(9) kommenttia

Näkymä kuin Välimeren rannalta? − Ei, kyllä tämä on havainnekuva Kirkkonummelta

Sarvvikin rantaan on suunniteltu asuntoja. Rantaan tulisi avoin kävelyraitti ja pienvenesatama. (havainnekuva: taiteilijan näkemys Arkkitehtiryhmä A6 Oy)

Kirkkonummen merenrantojen hyödyntäminen asuinalueeksi on edennyt askeleen verran Sarvvikissa vastapäätä Espoon Kivenlahtea.

Pääosin yksityisessä omistuksessa olevasta noin 11 hehtaarin merenranta-alueesta on valmistunut asemakaavaehdotus.

Sarvikinrantaan kaavaillaan uutta merellistä asuinaluetta yli 600 asukkaalle. Asuntoja tulisi 290-350 kappaletta. Tällä hetkellä kaava-alueella ei asu ketään.

Kerrostalot ovat rannalla suunnitelmien mukaan 4 -ja 8-kerroksisia. Alun perin alueelle kaavailtiin myös tornitaloa, mutta siitä luovuttiin,

Asuintalot ulottuvat aivan Espoonlahden rantaan kuitenkin siten, että veden äärellä on kaikille avoin rantaraitti.

Rannalle on suunniteltu myös paikka kahvilalle ja vaikkapa ravintolalaivalle sekä lisäksi pienvenesatama vierasvenepaikkoineen.

Kaavaluonnos oli Kirkkonummen kuntatekniikan lautakunnassa puolitoista vuotta sitten, minkä jälkeen suunnitelmaa on kehitetty.

Tuolloin lautakunta evästi alueen suunnittelijoita ja määritteli, että tavoitteena on erottua Espoosta ja muodostaa selkeä kuva siitä, että tultiin Kirkkonummen puolelle ja että vaihdettiin astetta parempaan kuntaan.

Tavoitteena on ollut tietynlainen näyteikkuna lännestä päin Kirkkonummelle saavuttaessa. Tosin uusi alue ei kovin hyvin näy Länsiväylälle ja Espoonlahdensillalle.

Kaava-alueen omistavat Kirkkonummen kunta, Gummerus, UPM-Kymmene ja Westpro cc Oy.

Kaavahanke on käynnistetty yksityisten maanomistajien aloitteesta. Suunnittelutyön on tehnyt Sitowise Oy kunnan ohjauksessa.

Ennen kuin asemakaava hyväksytään, on maanomistajien ja kunnan tehtävä maankäyttösopimus, jossa sovitaan muun muassa kunnalle maksettavista korvauksista.

Asemakaava on kuntatekniikan lautakunnassa 15.11.

> Tältä Kirkkonummen pitäisi näyttää heti Espoosta tultaessa – asuntoja luksuspaikalle, venesatama, rantaraitti ja kahvila (Viisykkönen 25.5.2017)

(9) kommenttia

Kommentit (9)

Sivut

Astetta parempaan kuntaan???
Anonyymi
Onhan tuo kauniin näköinen, mutta ei tuo merenranta pelkkänä näkymänä tuo elämiseen suurtakaan nautintoa isoissa kerrostaloissa varsinkaan jos ranta on surkean vaatimaton eikä itseasiassa nuo etelän turistien valloittamat lomakohteetkaan kummempia ole vaan pikemminkin aiheuttavat ahdistusta mikäli siellä joutuu parikin viikkoa virumaan eli sieltä on aivan turha hakea mallia....
Anonyymi
Onko meriupokaskuioriaiset muuttaneet pois? Ne estivät 10-15 vuotta sitten uimarannan suunnittelun ja laivuri Ojarannan troolarin noston siitä lahdelta. Jos näin on niin eiköhän vihreät jotain keksi, kunhan saavat keskenäiset kiistansa sovittua!
Tinu
Katselin joskus asuntoa tuolta alueelta. Julkinen liikkuu heikosti, ruokakauppa liian kaukana, joten oma auto olisi pitänyt ostaa. Päädyin Espooseen. Julkinen pelaa ja ruokakauppa kävelymatkan päässä. Kirkkonummikin voisi ottaa siitä vähän mallia.
elämä on valintoja
Tännekö ne meidän rahat menevät?
Jeppe

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx