(6) kommenttia

Myös lounastunnilla onnistuu − Joululauluja voi laulaa Kirkkonummen kirkoissa yli 10 tilaisuudessa

Seurakuntien kirkkovuoden suosituin musiikkitapahtuma virittelee ihmisiä joulun tunnelmaan ympäri Suomen. Kirkkonummella on yli 10 joululaulutapahtumaa.

Kauneimmat Joululaulut ovat yhteislaulutilaisuuksia, joissa lauletaan nimenomaan kaikille tuttuja joululauluja niin vanhoja kuin uusia.

Skaala on yleensä laaja kuten esimerkiksi Topeliuksen sanoittama ”Varpunen jouluaamuna” ja Vexi Salmen ”Sydämeeni joulun teen”.

Kirkkonummen seurakuntien jokaisessa kirkossa järjestetään joululaulajaisia. Jouluiset sävelet kaikuvat Pyhän Mikaelin kirkossa sekä Masalan ja Haapajärven kirkoissa.

Myös lounastunnilla on mahdollisuus keskustassa piipahtaa kirkkoon 10.12. kello 12-13.

Lounaslaulelot on tarkoitettu erityisesti Kirkkonummella työskenteleville, kirkkonummelaisille yrityksille ja työyhteisöille.

Laulamaan voi tulla oman aikataulun mukaan, mutta musiikkia ja lauluseuraa on tarjolla koko tunnin ajan.

Joululauluja lauletaan yhdessä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Musiikista vastaavat kanttorit Ilona Nyman ja Susann Joki. Pastori Johanna Tilus toivottaa tervetulleeksi.

Seurakuntien joulunajan tapahtumat löytyvät täältä och på svenska här.

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Kauan on kirkoissa laulettu joululauluja, ajan muuttuessa ja kirkon maallistumisestakaan ei puhuta enää yhtään mitään, niin koska karaoke iskelmät ja tanssi saavuttavat kunnon bäntien säestämänä laajan töllöttelevän fanilauman. Ja sateenkaari marssit värikkäine kulkueineen suuntaa riemukkaasti kirkkoon. Siinä vanha entisaikojen kunnon uskovainen mummokin kyllä punastuu, kun liittyy joukkoon monikulttuurin.
elämä on nykyään pelkkää ruusuilla tanssia
Hieno idea tämä lounaslaulelot- kun päivämäärän ja ajankohdan tietää etukäteen, voi hyvinkin saada järjestetyksi ainakin joissakin työpaikoissa mahdollisuuden osallistua tähän tapahtumaan yhdessä työkavereiden kanssa.
Kiitos tästä !
AO
Anonyymi.. Kauniisti ajateltu tuo, että kunnan työntekijät voisivat hetken kuulla joululauluja. MUTTA eipä taida olla työntekijöillä mahdollista käydä kirkoissa ruokatunnilla.
Kuinka mm päiväkodeista, kouluista, ikäihmisten palveluista , ruokahuollosta, kuntatekniikasta..... pääsee paikalle.
Omalla ajalla tietenkin on mahdollista käydä.
Kunnan arvostus työntekijöitä kohtaan on vuosien saatossa muuttunut.
Ennen työntekijöitä sentään vähän muistettiin Jouluna. Nyt kunta tarjoaa joulupuuron. Siitäkin on viime vuosina ollut ,, että tarjotaanko vai ei ? ( se puree joulufiilistä)
Kunnassa työntekijät on se suuri joukko, jotka tuottaa kuntalaisille palvelut.
Paljon tekevät myös vapaaehtoisesti erilaisia asioita.
Toivotan kaikille Kunnan työntekijöille ...HYVÄÄ JOULUA .
Joulumieltä kaikille
Voi hyvää päivää!Lounastunnilla kirkkoon,hyvä ku ehtii syömään.
Ihme porukka
Seurakunnan kertoessaan pilaavansa tämän kirkon sisäpuolen poistamalla vanhoja penkkejä ja laittavansa järkyttäviä irtotuoleja niiden tilalle oli viimeinen niitti. Täytin kirkostaeromais ilmoituksen joten eipä tarvitse miettiä joulukirkko enään. Eipä se koskaan tuolla kaunis ollutkaan.
En menettänyt mitään
Tämähän sopii varsinkin kunnan palveluksessa oleville varsin hyvin, sillä heille tuo hyvä joulumieli on enemmänkin kuin tarpeellinen....
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx