(5) kommenttia

Nuorten kannabisrinki myi ja poltti huumeita Veikkolassa

Kannabisrinki poltteli kesällä arkisinkin koulujen pihoilla ja uimarannoilla Veikkolassa. Kouluaikoina polttelu jatkui viikonloppuisin.

"Nuorten suhtautuminen kannabikseen myönteistä"

Poliisi on ottanut kiinni Veikkolassa kaveriporukan kannabisringin. Kannabista polteltiin julkisesti esimerkiksi uimarannoilla ja koulujen pihoilla.  

Kesän ja syksyn 2014 aikana joukko Veikkolassa asuvia noin 16-vuotiaita nuoria käytti poliisin mukaan kannabiksen kukintoa polttamalla sitä joko tupakan seassa tai itse valmistetuissa vesipiipuissa. Ringissä on ollut poliisin mukaan kymmenisen nuorta.

Vyyhti alkoi purkautua, kun käyttäjiä jäi kiinni kannabiksen polttamisesta. Kun asiaa tarkemmin selviteltiin, kävi ilmi, että osa nuorista myös myi kannabista edelleen. 

Myynnistä kirjattiin huumausainerikoksia ja poltteluista huumausaineen käyttörikoksia.

Useille vanhemmille suuri yllätys

Nuoret ovat kaikki kavereita keskenään ja ovat käyneet koulua, bilettäneet ja harrastaneet urheilua yhdessä. Kuntarajat eivät ole poliisin mukaan olleet esteenä kannabiksen hankkimiselle, eikä asiassa ole tarvittu aikuisia välikäsiä.

Nuoret itse tekevät kauppaa, eli käyttäessään itse he samalla myivät toisille.

Vanhemmat ovat saaneet tiedon esitutkinnasta ja pilven poltto on useimmille tullut yllätyksenä. Poliisi ilmoitti asiasta myös lastensuojeluviranomaisille.

Kannabis siisti juttu

Poliisin käsityksen mukaan nuoret eivät ole mieltäneet tekemäänsä myyntiä huumausaineiden kauppaamiseksi. Nuorten suhtautuminen kannabikseen on ollut myönteistä.

Nuoret ovat olleet kiinnostuneita kannabiksesta ja ihannointi on osittain saanut vaikutteita elokuvamaailmasta sekä kannabismyönteisistä nettikirjoituksista, joita on porukan kesken jaettu edelleen.

Kannabiksen käyttö on tapahtunut julkisilla paikoilla, kuten koulujen pihoilla ja esimerkiksi uimarannoilla.

Kesäaikana käyttö tapahtui myös arkipäivisin, mutta koulujen alettua käyttö keskittyi viikonloppuihin.

- Nyt ilmi käyneet tiedot eivät yllätä poliisia, mutta myöskään aihetta paniikkiin ei ole, toteaa komissario Nina Kangas Kirkkonummen polisiista.  

Asiakokonaisuus on siirretty Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastolle syyteharkintaan.

> 51-Arkisto (19.4.2014) Maastopalo paljasti kannabisviljelmän Hilassa

> 51-Arkisto (26.6.2014) Masalasta löytyi kannabisviljelmä

(5) kommenttia

Kommentit (5)

Kannabis on todellakin alkoholia vaarallisempaa. Sen pitkän puoliintumisajan takia se flekmatisoi ja erkaannuttaa nuorison yhteiskunnasta. Alkoholi on vaarallista, mutta rinnakkain laitettuna kannabiksen haitat ovat suuremmat. Vrt joka toinen päivä juova/pössyttelevä, niin se juova pytyy käymään töissä ja pysymään yhteiskuntakelpoisena kun pössyttelevä muuntuu hitaaksi hihittelijäksi
ehdoton ei kannabikselle
Kannabis ei ole millään tavalla vaarallista. Tietämättömyys ja alkoholi sentään ovat. Tervetuloa tulevaisuuteen. Viina tappaa, ruoho on kulttuuria.
Maailmankansalainen
Kannabis laillistetaan pian.. Enempi olisin huolissani kaiken maailman kemikaaleista ja alkoholista!
Vaarallisempaa
Jos Kirkkonummen poliisi edes joskus vaivautuisi ottamaan oman kylän "chilin"kasvattajien touhut lähempään tarkasteluun, voisi tuottajatahokin joutua vastuuseen. Toki tällaistakin juttua netin syövereistä löytyy: http://www.feissarimokat.com/2013/04/poliisit-perassa-osa-3/
Ei savua ilman tulta
Tämä tapaus tulisi tutkia pohjamutiaan myöten läpi, jotta saadaan selvyys siitä kuinka laajasti huumeita on myyty, ja erityisesti minkä ikäiset lapset ovat saaneet niitä käsiinsä. Jos käyttäjät ja niitä myyneet ovat olleet "noin 16-vuotiaita", niin entäs ostajat?
huolestunut vanhempi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx