(39) kommenttia

Myös Kirkkonummella kiristetään koronarajoituksia, jotka kumottiin reilu kuukausi sitten

Länsi-Uudellemaalle on tulossa jälleen kiristettyjä kokoontumisrajoituksia. Käytännössä tilaisuuksien järjestämiseen tulee tiukempia ehtoja.

Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä on päättänyt, että koko Uusimaa on luokittelussa kiihtymisaluetta.

Länsi-Uusimaa pois lukien Espoo on ollut kesäkuun puolesta välistä lähtien pykälää alempana eli perustasolla, eikä mitään kokoontumisrajoituksia ole ollut, vain vaatimus tietyistä hygieniakäytännöistä.

Koordinaatioryhmä suosittelee, että myös Länsi-Uudellamaalla otetaan käyttöön kiihtymisvaiheen rajoitukset, jotka ovat olleet voimassa muun muassa pääkaupunkiseudulla. Päätöksen asiasta tekee aluehallintovirasto.

Koronavirustartunnat ovat nyt viidettä viikkoa kasvussa Uudellamaalla. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä on huolissaan kasvavista tartuntamääristä paitsi nuorten aikuisten myös vanhempien ikäryhmien keskuudessa.

Kirkkonummella on todettu tällä viikolla 25 uutta tartuntaa, mikä on sama määrä kuin koko viime viikolla.

− Valtaosa tartunnoista todetaan 18-29-vuotiailla, mutta viimeisen viikon aikana on myös 30-50-vuotiaiden tartuntamäärissä ollut nousua, sanoo HUSin infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen.

Jatkossakin esimerkiksi Kirkkonummella voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta, mutta järjestäjille tulee enemmän vastuutta tartunnan ehkäisytoimissa.

Yli kymmenen hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus säilyttää turvavälit eli välttää lähikontakti toisiinsa.

Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.

Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei vaadita.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee vahvasti, että myös yksityistilaisuuksissa noudatettaisiin kokoontumisista annettuja rajoituksia. Yli 10 hengen kokoontumisia sisätiloissa ei siten tulisi järjestää, ellei niissä voida varmistua osallistujien välillä 2 metrin turvaetäisyyden ylläpitämisestä.

(39) kommenttia
Kommentit (39)

Kommentit (39)

Sivut

Joppe!! Osa ihmisistä on vastuuntuntoisia myös toisia kohtaan.. Eikä se tarkoita paniikkia ja pelkotiloja vaan realismia. Jos kaikki olisivat kuin sinä oltaisiin tilanteessa,jossa sairaaloissa ei saa kaikki enää hoitoa kuten monessa maassa on jo!
Järki hoi!!
Jos haluaa antaa periksi pelolle, niin varmaan lienee parasta kaivautua syvälle poteroon. Eiköhän muuten tämänkin vitsauksen kanssa pärjätä ihan maalaisjärjellä, ilman mitään turhia dramaattisia maskivouhotuksia ja teatraalisia käsidesi-kiimoja. Eikä se rokutuskaan ole mikään avain onneen.
Joppe joutomies
Ja taasko lapset kärsii, ei pääse sisäaktiviteetteihin, saleihin jumppaamaan/pelaamaan, kun aikuiset käyvät baareissa.
äiti
Mistä "Jo riittä koronahössötys" on tullut tieto että sairaaloissa olisi tila?? Me jotka odotamme sairaalaan pääsyä saamme odottaa ja odottaa koska koronaidiootit vievät kaiken hoitohenkilökunnan resursit.
Näillä mennään
Tämän keinotekoisesti ylläpidetyn paniikin keskellä kannattaisi vähän katsella myös sitä, minkälaista porukkaa pääasiassa sairastuu vakavaan tautimuotoon taikka menehtyy... Esim. pitkäaikaissairaat ovat yliedustettuina Suomessa tautiin menehtyneiden joukossa.
Hoh hoijakkaa
@ Nuoriso lukkojen taakse, juuri näin. Vastuuttomasti käyttäytyvät todelliseen vastuuseen aikaansaanoksistaan.
Abra
Ei missään tapauksessa ilmaisia hoitoja ja jonon viimeiseksi vain jos on kaikki muut potilaat hoidettu Ei muiden pidä kärsiä toisten tyhmyydestä
Anonyymi
Qanonin kannattajat yrittävät täälläkin vesittää koronan olemassaolon ja turvaohjeet. Faktaa on ettei edes kaksi rokotetta suojaa 100 % ketään, siis vaaditaan maskit, käsihygieniaa ja turvavälejä, että voi rehellisesti sanoa tehneensä kaikki koronan torjumiseksi omalla kohdallaan. Eli tämä koskee kaikkia!
Fakta juttu..
Nyt selville niiden kirkkonummelaisten Venäjällä käyneiden jalkapallofanien nimet selville. Nämä fanit saisivat maksaa jokaisen koronaan sairastuneen kirkkonummelaisen hoitokustannukset. Nuoriso elokuussa etäkouluun ei puhettakaan siitä, että palaisivat lähiopetukseen, kun eivät osaa käyttäytyä. Porttikielto baareihin ym. paikkoihin alle 30-vuotialaita.
Nuoriso lukkojen taakse
Englannissa jo nähty rokotteen tehon heikkenemistä ja israelissa myös. Siellä enemmän rokotettuja sairaalassa kuin rokottamattomia. Ei kannata aatella et rokottamaton voi elää ilman maskeja, turvavälejä jne
Jope 2
Nyt on aika palata normaaliin! Sairaalat kumisevat tyhjyyttään eikä ihme kun iso osa väestä alkaa olla rokotettu. Korona ei kohta ole influenssaa kummempi, jos nyt on koskaan ollutkaan. Ja maskia en ole enää kevään jälkeen pitänyt, ei tulisi mieleenkään kesäkuumalla.
Jo riittää koronahössötys
Vois ainakin nuo masalan salen edessä asuvat narkit kuitata tämä tauti
Mummo
Yx vaan.. Ota rokote niin ei tarvitse sitten urputtaa :)
Rokottamaton bilettävä porukka levittää tautia eniten, eivät muutenkaan välitä turvaväleistä, maskeita tai yleensäkään desinfioi käsiään..
Älä urputa
Niillä pyörii taudit..ja nälkä. Eivät välitä lapsista eli asiakkaista. Raha ratkaisee. Kysykää allergikoilta ja niiltä päiväkodinhuoltajilta kuk
Anonyymi
En aio jäädä karaneeniin sen takia, että joku on rokotevastainen. Minä pysynelossa..sinä.. noh.. luonto valitsee. Voikunpa teiltä kirllettäisiin myös terveyden huolto.
Helsinki
Itse poistin jo vilkunkin. Ei jaksa kiinnostaa jos joku muu haluaa kuolla kun ei hae rokotusta.
Rokotettu
40% todettu rokottamattomilla. Kuolkoon ja vammautukoon.
Idiootit
En enää suojele rokottamattomia
Rokotettu
Syksyllä alkaa luonnon valinta.. urpot poistukoon. Me eletään.
Näin
Yx vaan!!!! Luiki piakkoin sitten rokotukseen!!!! Koska meitä ei enää jaksa kiinnostaa rokottamattomien henget ....
Kommentoijia aina riittää...
Testeissä käyminen loppui tähän paikkaan! Meidän perhe on rokotettu ja seurattuani tämän kesän holtitonta käytöstä ja luettuani tätä rokotevastaista potaskaa. Miksi meidän pitäisi välittää teidän terveydestä kun teitäkään ei kiinnosta.. me voidaan kantaa koronaa, mutta hei! Me sairastetaan se lievänä;).
Elämää rokotuksella
Syksyllä kun lapsi alkaa sairastamaan, ei me pysytä neljän seinän sisällä. Me käydään kaupoissa, kaikissa auki olevissa palveluissa esim uimahallit, sisäliikunta, kirjastot. Minä en tämän kesän nähtyäni enää hyysää yhtään rokottamatonta aikuista! Nyt alkaa lapset elämään oli nuha tai ei!!!!
Fakta
Rokotuksesta kieltäytyjiä ei enää testata ilmaiseksi ja hoito evätään täysin. Jos kerran haluaa kuolla niin vittu kuolkoot
VMP
Kaikki paikat pidetään auki, mutta sisään pääsee jatkossa vain esittämällä täydenrokotus sarjan todistuksen ja koska alle 12v ei rokoteta toistaiseksi ollenkaan niin he pääsevät ilman todistusta liikkumaan vapaasti
Fakta
Niinpä niin. Valtaosa kansasta on kantanut vastuunsa, elänyt 1,5 vuotta eristyksissä ja ottanut rokotteet. Sitten on tää porukka, jonka on ollut pakko päästä futiskisoihin, bailaamaan Regattaan, kapakoihin tai festareille, ja jotka viis veisaavat rokotteista. Ja nyt meidän pitäisi sitten jatkaa eristäytymistä niiden takia.

Arvatkaapa mitä? Mä en enää ala. Kohta täysin rokotettuna en aio enää rajoittaa tekemisiäni niiden takia, jotka eivät jostain syystä rokotusta suostu hakemaan. Omapa on asiansa, jos haluavat mieluummin taudin sairastaa. Maskeja ja käsidesiä käytän edelleen, koska se ei oikeasti ole mikään vaiva. Mutta toista syksyä en enää aio vältellä ihmisiä. Ja pidän myös omat yksityiset juhlat, jos siltä tuntuu.
Idiootit
Suomi voisi siirtyä samaan kuin Ranska - ravintoloihin, kauppakeskuksiin, tapahtumiin, julkisiin kulkuneuvoihin vain rokotetodistuksella tai alle 72 tuntia vanhalla negatiivisella testituloksella. Jokaisen oma valinta ottaako rokotuksen vai ei eli valitsee ihan itse, ettei pääse mihinkään
Minä-minä-ja mun oikeudet- ihmisiin kyllästynyt
Ilmankos yläkerrassa taas baari auki. Yli vuoden kuunnellut sitä kusen lorotusta, kun kaljaa kittaavat istuvat ja mölisevät siellä. Ei voi omalla parvekkeellakaan olla, koska tupakan ja kannabiksen haju, saati mitä viruksia niiden ysköksistä tippuu alas.
Mie
Rokotetut levittävät tautia aivan yhtälailla kuin rokottamattomat. Jopa enemmän, koska voivat sairastaa tietämättään kun informoidaan, että sairastavat vähemmin oirein.
Ei rokotus suojaa teitä taudilta, te päinvastoin voitte levittää sitä muihin suruttomammin kun tuudittaudutte sen tehoon!!
Yx vaan
Perutaanko Kirkkonummipäivät taas?
Anonyymi
Suurin osa on rokotettu ja rokotetuille virus ei ole vaarallinen.
Suojellaanko tässä niitä jotka eivät halua ottaa rokotetta vai miksi vielä rajoituksia ?
Lasse

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä