(16) kommenttia

Nuoria ollut pahanteossa, useita autoja on kivitetty ja ikkunoita rikottu − poliisi pyytää, että kodeissa asiasta puhutaan

Poliisi tutkii Kirkkonummella kuluneella viikolla tapahtuneita vahingontekoja. Tapauksille yhteinen nimittäjä on nuoret tekijät.

Poliisi toivoo, että vanhemmat juttelevat kotona lapsille ja nuorille siitä, että alaikäisetkin ovat vastuussa aiheuttamistaan vahingoista.

Keskiviikkona 5.6. poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan Veturitallintiellä parkissa olleen auton tuulilasi oli rikottu. Ajoneuvon ikkunassa oli havaittavissa kolme iskun jälkeä, jotka ovat todennäköisesti tulleet kiven iskuista.

Torstailta 6.6. poliisi sai ilmoituksen yhteensä kolmesta autoon kohdistuneesta vahingonteosta.

Wiikintiellä rikottiin yksityishenkilön auton oven lasi. Silminnäkijän havainnon mukaan epäillyt tekijät ovat arviolta ala-asteikäisiä poikia, jotka rikkoivat lasin heittämällä kiviä.

Osoitteessa Topparoikka taas nähtiin kahden pojan heittävän kiviä kohti parkkeerattua autoa. Auton tuulilasin saamien iskujen lisäksi sen etukulmaan tuli muutaman sentin naarmu.

Veturitallintiellä henkilöauton takaluukun ikkunalasi oli rikottu kivellä heittämällä. Kivi jäi autoon sisälle. Myös auton vasemman takaoven ikkunaa oli yritetty rikkoa, ja tästä oli jäänyt jälki.

Veturitallintiellä myös pakettiauto sai kolhuja tuulilasiin ja konepeltiin mitä todennäköisimmin kivien vauroittamana.

Edellä kuvattujen tapausten ohella Kirkkonummen juna-aseman alueella on hajotettu lähiaikoina useita auton ikkunoita kiviä heittämällä.

Lisäksi torstain 6.6. ja perjantain 7.6. välisenä yönä kolmen pojan kerrottiin heitelleen junaradalta kiviä kohti läheisen kaupan ikkunaa.

Torstaina nähdyt pojat ovat noin 130 senttimetriä pitkiä. Heistä toisella oli päällään punainen t-paita, jossa oli valkoista, ja shortsit. Toinen pojista oli yllään kelta-harmaa t-paita leveillä raidoilla. Länsi-Uudenmaan poliisi toivoo havaintoja kaikista vahingonteoista numeroon 0295 438 050.

Rikoskomisario Nina Kangas toteaa, että on hyvin mahdollista, että rikosilmoituksia vastaavista vahingonteoista tulee lisää, kun näillä alueilla asuvat autonomistajat tarkastavat autojaan. Koteihin Kangas lähettää yhden toiveen.

–  Kannustan vanhempia neuvomaan jälkikasvuaan, että vaikka kivien heittelyn kaltainen lysti voi hetken huumassa tuntua hauskalta keppostelulta, voivat seuraukset olla kalliita maksaa niin vahingonkärsijöille kuin tekijöille itselleen. Päinvastoin kuin 15 ikävuoden täyttyessä alkavan rikosoikeudellisen vastuun kohdalla vahingonkorvausvastuun syntymiselle ei ole Suomessa ikärajaa.

(16) kommenttia
Kommentit (16)

Kommentit (16)

Viimeyönä on City Marketin puistossa kaadettu kaksi roskista. Ne on oikein revitty kokonaan ylös kuopista mihin ne oli laitettu. Onko takana kylän pahantekijät taas vai joku muuko nuo sieltä ylös kaivoi???

Ja millähän saisi sen loppumaan ettei nuo rököjuopot istu Bistron vieressä olevalla sillalla juopottelemassa. KUVOTTAVAA kävellä ohi istuvat siellä housutr kintuissa. Toisessa kädessä heillä on penis ja kusevat istuvilleen siitä sillalta alas ja toisessa kädessä heillä on olut purkki.
Kaukana mistään mukavasta asuin alueesta koko Kirkkonummi
130cm eivät taida kapakassa tulla kiviä heitteleen sen mittaisten pitää olla nukkumassa puolenyön aikaan eikä olla jyskin katolla hyppimässä
Kotikasvatus
Älkää liian yleistäen nykynuorisoa moittiko. Yli 90% on todella fiksua, mutta eihän sitä tuollaiseen hölmöilyyn tarvita kuin muutama kaveri. Vaikka joku vanhempi henkilö muuta väittäisi niin varmasti aina on ollut porukkaa joka on hölmöillyt. Eihän niitä ole itse noteerannut silloinkaan jos on kuulunut tähän fiksusti käyttäytyvien joukkoon.
sdkfz
sinun minun kaikki on minun juuri näin olen myös syntynyt 1959 ei ollut mitään ihmeellistä olemista vaan hengailtiin musiikki oli tosi tärkeetä mutta ei me alettu hajottaa mitään tai aiheutetti tollasta vahinkoa muille se on tosi! ja kotona ois tullut sellaista kyytiä että huh huh....onneksi se oli hyvä koska rajoitti...kiitos ihanat vanhemmat jo edesmenneet...
äly hoi älä jätä
Näyttää tämä nuorisotalo Gesterbyssä olevan kiinni, sekä launtaina , että sunnuntaina. Laajakallion nuorisotalossa taas oli aina iso lukko ovessa. Miksi? Itseäni vanhempana kyllä huolestuttaisi teini-ikäisten pyöriminen Kirsikkapuistossa narkomaanien keskellä.
Näinnäenasian
Mietin vain näin la iltana että jos on tekemisen ouutetta????? niin mitä sitten kun me oltiin nuoria? Itse syntynyt 1955 jolloin ei ollut metro ei ollut ipad ei ollut fasebook ei ollut mitään mutta silti järki ja kotiopetus sanoi että toisten omaisuutta ei saa rikkoa tai varastaa!
Sinun on minun kaikki on minun!
Nimim."tekemisen puutetta": korjaus, kunnassa on Nuorisotalo, Gesterbyssä. Kirjastolla on ikioma nuorille luotu "Mesta". Urheilujärjestöillä on kaikilla kesätoimintaa. Partio toimii myös. Srk:lla kerhoja.
Kyse ei ole siis olemassa olevien mahdollisuuksien puute, vaan syy on jossain muualla. En ala arvailla, siihen ei ole syytä eikä taitoa. Perheiden pahoinvointi näkyy lapsissa.
mistä on eniten säästetty?
no kotona on puhuttu jne. aina mitä saa tehdä ja mitä ei kovemmat otteet ei mitään vapaata kasvatusta ja vanhemmat haloo ....missä lapsenne pyörii..ette tiedä ja niin tota noin eivät kertoneet totuutta nyt herätys...vahtikaa itse olette nämä lapset tehneet ei yhteiskunta silleen...joten vastuu on teillä..
3 lapsen äiti
Niin eikös sen cittarin aukean pitänyt olla "koko Kirkkonummen olohuone", johon ei lopulta edes jätskikiskaa saanut perustaa kesäksi. Sen sijaan narkkarit ja alkoholia vetävät nuoret saavat ihan rauhassa roskata ja oleskella siellä.
Nyt on kaikki hyvin
Silja! Bistro tuskin on kapakka ja keskustalla viittaan torin seutuun.
Olen tehnyt (nähnyt) useita ilmoituksia pillerikaupasta.. Toivottavasti vähentää saatavuutta!
Valitettavasti usein lapsuudessa aloitettu ilkivaltaa yms. jatkuu vakava Milla jutuilla myöhemmin..
Näin on
"kunta voisi rajoittaa myös rajoittaa kapakoiden anniskelua"? Sekö olisi ratkaisu nuorison aiheuttamaan ilkivaltaan? Bistro on mielestäni juuri sellainen yritys(verotulot kunnalle), joita kunnassamme kaivattaisiin lisää. Ei ole yrittäjän vika, jos citymarketin puistossa istuu samat tyypit päivästä toiseen, eikä ole myöskään lailla kielletty ihmisiä oleskelemaan samalla alueella joka päivä. Huumausaineiden hallussapito ja välittäminen ovat rikos, joten jos näet (älä oleta) sitä tapahtuvan, ota yhteyttä poliisiin.
Bistro tuo Kirkkonummelle hyvää mainetta ja palvelua, juuri sitä, mitä tänne kaivataan.
Silja
Tekemisen puutetta? Oikeuttaako se toisten omaisuuden rikkomiseen? Jos nuorta haluttaa rikkoa. Antakaa vanhemmat luvan rikkoa teidän autoja, ikkunat ja vaikka repiä keittiön kaapit alas. Ja tietenkin lupa muutamalle kaverillekin.
Ihana nuorisokunta
Olen aivan samaa mieltä! Puututtava napakammin näihin hörhöihin.. Ei ole oikein, että normaalit veronmaksajat joutuvat pelkäämään liikkumista. Kunta voisi rajoittaa myös kapakoiden anniskelua, ei olisi joka viikonloppu hörhöt hillumassa keskustassa!
Naulan kantaan!
Minua säälittää nämä lapset ja nuoret Kirkkonummella, kun ei ole edes nuorisotaloa. Sitten se on tällasta tihutöiden tekemistä.
Tekemisenpuutetta
Ei kai nyt Kirkkonummella mitään tällaista tapahdu. Tämähän on niin mukava ja rauhallinen kylä asua. Käsittämätöntä on se että poliisi antaa tiedotetta ja kehottaa puhumaan kotona tällaisten asioiden vakavuudesta. Mutta missä poliisi itse päivystää Kirkkonummella? Ei yhtään missään. Päivästä toiseen Bistron viereisellä sillalla istuu huumeidenkäyttäjät ja alkoholistit aikaansa kuluttamassa, tai sitten he ovat suoraan citymarketin edessä tai citymarketin puistossa. Ja poliisi ei käy koskaan valvomassa näitä paikkoja. Siellä nämä samat tyypit istuu päivästä toiseen ja näkyvästi juopottelevat ja jakavat aineita. Ja poliisi sallii heille tämän joka ikinen päivä. Mutta kun vapaan kasvatuksen saaneet alaikäiset lapset mellastavat pitkin kylää rikkoen ihmisten omaisuutta, silloin kyllä herätään antamaan neuvoja.
Mikä Kirkkonummella on enään hyvää ja normaalia?
Tätä se vapaa kasvatus saa aikaan! Vähän vastuuta vanhemmat. Puuttukaa ulkopuoliset asiaan, jos näette ilkivaltaa tekeviä, ei katsota vaan sivusta ja kuvata!
Vastuuta!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx