
Kiitos kysymyksestä "Syömään".
Kartanoravintolassa keittolounas klo 12 lähtien ja rannassa kahvi/kaakao, laskiaispullaa + hernekeittoa. Tarkemmin tässä:
http://wohlsgard.fi/fi/ajankohtaista/
ja
https://www.facebook.com/WohlsGard/

Lisäys:
Vahvistettu: retkiluistimien vuokrausta rannassa(SE-Action)
H.Näsman/Wohls Gård
Mistä löytyy tietoa mitä tuolla keittolounaalla on tarjolla ja mitä se maksaa?
Syömään?

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx