(7) kommenttia

Nuoripari perusti omannäköisensä pikkuravintolan suljettuun kioskiin − päätös syntyi jouluna Bangkokissa

Tuoreet yrittäjät Jenna Forsbacka ja Toni Lindström avasivat oman pikku ravintolan Veikkolaan.

Entinen kioski Veikkolan keskustassa on nyt yksi maakunnan pienimmistä ravintoloista, mutta taatusti myös sellainen, ettei samanlaista ole toista. Ravintolalla on jopa oma olut.

Veikkolan 10-kioski lopetti toimintansa viime vuoden lopulla, kun pitkäaikaiset yrittäjät jäivät eläkkeelle. (Lue: Viisykkönen 13.11.)

Jo tuolloin oli selvää, että lähes 30 vuotta kioskina palvellut rakennus ei jää tyhjilleen.

Veikkolalaiset Jenna Forsbacka (24) ja Toni Lindström (25) olivat katsoneet kioskia sillä silmällä, että tuossa voisi olla paikka juuri sellaiselle ravintolalle, jollaisen he haluaisivat.

− Oikeastaan lopullinen päätös syntyi yli kaksi vuotta sitten, kun olimme Tonin kanssa kiertämässä Aasiassa. Se oli joulun aikaan Bangkokissa, Jenna muistelee.

Suunnittelu ja lupa-asiat laitettiin käyntiin noin vuosi sitten. Viime viikolla Veikkolan Koskentorilla oli sitten aika avata Ravintola Pala.

Nuoripari on ottanut tuntumaa ravintola-alaan vuosia. Toni on kouluttautunut kokiksi oppisopimuksella, kierrellyt keittiöissä hakemassa oppia ja ollut Veikkolan kioskillakin vuosia tekemässä vuoroja. Paikka ja kioskin asiakkaat olivat ennestään tutut.

Jenna aloitti kahvilauran 14-vuotiaana, oli myös useassa ravintolassa ja kahvilassa töissä kuten Cafe Ursulassa Helsingissä  vuoropäällikkönä.

Ravintola Palassa on 20 asiakaspaikkaa, uusi keittiö, kaikki tarvittava ja edessä vielä tilaa terassille. Kaikki on mahdutettu entiseen 10-kioskiin, kun entinen kylmävarasto rakennettiin keittiöksi.

− Keittiö on täysin uusi ja moderni, mutta kaikki muu on pyritty tekemään itse. Kirppareita on kierretty ja sisustusta ideoitu vanhaa hyväksi käyttäen, Jenna kertoo.

Nimivaihtoehtoja oli useita, mutta lopulta päädyttiin "Palaan".

− Se on niin kuin pala Veikkolaa, pala meidän elämäämme ja tänne voi tulla palalle, Toni valottaa.

Myös ravintolan oma olut saatiin rimmaamaan ravintolanimeen veikkolaisille julistelulla avoimella ideakilpailulla.

Veikkolalainen "Sahti-Kaisa" Marjokaisa Piironen kyseli myös kyläläisiltä ideoita olutreseptiin. Ehdotuksia tuli paljon, ja olut pantiin Lohjalla.

Oma olut on nimeltään Veikkolan Pala Ale, tunnettua olutlaatua mukaillen ja sitä saa hanasta samoin kuin toistakin pienpanimo-olutta. Ravintolalla on myös A-oikeudet.

Pala avaa ovensa arkena jo kello 6.30. Ravintola on sunnuntaita lukuun ottamatta joka päivä auki, loppuviikosta myös iltaisin.

Lounasvaihtoehdot ovat voimassa päivällä ja illalla voi valita palanpainiketta listalta.

Nuoripari aikoo pyörittää ravintolaansa hyvin pitkälle omin voimin ja aluksi vain harjoittelijoita apuna käyttäen.

Liiketoiminta on laskettu paitsi suuren oman työn varaan, myös siihen, että ruuat ja juomat ovat käsintehtyjä ja "jalostusarvo" korkea eli erikoiskahvit, pienpanimo-oluet, itse sekoitetut drinkit ja paikan päällä tehty ruoka.

− Ideana on, että ruoka on konstailematonta, mutta hyvää. Paljon käytetään kotimaisia tuoretuotteita, keittiössä ei ole varsinaisesti pakastinta ollenkaan. Aasian matkoilta on ideoita, sieltä varmaan tulee listalle myöhemmin vivahteita, Toni kertoo.

(7) kommenttia

Kommentit (7)

Sivut

Hyvä piristysruiske Koskentorille! Kaikkea hyvää Palan yrittäjille , myös mukavia asiakkaita...
Hilu & Stena
Toivottavasti Veikkolan väki löytää paikalle viihtymään hyvän sapuskan ja juoman ääreen, eikä jää kotiin murjottamaan ja syömään vain pinaattikeittoa tai maksalaatikkoa kuten yleensä....:)
Lappböle hornkapell
Onnittelut uusille yrittäjille! Kuullostaa hyvälle! Tässä yksi tuleva asiakas.
Pirjo Leppänen
Menestystä ja jaksamista pitkille päiville ja ONNEA.
Kala kaveri RK.
Nuorissa on tulevaisuus! Onnea ja menestystä, kohta tullaan käymään!
Nälkäinen ja Janoinen

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx