(11) kommenttia

Noin 1 000 oppilaalle mietitään yhä väistötiloja mutkikkaassa palapelissä – ratkaisua ei ole löytynyt

Gesterbyn koulukeskukseen pystytettiin ensimmäiset väistötilat kahteen parakkiin yli kolme vuotta sitten. (arkistokuva)

Kirkkonummen uusien kouluhankkeiden alla mietitään edelleen kuumeisesti, mihin oppilaita sijoitetaan rakennustöiden ajaksi ja sitä ennenkin.

Pikapuolin pitäisi ratkaista yhteensä noin 1 000 oppilaan väistötilat sekä Masalassa että keskustassa.

Alustavien suunnitelmien mukaan samalla kertaa ei väistössä olisi koko oppilasjoukko, vaan operaatiota toteutettaisiin kahdessa osassa seuraavien 6-7 vuoden aikana.

Kunnalla on pitkälle suunnittelussa kolme isoa kouluhanketta: koko Gesterbyn koulukeskuksen uudelleen rakentaminen, kahden lukion kampus kirjaston viereen ja Masalassa Nissnikun koulun uudisrakennus.

Ensimmäisinä toteutetaan Gesterby-hanke ja lukiokampus, sen jälkeen Nissniku.

Väistötilakysymys on ollut pitkään ilmassa ja edelleen on esillä erilaisia vaihtoehtoja.

Kiistellyin asia on, käytetäänkö Kirkkoharjun tyhjillään olevaa koulukeskusta väistötilana. Kiinteistössä on ollut sisäilmaongelmia ja epäilyt ovat suuret, saataisiinko niitä väliaikaisesti ratkaistua.

Väistötila-asia on hankalin Masalassa, jossa pitäisi viimeistään rakennushankkeen alkaessa löytää väliaikaiset tilat pitkälti yli 400 oppilaalle. Uusi koulu nousee nykyisen paikalle.

Jo viime vuonna esitettiin, että Masalasta siirrettäisiin yläkoulun oppilaita väistöön keskustaan. Ehdotus on herättänyt kovaa vastusta Masalassa.

Väistötiloja ei ole helppo löytää Nissnikun koulun läheltä. Samalle tontille ei mahdu, eikä vähän kauempaakaan ole löytynyt ratkaisua.

Yhden kouluparakin siirrosta Kirkkoharjun koulun pihalta Masalaan on pyydetty tarjous. Siirto kaikkinensa maksaisi yli miljoona euroa. Toisaalta sijoituspaikkaakaan ei Masalasta ole esitetty.

Väistötiloja voidaan suhteellisen helposti saada parakkeihin ja ehkä muihinkin vuokratiloihin, kun on kyse perusopetustiloista. Sen sijaan erikoisluokkien ja liikuntatilojen järjestäminen on huomattavasti vaikeampaa.

Masalassa tarvitaan nopeasti opetustiloja lisää kasvaneen oppilasmäärän takia. Ratkaisuksi esitettään Köpaksen suljetun päiväkodin purkamista ja 4-6 väliaikaisen opetustilan hankkimista tilalle.

Myös Masalan monitoimitalon käyttämistä koulutilan on selvitetty, mutta sitä pidetään vain pikaisena hätäratkaisuna.

Kirkkonummen palvelutuotannon lautakunta käsittelee kimuranttia väistötila-asiaa 5.5.

Lautakunnalle esitetään tässä vaiheessa vain määrärahaa Köpaksen päiväkodin purkamiseen. Muut ratkaisut jäänevät tuonnemmaksi.

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Väistötiloja löytyisi lakkautetuista kyläkouluista.
Anonyymi
Yli miljoona euroa yhden kouluparakin siirrosta kuulostaa kyllä hieman liian kalliilta.
Tuomas
Gesterbyyssä oli kuitenkin ensimmäiset todetut ongelmat jotka johtivat väistötilojen hankintaan tässä kunnassa v2017.

Gesterbyn hankesuunnitelmakin aloitettiin ennen Nissnikun. Gesterbyn koulu olisi jo rakenteilla ellei tietyt tahot kunnassa jarruttelisi ruotsinkielisiä hankkeita parhaansa mukaan.
Anonyymi
Ja Jokirinne on jo valmiiksi ahdas. Toivottavasti tulevat koulut rakennetaan tarvittavan kokoisiksi.
Ope
Kannattaa miettiä konsulttipalveluna. Kunnan päättäjät eivät uskalla tehdä päätöksiä, koska saavat joltain suunnalta julkista lokaa niskaansa.
vielä jonkin aikaa kirkkonummelainen
Jos ensin tehdään Gesterby vaikka asian eteenpäin vieminen on aloitettu vuosia Nissnikun jälkeen, on oppilaat hyvin epätasa-arvoisessa asemassa Kirkkonummella. Nissnikun ongelmat ovat olleet tiedossa vuosia ja suunnitelmia on tehty jo vuosia (mitä Gesterbyssä kaiketi vielä tehdään!!) Sisäilma-ongelmaiseen Kirkkoharjuun ei oppilaita voida siirtää. Siinä(kin) rikotaan lakia. Kaikki koulut samaan aikaan tai kasvava Nissniku ensin!!
Vuosia ollut aikaa..
Niin, jos yhtä siltaa nyhrätään vuosia ja kustannukset päin prinkkalaa, niin miten tämä porukka saisi hoidettua kolme asiaa yhtä aikaa?
Paikallinen
Tähän palapeliin viisaammat ratkaisijat niitä ei ole kirkkonummelle
Anonyymi
Rahaa saa pankista ja noi koulut pitäisi tehdä samaan aikaan sekä GWP että Nissniku.
Äölk
Kummasti kelpasivat ex-Kirkkoharjun tilat vielä kunnalle ja päättäjille helmikuuhun saakka. Kirkkoharjuhan muutti Jokirinteeseen maaliskuussa. Ja nyt ne Kirkkoharjun entiset tilat eivät kelpaisi enää kenellekään??? Valmiita tiloja yli tuhannelle oppilaalle. Ja tiloja ei muka kunnasta löydy? Onhan tiloissa vielä yhdessä rakennuksessa, A-talo, Porkkalan lukiokin. Siitä rakennuksesta vapautui Kirkkoharjun koulunkin tiloja jo kymmenen luokkatilan verran. Ja pihalla on muutama vuosi sitten siihen rakennettu parakkikoulukin.
Säästäkää edes jossain
Mistä rahat näihin kaikkiin jättimäisiin hankkeisiin???
Olisi tehty yksi urakka kerralla kuntoon jo aiemmin niin ei olisi koko soppa leviämässä käsiin yhtä aikaa! Lasten määrä vähenee koko ajan ja esim. lukiokampus ei mahdu mitenkään parkkipaikkoineen kyseiseen paikkaan ainakaan julkisuudessa esitetyssä koossa... Se ymmärtää tavallinen kunnan tallaajakin, päättäjät eivät selvästikään:(
Ei toimi mitenkään!!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä