(1) kommentti

Nuori mies löi tangolla toista miestä päähän ja jatkoi pahoinpitelyä – oikeus tuomitsi lähes 2 vuotta vankeutta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut ehdolliseen vankeuteen 19-vuotiaan miehen törkeästä pahoinpitelystä, joka tapahtui viime tammikuussa Kirkkonummella.

Tapahtumat olivat lähteneet liikkeelle yöllä kerrostalon ulko-oven edessä. Ravintolasta tullut mieshenkilö oli odotellut, että joku tulee avaamaan ulko-oven.

Rapusta tuli ulos syyteessä ollut toinen mies ja kävi suoraan ulkona odotelleen miehen kimppuun.

Ensin syytetty oli töninyt toista miestä ja sitten lyönyt häntä 2,3 kiloa painavalla levytangolla päähän.

Syyttäjän mukaan puoliksi maassa makaamassa olleen miehen pahoinpitely oli jatkunut ja häntä oli lyöty levytangolla kylkeen sekä potkaistu päähän.

Teko on tehty syytteen mukaan erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, koska mieheen on kohdistettu monen muotoista väkivaltaa ja koska pahoinpitelyä on jatkettu maassa makaavaa uhria kohtaan, kun hän on ollut puolustuskyvytön.

Uhrille tuli pahoinpitelystä muun muassa haava päähän ja maksaan tuli vaurioita.

Oikeudessa syytetty kiisti syytteen törkeästä pahoinpitelystä ja myönsi perusmuotoisen pahoinpitelyn oikeaksi.

Syytetty väitti, että hänen pahoinpitelemänsä mies olisi aluksi ennen tekoa provosoinut häntä rasistisella tavalla, mutta oikeudessa ja poliisitutkinnassa ei saatu siitä vahvistusta.

Käräjäoikeus päätyi päätöksessään syyttäjän esittämään näkemykseen tapahtumien kulusta ja määräsi törkeästä pahoinpitelystä 1 vuoden ja 8 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen ja sakkoa 540 euroa.

Mies määrättiin maksamaan pahoinpitelyn uhrille yli 5 000 euroa korvauksia ja valtiolle yli 3 200 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen myös yli vuoden jatkuvaan valvontaan, koska sitä on pidettävä perusteltuna hänen sosiaalisen selviytymisensä edistämiseksi ja uusien rikosten ehkäisemiseksi.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Naurettava tuomio, lähes rikokseen uudestaan kannustava!
1v 8kk, ehkäpä enskertalainenkin

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx