(16) kommenttia

Myös Kirkkonummen koronatilanne liikahti koko kesän hiljaiselon jälkeen

Kirkkonummella on todettu testeissä yhtenä päivänä kaksi uutta koronavirustartuntaa. Tähän mennessä todettuja tartuntoja on THL:n mukaan 85.

Koko maassa todettujen tartuntojen määrä kasvoi eilisestä 20:llä. Espoossa todettiin 6 uutta tartuntatapausta, Helsingissä 3 ja Vantaalla 1.

Määrät ovat edelleen hyvin pieniä, mutta viranomaisten mukaan ne voivat ennakoida koronatilanteen pahenemisesta rauhallisen kesän jälkeen.

Kirkkonummella ei todettu kesäkuun alun ja heinäkuun loppupuolen välillä yhtään uutta tartuntaa. Sen jälkeen uusia tartuntoja on todettu neljä.

Koronatestausta on pyritty lisäämään. THL:n mukaan koko maassa tehdään päivässä 4 000-5 000 testiä.

Ihmisiä kehotetaan hakeutumaan testeihin, jos erilaisia oireita esiintyy.

Kirkkonummella neuvontanumero terveyskeskuksessa on 09-2968 3401. Lisää tietoa löytyy täältä.

(16) kommenttia
Kommentit (16)

Kommentit (16)

Sinulle ”äiti”: kirjoitit päiväkodin tilanteesta, et esikoulusta, monessa paikassa nuo erillään. Tarkkuutta kirjoitteluun.
Se toinen äiti
Eipä ole perhepäivähoitajat päteviä eskariopettajiksi. Ikkävä kyllä.
Äiti
”Äiti”: onneksi vielä on olemassa hoitomuoto: perhepäivähoito, pieni 4 lapsen ryhmä ja yksi hoitaja, siinä on väljyyttä kerrakseen.
Pph lapsen äiti
Kaiken hysterian keskellä kannattaa kuitenkin muistaa, että suurimmalle osalle väestöstä korona on oireeton tai hyvin vähäoireinen, riskiryhmät toki asia erikseen. Valtaosa koronaan menehtyneistä esim. meillä tai Ruotsissa on ollut yli 80-vuotiaita. Suurin osa meistä voi elää melko normaalisti kunhan muistaa hyvän käsihygienian eikä tungeksi suuriin ihmismassoihin. Hiljattain Hesarissa oli myös juttua siitä, ettei Suomessa ole juurikaan tapauksia, joissa koronatartunta olisi saatu joukkoliikenteessä. Ne eivät siis ole sellaisia tautipesiä kuin jotkut antavat ymmärtää. Jokainen vieressä oleva ihminen ei ole automaattisesti riskitekijä.
Maltti ja järki
Ilman suosituksia ja rajoituksiakin voimme olla matkustamatta, voimme olla harrastamatta sisätiloissa, voimme valita ostosaikamme ja kiertää hyllyjen välejä, voimme pysyä poissa ravintoloista ja käyttää maskia. Kenelläkään ei ole taikatemppuja, joilla tauti voitetaan, omilla toimillamme voimme tehdä edes jotain.
Veonen
Päiväkodeissa ei turvavälejä voi pitää. Resurssit on niin tiukilla, että työntekijöiden on hypättävä ryhmistä toisiin jopa kesken päivän. Keskustan päiväkodissa on jopa kaksi ryhmää tungettu samaan tilaan ja tätä perustellaan ”porrastamisella”. Päälliköt samaan aikaan etätöissä.
Äiti
Jos ei muuten,niin hyllyjen täyttäjien takia ei Prismassa ainakaan onnistu turvavälien pito.
Heitä on vieri vieressä ja tavaraa käytävät täynnä.
Eikö voi täyttää aikaisemmin aamulla?
Lähijunat, ainakin vkloppuisin ovat lyhyitä. Vaunu, jossa voi polkupyörien ja lastenvaunujen kanssa matkustaa, oli esim. viime sunnuntaina tosi täynnä. Polkupyöriä oli 6 kpl ja vaunujen/rattaiden kanssa matkaavia saman verran. Lisänä on vielä ne läpikulkijat. Turvaraja ehkä 20 cm!!!.
Pisama
Korona on tullut näemmä jäädäkseen keskuuteemme, on perin outoa sallia suuret ihmisten massatapahtumat ja tuon ulkomaanmatkailun saa tyystin unohtaa eli ollaan vaan mökeilla tai kodin tuntumassa....
Voe voe
Eiköhän ne ulkomailla ravaajat tuo sen taudin tänne, kuten jo on saatu lukea! Uskomatonta itsekkyyttä, kun minä haluan matkustaa.. Minä, minä!
Minä itse
Kyllä prismassa ihmiset pitää kassoillakin huolen että liian lähelle ei mennä , myös olen saanut hyllyjen välissäkin asioida itsenäisesti.
Marsa
Muistetaan kun asioidaan Prismassa että ei vieraiden kanssa samaan hissiin.
Hissi
Niin. Katsokaa ihmisten meininkiä? Etätyösuositus loppui. Kaikki harrastukset sisällä on sallittuja. Nyt edes osa harrastuksista on tauolla lähikontaktilajeista. Kohta alkaa tapahtumia olemaan enemmän ja enemmän. Nyt pitäisi hallituksen äkkiä antaa niitä oikeita suosituksia eikä kierellä ja kaarella kaikkea.
Suositukset takasin
Jatkakaa juhlimista ja kokoontumisia kirsikkapuistossa ym niin saadaan taas talous pilalle koronan muodossa. Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä.
Ette opi iki
Turväväli, onko sitä missään. En ole nähnyt muualla kun City marketissa.
Ei ihmiset välitä.
Korona on uudessa nousussa. Pidetään huoli siitä että se pystyy mahdollisimman hyvin aisoissa. Käsihygienia, turvavälit jne.
Tuli tästäkin riesa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx