(3) kommenttia

Näin Kirkkonummi äänesti: RKP voitti viidellä alueella, kokoomus kahdella – Veikkola poikkeaa selvästi muista

Veikkola oli kuntavaalissa jälleen omaa maata ja tulos poikkesi muista Kirkkonummen äänestysalueista.

Ahkerimmin Kirkkonummen äänestysalueilla käytiin vaaliuurnilla Veikkolassa ja Sundsbergissä. RKP ja kokoomus jakoivat pääosin kärkipaikat paitsi Veikkolassa.

Kahdeksasta äänestysalueesta RKP oli ykkönen Gesterbyssä, kirkonkylässä, Lapinkylässä, Masalassa ja Tolsassa, johon kuuluu koko Porkkalanniemi.

Uutena äänestysalueena oli Sundsberg, jossa kokoomus sai selvästi eniten ääniä. Myös Kantvikin ykköspaikka meni kokoomukselle.

Seitsemällä äänestysalueella asetelma oli kahden kärkiehdokkaan välillä sama. Eniten ääniä saivat joko Anders Adlercreutz (r.) tai Riikka Purra (ps.), jotka olivat koko vaalin ehdottomat ääniharavat Kirkkonummella.

Ainut poikkeus tapahtui Veikkolassa, jossa suurimmaksi puolueeksi nousi niukasti vihreät ja kokoomus oli toinen. RKP oli Veikkolassa vasta seitsemännellä sijalla.

Veikkolassa myös paikalliset ehdokkaat nousivat kärkeen. Vihreiden Markus Myllyniemi sai eniten ääniä, ja toiseksi suurimman äänipotin kotinurkilla keräsi Matti Kaurila.

Äänestysaktiivisuus oli paras Veikkolassa ja Sundsbergissä, alueiden äänestysprosentti oli sama, 65,6.

Alhaisin vaali-into kirjattiin kirkonkylän eli keskustaajaman alueella, 52,9 prosenttia. Kirkonkylä on alueista suurin, äänioikeutettuja on noin 5 000.

Kirkonkylän äänestysalueella vihreät ylsivät toiseksi suurimmaksi RKP viedessä kärkipaikan. Kokoomus oli neljännellä sijalla perusuomalaisten jälkeen.

Kirkkonummen äänestysalueista Lapinkylä on pienin. Siellä annettiin noin 1 300 ääntä. Eniten ääniä kertyi Veikkolassa, noin 2 860.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Sekopää touhua vuodepotilaita Jorviin pollarit Kiloon kyllä on palvelua verot vaan pitää maksaa
Ei älyä
Kirkonkylän äänestysalueen äänestysinto on yleensä pienin johtuen siitä, että kaikki ulkosuomalaiset on koottu kirkonkylän äänestysalueeseen.
PP203
Juurikin näin, onhan svenska folkparttenissa ihan järkiväkeäkin...;)
Olavi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä