(29) kommenttia

Muuttoliike nostaa Kirkkonummen asukaslukua ripeästi – kunta on päässyt tavoitteeseensa kasvussa

Viime vuosina asuntorakentaminen on keskittynyt muualle kuin keskustaan kuten Tolsaan, Masalaan ja Sarvviikiin. (kuva: Kirkkonummen kunta)

Kirkkonummen kunnan asukasluku on ollut alkuvuonna nopeassa kasvussa. Muuttoliike Kirkkonummelle alkoi vauhdittua jo viime vuonna pitkän hiljaiselon jälkeen.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Kirkkonummen väestö kasvoi tammi-kesäkuussa noin 400 asukkaalla.

Kunta on asettanut strategiassaan tavoitteeksi 600-800 asukkaan lisäyksen vuosittain eli 1,5-2,0 prosentin kasvun.

Alkuvuoden lukujen perusteella tavoite on jo ylälaidassa. Väkiluvun kasvu ei kuitenkaan yleensä ole tasaista läpi vuoden ja loppuvuodesta tahti saattaa hidastua.

Tilastokeskuksen ja kunnan omissa väkilukutiedoissa on pientä eroa, koska laskutapa on hieman erilainen.

Kunta kertoi jo keväällä, että 40 000 asukkaan rajapyykki on saavutettu. Kunnan omat luvut ovat virallisia, ne kertovat kuinka moni on kirjoilla kunnassa ja on oikeutettu kunnan palveluihin.

> Kunta toivotti tervetulleeksi perheen, jonka myötä Kirkkonummen asukasluku ylitti 40 000 (Viisykkönen 11.6.)

Tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan Kirkkonummen väkiluku oli kesäkuun lopussa 39 983.

Kirkkonummen kasvua siivittää tällä hetkellä tulomuutto muista Suomen kunnista. Nettomuuttovoittoa muualta Suomesta kertyi puolessa vuodessa noin 300.

Ulkomailta Kirkkonummelle muutti alkuvuonna runsaat 70 henkilöä enemmän kuin kunnasta pois Suomen rajojen ulkopuolelle. Muuttajat ovat pääsääntöisesti EU:n sisältä tulleita.

Syntyvyys on Kirkkonummella pysynyt edellisvuosien tasolla ja selvästi alempana kuin muutamia vuosia sitten. Syntyneitä oli tammi-kesäkuussa 160.

Lähde: Tilastokeskus

(29) kommenttia
Kommentit (29)

Kommentit (29)

Tero. Espoon velat johtuu metrosta, eli joukkoliikenteen kehittämisestä. Ne saadaan maksettua ajan kanssa. Kirkkonummen velat johtuu pelkästään ylensyömisestä. Niitä ei saada maksettua, koska jokainen päivä syödään velaksi.
se pieni ero
Täälläkin halutaan kuntaan työpaikkoja. Miksi se junavarikko ei kelpaa? Työpaikkoja tulee reilusti. Kannatan junavarikkoa Kirkkonummelle, kiitos!
Mikke
Pelkillä omakotitaloilla ei kuntaa rakenneta. Tarvitaan myös lisää kerrostaloja jokaiseen asutuskeskukseen (Kirkkonummi, Masala, Veikkola). Jotkut päättäjät eivät vaan tähän suostu. Ei ole mitään järkeä rakentaa omakotitaloja vieri viereen ja tuhlata maata pelkästään siihen.

Espooseen liittymistä en todellakaan kannata. Suomen velaisin kunta ja palvelut ei pelaa ihan täysillä. Meillä,pikemminkin palvelut heikkenenisivät tällaisen järjettömän fuusion myötä.
Tero
Ei se väenpaljous kuntaa paljon lämmitä jos ovat työttömiä ja työ haluttomia vielä kun ajetaan kaikki työpaikat pois niinkuin kunnassa on tapana
Veronmaksajain
"Työtönkin maksaa veroja" Juu, niistä rahoista, jotka sille on verorahoista annettu.
järki hoi, miksi jätit?
Mopoilijoita on ainakin tullut paljon lisää. Joka yö terrorisoivat ihmisiä eri puolilla kylää. Ajotapa on outo, äänekäs ja kaksikin "jätkää" saattaa istua sylikkäin mopon päällä, ilmeisesti haluavat pelkästään aiheuttaa häiriöitä kaikille. Hyi hel..
mopoliskot
Ettäkö vain tietynlainen muuttaja kelpaisi? Työtönkin maksaa veroja.
Veonen
Länsiväylä-lehden 29.7.-20 mielipidekirjoitus Kirkkonummen kaavoituksesta on lukemisen arvoinen.
Tuulianna
Omakotitaloja ja tontteja pitää saada lisää, tätä ovat jo niin monet kommentoineet että eikö olisi aika tehdä asialle jotain? Olisi pakko sallia haja-asutusalueilla myös pienemmät tonttikoot ja lohkoaminen pitää saada sujuvaksi. Ihme päättäjiä, eivät ole minun äänestämiäni
Lisää omakotitontteja perheille!
Pitää olla erityisiä perusteita pysyvään asumiseen Kirkkonummella.
Mitä nämä ovat? Nettiveronmaksu ei riitä. Päättäjälle pitää olla myös muita hyötyjä.
Ainoa ja järkevin vaihtoehto on kuntaliitos Espoon kanssa.
Syöttöporsaan hallintoalamainen
Kuntaan tulisi maksukykyisiä veronmaksajia jos rakennusmääräyksiin tehtäisiin muutos. Ei sovellettaisi nykyistä haja-asutusalueiden määräystä tonttikokojen suhteen, vaan sallittaisiin haja-asutusalueilla myös pienemmät tonttikoot alle 5000 neliötä.
Veronmaksaja
Kirkkonummen tulee kaavoittaa pientalo- ja omakotitalo alueita. Hyviä veronmaksajia on tulossa meille Vantaalta ja Espoosta. Meillä on tarjota turvallisuutta, väljyyttä, tulossa uudet koulut ja valmistumassa hyvinvointikeskus.
https://www.lansivayla.fi/paikalliset/2334357
Anneli Granström
Ei se määrä vaan laatu.
Pölhö
Tämä ei ole välttämättä hyvä asia. Palveluja tulisi tarjota kasvavassa kunnassa ja niitä pikemmin ollaan supistamassa. Kirjastot, terveskuåeskukset yms.
Tero
Tämä kunnan tavoite ja laskutapa on kun minun kaveri aloitti rakennusliikkeen. Hän sanoi minulle että budjetti on tavoitettu mutta velkaa on, eikä ymmärtänyt miksi.
Ei se auta kuntaa että tänne saadaan uusia asukkaita jolle kunta joutuu maksumiehiksi. Kunta pitisi nyt ymmärtää että tänne olisi tulijoita jolla on rahaa mutta ei asunto. Joten jos kunta antaisi rakennuslupia niin kyllä tänne raha virtaa. Meilläkin 3-4 ok-tonttia ihan lähellä keskusta johon saisi hienot talot etelärinteeseen mutta ei niin ei. Moni on käynyt kyselemässä myydäänkö mutta kun ei voi myydä. Tämäkin projekti ei maksaisi kunnalle mitään päinvastoin verotuloja kuntaan.
Väärät päättäjät.
On se kumma, että kunta ei halua loma-asunnon omistajista uusia hyviä veronmaksajia kuntaan. Kunta on tehnyt omituisilla säännöksillä loma-asunnon muuttamisen vakinaiseksi asunnoksi lähes mahdottomaksi. Itse sain kielteisen päätöksen hakemukseeni maaliskuussa ja tiedän useita muitakin jotka mielellään muuttaisivat Kirkkonummelle vakituiseksi asukkaaksi jos vain se olisi mahdollista. Vähän ristiriitaista, kuten myös perustelut hakemuksen hylkäämiselle.
Mökkitonttu
"Kunta on asettanut strategiassaan tavoitteeksi 600-800 asukkaan lisäyksen vuosittain eli 1,5-2,0 prosentin kasvun".
Miten tätä lisäystarvetta ohjeistetaan kuntalaisille, vai sikiääkä kunnan hallinto keskenään noin paljon?
Äyripää
Kyllä radanvarren taloissa on ihan 70 m asuntojakin ja kas kummaa suurin osa käy ihan töissäkin. Mene joskus käymään, voit yllättyä.

Totta on tuo, että pitäisi alkaa katsomaan mitkä ovat asumisajat, eikä vaan yrittää koko ajan haalia uusia asukkaita. Paljon olisi asioissa kehittämistä.
Tupu
White Flight on ihan olemassa oleva ilmiö ja Kirkkonummi tulee olemaan siitä hyötyvä muuttovoittokunta, jos vaan pidetään kunta edelleen turvallisena ja houkuttelevana verrattuna pääkaupunkiin ja Espooseen.
Piia Aallonharja, PS
Toivottavasti muuttajien mukana tulee myös euroja kuntaan. Nyt jo paljon talouksia, joiden toimeentuloa tuetaan erilaisilla avustuksilla.
Abra
Jos halutaan vuokra-asuntoja niin sitten ehdottomasti noita pienempiä. Silloin ne asunnot täyttyy pääasiassa opiskelijoista ja eläkeläisistä ehkä joukossa jokunen eronnut ja karannut. Vältetään kumminkin asuntojen kansoittaminen tulonsiirtojen varassa olevilla ylisuurilla maahanmuuttajaperheillä. Silloin mentäisiin lujaa kohti Itä-Helsinki/Espoon keskus-meininkiä.
Semmoista
Hyvä paikka asua, kunhan on rahaa.
20v
Kirkkonummella asuminen on taitolaji. Täällä on hyviä ihmisiä, pahoja ihmisiä ja sit niitä joita ei pitäisi olla missään.
the virtuaalikätyri
Kuinka suuri osa muuttajista on sellaisia, jotka muuttivat asumaan vuokralle, eivätkä itse maksa vuokraansa? Väkimäärä ei paljoa lämmitä, jos porukasta on enemmän kustannuksia kuin tuloja. Masalaan rakennetaan koko ajan lisää pikkuriikkisiä vuokrayksiöitä. Kenelle ne on tarkoitettu? Tuskin kukaan työssä käyvä muuttaa Masalaan pieneen koppiin asumaan.
Mihin suuntaan mennään?
On se kumma, väkiluku lisääntyy, mutta verotulot pienenee. Näin myös Espoossa ja Vantaalla.
Kyllä kunnan kannattaisi keskittyä hyviin veronmaksajiin ja kaavoittaa muutakin kuin radanvarren kerrostaloja joissa yksiöitä ja kaksioita.
Tuuli
Ulkomailta muuttaa nuoria miehiä ja he ovat huonoja synnyttäjiä.
Anonyymi
Kuinka yllättävää, heti pari negatiivista kommenttia.

Mutta ihan hyvä kehityssuunta, ja mielestäni se olisi yllättävää jos suunta olisi toinen. Niin kauan kuin pääkaupunkiseudulle muuttaa väkeä, väistämättä myös Kirkkonummi saa osansa siitä kasvusta johtuen sijainnista.
Timo
Missä on tilastot siitä kuinka vähän aikaa ihmiset asuvat kunnassa kun huomaavat mitä pelleilyä touhu kunnassa on.
Tai tilastot poismuutravista!
Meille riitti 6kk kirkkonummea
Ihme juttu, että kaikista ongelmista huolimatta vetää väkeä. Itse en enää kyllä muuttaisi..
Uskomatonta

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä