(17) kommenttia

Myös vanhemmille on tulossa sakkoja – poliisi tarkasti 70 mopoa, laittomia vehkeitä oli useita

Länsi-Uudenmaan poliisi järjesti perjantai-iltana tehoratsian, jossa tarkastettiin mopoja. Saldo oli poliisin mukaan jälleen huolestuttava.

Valvontaa oli useilla paikkakunnilla, Kirkkonummella pysäytettiin mopoilijoita Veikkolassa.

Koko ratsiassa tarkastettiin yhteensä 70 mopoa. Niistä seitsemän oli kehnojen jarrujen vuoksi liikennekelvottomassa kunnossa.

Ajokieltoon määrättiin kahdeksan kuljettajaa ja rekisterikilpiä poistettiin 16 moposta. Sakkoja ja rikesakkoja kirjoitettiin yhteensä 44 kappaletta.

Poliisi muistuttaa, että vanhemmat, jotka esimerkiksi hankkivat jälkikasvulleen rekisteröimättömiä crossipyöriä, ovat velvollisia huolehtimaan siitä, ettei niillä ajella yleisillä teillä.

Osalla viritettyjen mopojen haltijoiden vanhemmat ovat poliisin mukaan tukeneet niiden virittelyä.

Poliisi tulee vielä muistamaan useita vanhempia sakolla.

(17) kommenttia
Kommentit (17)

Kommentit (17)

Taitaa Veikkolasta asua enemmänkin näitä aikuisjonneja, kun niin kuumana käyvät. Ehkä se osuu joku päivä omaan nilkkaan niin uhoaminen loppuu!
Joku roti se olla pitää..
Ketkä muut joutuu vaaraan, mikäli joku Jonnen mopedi kulkisi sen 60kmh ? (tietääkseni nämä Jonnet jotka poistaa kurit, niin eivät ole untuviikkoja pyöriensä päällä, toki poikkeuksiakin löytyy, muut niinhän meistä kaikista löytyy..)
Ja kun kerta vanhemmat joutuvat myöskin vastuuseen jälkipolvien kokeilluista, niin miten on "aikuiset" ja varsinkin ne "aikuiset" jotka törttöilee osamaksuisella yli suurella kiesillä tuolla liikenteessä, niin ovatko rahoitusyhtiöt vastaavasti vastuussa "aikuisten" törttöilyistä.
Eletään ja annetaan toistenkin elää!
Loistavia kommentteja muutamilta eli lakeja ei tarvitse rikkoa ja vaarantaa toisia. Muut valitettavasti joutuvat maksamaan mahdolliset vammautuneet ja itsensä teloneet, jotka vähät välittävät säännöistä!
Ei vaan oma napa!!
Kyllä se eläminen onnistuu lakia rikkomattakin. Lait ja säännöt ovat olemassa koska monet eivät ymmärrä asioita itse.
Vähättelijöille
”Eletään ja annetaan....” nimenomaan näin, että annetaan toistenkin elää, juuri siksi noita ”tappovehkeiden” kuskeja sakotetaan, että ei niillä vehkeillään vammauta tai tapa toisia. Sen takia lait on tehty, suojelemaan kanssaeläjiä.
Minä
Osalla viritettyjen mopojen haltijoiden vanhemmat ovat poliisien mukaan tukeneet niiden virittelyä (mihin tämä ulostulo perustuu, mutu tuntumaan varmaankin..?)
Ai että jos kaikki rikollisia saataisiin tuomiolle pelkällä mutu:lla, niin vankiloita saataisiin rakentaa urakalla, ja myöskin valtio saisi sakko tuloja yli äyräiden..
Kyllä aikaa riittää "juosta" poikien/tyttöjen perässä, mutta mitenkäs valkokaulus pelehtijöiden käy (ai niin, niissä ympyröissä eivät toimi mutu, ja ne voi oikeesti pistää hanttiin sanomalla: ettekö tiedä kuka olen, ja mihin pystyn sinun suhteen..)
Eletään ja annetaan toistenkin elää!
Hellin lellien.. Sieltä ne opit ja asenteet kotoa tulee. Jos vanhemmat itse viisveisaa yhteiskunnan säännöistä, ei pennut opi sen paremmiksi!
Fakta homma!
Voi hellin lellien lellittyjä lellitellen!
Kannattaisi huolehtia omista kannanotoista ja tekemisistä, tuskin nekään niin kunniallisia ovat päivästä toiseen..?
Löydän etsimättä iloa ;-)
Mummeli 51 kerrotko mitä tekemistä koirien vapaana pitämisellä ja viritetyllä mopolla on toistensa kanssa?? Faktat on faktoja. Ei pidä sekoittaa kahta asiaa toisiinsa. Mopo pojat eivät pidä koiria mukanaan.
Pysytään nyt vaan asiassa
Onhan Veikkola kaikkinensa ihan hassu paikka, pitäiskö laatia ihan omat säännöt toimintaan?
Pietu
Ja kaikkiin mopoihin ne valot. Ihan kauheeta, kun yhtäkkiä risteyksessä suhahtaa pimeä mopo hurjaa vauhtia. Onneksi en ole vielä ajanut kenenkään pimeän mopon päälle.
Kaameeta
Hyvä. Toivottavasti pikavoitto osui myös niille vanhemmille, lähinnä kai isukeille, jotka ihan kannustavat poikiaan tällaiseen ja virittelevät jopa itse heidän mopojaan kun "pojat on poikia". Vaarallista touhua vaikka miten kuviteltaisiin ettei mitään tapahdu. Niin kaikki muutkin kuvittelevat mutta onnettomuuksia silti tapahtuu.
Säännöt eivät ole turhia
Ihan oikein vastuuttomille vanhemmille.. Sakko kouraan ja mopo valtiolle!
Menee jakeluun ehkä?
Hyvä! Lopultakin! Se mikä on kiellettyä ei ole sallittua yhdellekään. Sama periaate koirien kiinnipidosta. Kunnon sakot niille jotka luulevat ettei koirakuri ja laki koirien kiinnipidosta koske heitä...joku tonnin sakko olisi hyvä!
Mummeli-51
Ei se mitään jos mopo (tavittaessa) kulkee enemmän kuin sallitun rakenteellisen nopuden. Itse nuorempana ajoin mopoa joka kulki reilusti "yli mittarin" mutta tastä huolimatta en joutunut käyttämään tätä "ominaisuutta" koskaan. Pellolla meno oli sit ihan toista, siellä ei ollut rajoituksi - se voitti kuka oli eka maalissa.
the virtuaalikätyri
Hyvä!
Sari
Mopja käyttävät alaikäiset. Silloin vanhemmilla on myös vastuuta lastensa edesottamuksista.
Tällaisen jälkeen mopoilija liikkumaan jalkaisin tai fillarilla.
Mopot talliin

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx