(16) kommenttia

Nuoria ollut pahanteossa, useita autoja on kivitetty ja ikkunoita rikottu − poliisi pyytää, että kodeissa asiasta puhutaan

Poliisi tutkii Kirkkonummella kuluneella viikolla tapahtuneita vahingontekoja. Tapauksille yhteinen nimittäjä on nuoret tekijät.

Poliisi toivoo, että vanhemmat juttelevat kotona lapsille ja nuorille siitä, että alaikäisetkin ovat vastuussa aiheuttamistaan vahingoista.

Keskiviikkona 5.6. poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan Veturitallintiellä parkissa olleen auton tuulilasi oli rikottu. Ajoneuvon ikkunassa oli havaittavissa kolme iskun jälkeä, jotka ovat todennäköisesti tulleet kiven iskuista.

Torstailta 6.6. poliisi sai ilmoituksen yhteensä kolmesta autoon kohdistuneesta vahingonteosta.

Wiikintiellä rikottiin yksityishenkilön auton oven lasi. Silminnäkijän havainnon mukaan epäillyt tekijät ovat arviolta ala-asteikäisiä poikia, jotka rikkoivat lasin heittämällä kiviä.

Osoitteessa Topparoikka taas nähtiin kahden pojan heittävän kiviä kohti parkkeerattua autoa. Auton tuulilasin saamien iskujen lisäksi sen etukulmaan tuli muutaman sentin naarmu.

Veturitallintiellä henkilöauton takaluukun ikkunalasi oli rikottu kivellä heittämällä. Kivi jäi autoon sisälle. Myös auton vasemman takaoven ikkunaa oli yritetty rikkoa, ja tästä oli jäänyt jälki.

Veturitallintiellä myös pakettiauto sai kolhuja tuulilasiin ja konepeltiin mitä todennäköisimmin kivien vauroittamana.

Edellä kuvattujen tapausten ohella Kirkkonummen juna-aseman alueella on hajotettu lähiaikoina useita auton ikkunoita kiviä heittämällä.

Lisäksi torstain 6.6. ja perjantain 7.6. välisenä yönä kolmen pojan kerrottiin heitelleen junaradalta kiviä kohti läheisen kaupan ikkunaa.

Torstaina nähdyt pojat ovat noin 130 senttimetriä pitkiä. Heistä toisella oli päällään punainen t-paita, jossa oli valkoista, ja shortsit. Toinen pojista oli yllään kelta-harmaa t-paita leveillä raidoilla. Länsi-Uudenmaan poliisi toivoo havaintoja kaikista vahingonteoista numeroon 0295 438 050.

Rikoskomisario Nina Kangas toteaa, että on hyvin mahdollista, että rikosilmoituksia vastaavista vahingonteoista tulee lisää, kun näillä alueilla asuvat autonomistajat tarkastavat autojaan. Koteihin Kangas lähettää yhden toiveen.

–  Kannustan vanhempia neuvomaan jälkikasvuaan, että vaikka kivien heittelyn kaltainen lysti voi hetken huumassa tuntua hauskalta keppostelulta, voivat seuraukset olla kalliita maksaa niin vahingonkärsijöille kuin tekijöille itselleen. Päinvastoin kuin 15 ikävuoden täyttyessä alkavan rikosoikeudellisen vastuun kohdalla vahingonkorvausvastuun syntymiselle ei ole Suomessa ikärajaa.

(16) kommenttia

Kommentit (16)

Sivut

Viimeyönä on City Marketin puistossa kaadettu kaksi roskista. Ne on oikein revitty kokonaan ylös kuopista mihin ne oli laitettu. Onko takana kylän pahantekijät taas vai joku muuko nuo sieltä ylös kaivoi???

Ja millähän saisi sen loppumaan ettei nuo rököjuopot istu Bistron vieressä olevalla sillalla juopottelemassa. KUVOTTAVAA kävellä ohi istuvat siellä housutr kintuissa. Toisessa kädessä heillä on penis ja kusevat istuvilleen siitä sillalta alas ja toisessa kädessä heillä on olut purkki.
Kaukana mistään mukavasta asuin alueesta koko Kirkkonummi
130cm eivät taida kapakassa tulla kiviä heitteleen sen mittaisten pitää olla nukkumassa puolenyön aikaan eikä olla jyskin katolla hyppimässä
Kotikasvatus
Älkää liian yleistäen nykynuorisoa moittiko. Yli 90% on todella fiksua, mutta eihän sitä tuollaiseen hölmöilyyn tarvita kuin muutama kaveri. Vaikka joku vanhempi henkilö muuta väittäisi niin varmasti aina on ollut porukkaa joka on hölmöillyt. Eihän niitä ole itse noteerannut silloinkaan jos on kuulunut tähän fiksusti käyttäytyvien joukkoon.
sdkfz
sinun minun kaikki on minun juuri näin olen myös syntynyt 1959 ei ollut mitään ihmeellistä olemista vaan hengailtiin musiikki oli tosi tärkeetä mutta ei me alettu hajottaa mitään tai aiheutetti tollasta vahinkoa muille se on tosi! ja kotona ois tullut sellaista kyytiä että huh huh....onneksi se oli hyvä koska rajoitti...kiitos ihanat vanhemmat jo edesmenneet...
äly hoi älä jätä
Näyttää tämä nuorisotalo Gesterbyssä olevan kiinni, sekä launtaina , että sunnuntaina. Laajakallion nuorisotalossa taas oli aina iso lukko ovessa. Miksi? Itseäni vanhempana kyllä huolestuttaisi teini-ikäisten pyöriminen Kirsikkapuistossa narkomaanien keskellä.
Näinnäenasian

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx