(4) kommenttia

Nyt on helppo löytää saaristoon − reittiopas neuvoo vaikkapa bussipysäkiltä Kirkkonummelta perille saaren laituriin

Pentalan saaristomuseo on vanha kalastajatila. (kuva: Espoon kaupunginmuseo/Tommi Heinonen)

Kirkkonummella on tunnetusti hankala saavuttaa merenrantaa ainakaan julkisilla kulkuneuvoilla, mutta Espoossa saaristovierailut käyvät kätevästi.

HSL:n reittioppaaseen on lisätty nyt myös koko joukko saaristoveneyhteyksiä Helsingissä ja Espoossa.

Käytännössä homma käy esimerkiksi näin. Lähtöpaikaksi valitaan reittioppaassa Kirkkonummen matkakeskus ja päämääräksi Pentalan saari Espoossa ihan Kirkkonummen rajan tuntumassa.

Bussi lähtee kello 9.00. Opas kertoo ihan kartan kanssa missä pitää vaihtaa bussia ja mistä saaristovene lähtee ja milloin se on perillä Pentalassa.

Reittiopas näyttää koko matkan kestoksi 1 h 15 minuuttia. Aikaan on arvioitu myös kävelymatkat.

Saaristoliikenteen uudet aikataulut reittioppaassa ovat osa Helsingin ja Espoon yhteistä hanketta, jolla merenrantoja pyritään saamaan helposti kaikkien ulottuville myös iltaisin ja viikonloppuna.

Tässä vaiheessa saaristoveneiden lippu pitää ostaa erikseen, mutta tavoitteena hankkeessa on, että jossain vaiheessa HSL:n matkalippu kelpaa perille asti eli myös merimatkalla.

Tällä hetkellä vain Suomenlinnaan pääsee HSL:n lipulla.

Esimerkiksi Tukholman saaristossa on laaja yhtenäislippujärjestelmä, josta on mallia otettu tännekin.

Mukana reittioppaassa ovat Kaunissaari, Pihlajasaari, Uunisaari, Suomenlinna, Lonna, Vartiosaari, Laajasalo, Kivisaari, Vasikkasaari, Isosaari, Vallisaari, Mustasaari, Sirpalesaari, Klippan, Liuskasaari, Harakka, Valkosaari, Särkkä, Korkeasaari, Satamasaari, Leikosaari, Pentala, Stora Herrö, Rövaren, Gåsgrundet ja Iso Vasikkasaari.

> Harvinainen saaristoidylli avautuu yleisölle aivan Kirkkonummen naapurissa − vesibussilla pääsee saareen (Viisykkönen 11.6.2018)

(4) kommenttia

Kommentit (4)

Tuolla perusteella julkista liikennettä Kirkkonummelta pitäisi lisätä Porkkalanniemeen näin kesäaikaan, kumma ettei kukaan kuntapoliitikko ole hiffannut tätä mahdollisuutta ja saanut sulkaa hattuunsa?
Anonyymi
Juu, Kirkkonummella pitää omistaa rantatontti, että pääsee merenrantaan. Muu tuntuu olevan verorahojen tuhlausta.
Merta edemmäs kalaan
Tässäkin asiassa kunta voisi tehdä jotain sen sijaan että tuhlaa rahoja kallioiden valaisemiseen. Miksi kunta ei ole koskaan järjestänyt minkäänlaista mahdollisuutta kuntalaisille päästä merenrannoille julkisilla tai esim pienbussia tms käyttämällä? Keskustan taloja jopa mainostettiin valheellisesti merellisen kuntana ja oli oikein piirretty kuvia missä asunnosta näkee merelke. Vaikka tällaista mahdollisuutta keskustan taloissa ei ole yhdessäkään koskaan ollut.
Kunnassa jaksetaan ihmetellä kui ja kuntalaiset eivät viihdy kunnassa ja poismuutto kasvaa kasvamistaan. Olikohan yksi syy se että kunta ei tarjoa asukkailleen yhtään mitään.
Ei nähdä nenää pidemmälle
Kirkkonummi - Merellinen kunta, vai miten se tunnuslause meni? Tää onkin ihan parasta. Mikäli haluatte merta nähdä, niin menkää meidän naapurikuntaan, kaupunkiin tai ihan minne muualle vaan, siellä on kivoja saaria ja hyvät yhteydet.
Nimbykö?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx