(3) kommenttia

Neljään kouluun kaavaillaan linjaa urheilijanuraan tähtääville nuorille – mallia Olympiakomitean ohjelmasta

Monien lukioiden liikuntalinjat ovat erittäin suosittuja. (arkistokuva)

Kirkkonummella neljälle yläkoululle suunnitellaan omaa linjaa urheilijanuraa tavoitteleville nuorille. Tällöin lukujärjestyksessä olisi varattu aikaa aktiiviselle harjoittelulle.

Vastaavaa toimintaa on ollut pitkään pääkaupunkiseudulla, jossa toimii Urhea yläkouluverkosto. Se on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaa.

Myös Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Keravalla on liikuntalinjoja, jotka ovat osallistuneet Urhea-verkostoon.

Liikuntalinjoilla autetaan nuoria, jotka harjoittelevat jotakin urheilulajia aktiivisesti ja tavoitteellisesti.

Urapolku voi jatkua myöhemmin toiselle asteelle ja korkeakouluihin. Porkkalan lukiossa on toiminut pitkään liikuntalinja.

Kirkkonummella on nyt suunnitteilla liikuntalinja neljään yhtenäiskouluun, joita ovat Jokirinne, Nissniku, Veikkolan koulu ja Winellska skolan. Toiminta olisi kouluissa 7-9 -luokkien ajan.

Harjoitukset järjestettäisiin yhteistyössä alueen urheiluseurojen kanssa ja ne olisivat osa yhteistyöseurojen urheilijoiden harjoitusviikkoa.

Valmennuksesta vastaavat urheiluseurojen valmentajat sekä mahdollisesti joissakin tapauksissa liikunnanopettajat.

Kuudesluokkalaisille ja heidän vanhemmilleen on kysytty kiinnostusta liikuntalinjasta.

Kiinnostusta on ja kaikkiin neljään yhtenäiskouluun voitaisiin näillä näkymin perustaa ryhmät 7-luokkalaisille ensi syksynä.

Päätöksiä linjoista on määrä tehdä ensi kuussa, jonka jälkeen järjestetään haku uusille linjoille.

Malli on ollut Helsingin seudulla käytössä vuodesta 2003, jolloin Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea käynnistyi Suomen Olympiakomitean hyväksymänä virallisena huippu-urheiluakatemiana.

Urhea toimii kiinteässä yhteistyössä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön kanssa. Urhean taustalla toimii Urhea-säätiö.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Nimimerkille Olosuhteet kuntoon, nyt kun Kirkkonummella aletaan leipomaan tulevia maailmanmestareita ja olympiasankareita niin uskoisin, että se torin alle suunniteltu massiivinen pysäköintiluolahanke haudataan ja louhitaankin maan alle useampi urheiluhalli. Ja tietysti niin, että kaikki lajit huomioidaan ja jokainen pystyy omaa lajiaan harjoittamaan. Ja parkkipaikkoja tulee varmasti sen verran, että vanhemmat voivat tuoda lapsukaisensa treeneihin vaikka kahdella autolla.
Kunnallisvaaliehdokas
Hyvä juttu, kuvassa näytetään hienoa sisähallia tekonurmella, onko sellainenkin tulossa?
Ensin harjoiruspaikat ja olosuhteet kuntoon, kiitos!
Olosuhteet kuntoon
Tarkkana: kyseessä ei ole mikään erillinen urheiluluokka. Luokassa voi olla ja on hyvä ollakin muitakin oppilaita. Urheiluvalmennus sisältyy viikon lukujärjestykseen näiden oppilaiden osalta. Kyseessä siis tietyt tunnit.
Vipinää varpaisiin

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä